Recomandare de carte pentru copii: Insula mea

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music, cu Marius Constantinescu. 

Lista recomandarilor de lectura e plina de carti valoroase, cu mesaje pline de insemnatate si cu ilustratii deosebite. Pe raftul virtual al bibliotecii Itsy Bitsy am asezat pana acum, la recomandarile Biancai, titluri precum CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o steaCand cerul era prea aproape”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”Amos e racitCati ani ai?Sam cel prea timid, Cartea cuvintelor disparuteO frunza, Surpriza gradinaruluiLindbergh. Povestea unui soricel zburatorCe faci cand nu faci nimic, Mesajul pasarilor catre inimile copiilorCel mai frumos CraciunCe poti face cu o idee, Cum sa spui te iubescScrisori de la Felix si „Familia (aproape) Zero Deseuri”

Recent adaugata pe lista este si cartea „Insula mea„, scrisa de Stéphanie Demasse-Pottier, ilustrata de Seng Soun Ratanavanh si aparuta la Editura Signatura.

Pentru tine, care sunt primele trei cuvinte care caracterizeaza Copilaria? 

De la aceasta intrebare porneste Bianca Mereuta prezentarea cartii „Insula mea”, in care ilustratorul coreean Seng Soun Ratanavanh „reuseste sa ilustreze copilaria in linii foarte fine si cu o blandete aparte si ne aduce in fata (…) inocenta, bunatatea, dragostea, comuniunea cu mediul inconjurator”.

Cartea are foarte putine covinte (dar profunde) si ne prezinta o poveste „de atmosfera si de traire intensa a copilariei”, in care intalnim o fetita „care se plimba prin anotimpuri (…), traind momente de copilarie si invitand cititorul sa danseze, sa daruiasca si sa se joace in lumea ei”.

Prin fiecare pagina in care fetita ne dezvaluie lumea ei, casa ei, cortul ei si toate elementele care exista in aceasta lume, „toata cartea este, de fapt, o invitatie in Copilarie”, dupa cum povesteste Bianca Mereuta.

Descopera o bucatica din aceasta lume ascultand podcastul de mai jos si afla care sunt cele trei cuvinte care caracterizeaza Copilaria in opinia Biancai Mereua si a lui Marius Constantinescu: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s