Sfaturi practice pentru sănătatea ochilor tăi!

Indiferent dacă te confrunți cu o simplă iritație sau cu probleme mai serioase ale ochilor, sănătatea vederii este esențială pentru o viață de calitate. Descoperă, urmărind seria de interviuri realizate de Simona Bălănescu cu Dr. Roxana Cozubas, medic primar Oftalmologie Pediatrică, informații importante despre diferite afecțiuni ale ochilor și sfaturi practice pentru a-ți proteja și … Continuă lectura „Sfaturi practice pentru sănătatea ochilor tăi!”

Top 5 mărci de parfumuri care încep să câștige popularitate

De la un accesoriu indispensabil în garderoba personală până la un element ce conferă încredere în forțele proprii, parfumul are o istorie bogată și o popularitate imensă în rândul femeilor și bărbaților din întreaga lume.Probabil de multe ori ai observat că indiferent de ocazie sau moment din zi, fiecare din noi simte nevoia să pulverizeze … Continuă lectura „Top 5 mărci de parfumuri care încep să câștige popularitate”

O sănătate de fier începe cu un somn bun

Obținerea unui somn de calitate este, în timp, poate una dintre cele mai importante componente ale sănătății generale, alături de consumul de alimente hrănitoare, aportul optim de apă și practicarea în mod regulat a activității sportive. Experții în somn nu contenesc în a vorbi despre numeroasele beneficii pe care le obținem, dacă reușim să dormim … Continuă lectura „O sănătate de fier începe cu un somn bun”

NeuroXplorers: secretele creierului tău – ghidul de creștere a calității vieții

NeuroXplorers: secretele creierului tău este noul podcast Itsy Bitsy dedicat părinților interesați de dezvoltarea neurologică proprie și a copiilor lor. În fiecare episod, gazdele Gabriela Maalouf, psiholog, și Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru, fondator al Centrului Veruvis & Veruvis Kids, discută despre soluțiile unei vieți echilibrate. Cei doi explorează diverse aspecte ale neuroștiinței și psihologiei, … Continuă lectura „NeuroXplorers: secretele creierului tău – ghidul de creștere a calității vieții”

Invatarea senzoriala la bebelusi

Prin casa, la locul de joaca sau pe oriunde mergeti, sunt o multime de ocazii prin care ii poti stimula simturile puiului tau. Cum invatarea senzoriala este o parte esentiala din dezvoltarea bebelusului, la Parinti de Pici iti oferim cateva idei prin care il poti incuraja pe cel mic sa isi descopere si foloseasca simturile. … Continuă lectura „Invatarea senzoriala la bebelusi”

Cum inveti recunostinta?

Este recunostinta o practica ce se invata sau o trasatura innascuta? Cum putem lucra spre dezvoltarea acestei laturi si cum ii putem ajuta pe cei din jurul nostru? In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, psihoterapeuta Coralina Chiriac vorbeste despre unul dintre cele mai nobile sentimente ale omului, „acea parte din noi care e … Continuă lectura „Cum inveti recunostinta?”

Greseli pe care le facem cu hidratarea de vara

Pe timp de vara, nevoia de hidratare devine tot mai acuta. Ne este cald, transpiram, suntem insetati, asa ca este recomandat sa bem cat mai multe lichide. Problema sta in ce anume bem, iar aici tindem sa facem greseli, atat in ceea ce ne priveste, cat si in cazul copiilor nostri. La Traieste Sanatos cu … Continuă lectura „Greseli pe care le facem cu hidratarea de vara”

Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi

Dintre bolile verii, conjunctivita este printre cele mai intalnite, pentru ca se poate lua foarte usor. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum sa iti feresti copilul de conjunctivita vara si, in caz ca vezi vreun simptom al afectiunii, cum sa tratezi boala. „Este foarte important sa alegem cu grija locurile in care ne … Continuă lectura „Cum se ia conjunctivita vara si cum o tratezi”

Ce pot face copiii in vacanta?

Una dintre cele mai asteptate perioade ale anului este vacanta de vara, iar cei mai bucurosi de venirea ei sunt, bineinteles, copiii. Isi fac planuri cu prietenii, discuta cu familia si ard de nerabdare sa alerge toata ziua, sa nu mai sune ceasul si singurele griji sa fie: „Oare ce jocuri mai inventam azi? „, … Continuă lectura „Ce pot face copiii in vacanta?”

Chestionar NutriVorbe cu Miez
Setea de sens

un proiect hidratat de Aqua Carpatica Setea de sens este un podcast autentic și neconvențional despre marile întrebări care ne însoțesc zi de zi. Marius Constantinescu și Valentina Vesler te invită într-o călătorie a descoperirii de sine, o pauză de bine și de reconectare în căutarea sensului existenței, printr-o serie de episoade care să te … Continuă lectura „Setea de sens”

Gustarile copiilor: foame sau plictiseala?

Cand copilul tau vrea o gustare, cum stii daca ii este foame sau doar se plictiseste? Exista reguli in ceea ce priveste gustarile? Afla aici. Atat copiii cat si adultii recurg la mancare nu doar in momente de foame, ci si ca raspuns fata de propriile emotii – stres, depresie, singuratate, oboseala, frustrari, resentimente, furie … Continuă lectura „Gustarile copiilor: foame sau plictiseala?”

Asigură-ți ziua și starea de bine!

De ce avem nevoie ca să avem o zi bună? Ce anume ne asigură starea de bine și ce putem face pentru a duce vieți împlinite alături de cei dragi? Aflăm răspuns la astfel de întrebări în noul podcast Asigură-ți ziua și starea de bine! cu Itsy Bitsy și Groupama. Urmărește emisiunea Happy Music cu … Continuă lectura „Asigură-ți ziua și starea de bine!”

Cum să ai casa curată și factura mică la energie?

Mormanul de haine ce se strângeau în coșul de rufe ajunsese să mă chinuie înfiorător. Priveam în fiecare zi cum crește, iar gândul că la sfârșit de săptămână, înghesuită în baia cea mică, alături de mama, iar va trebui să asudăm frecând la ele și storcând puloverele groase, până ce simțeam că ni se sfredelesc … Continuă lectura „Cum să ai casa curată și factura mică la energie?”

Trucuri mari pentru facturi mici la energia electrică

Țin minte și acum lumina plăcută, suavă, din bucătăria primitoare a casei în care am locuit. Adesea, ne strângeam seara, în jurul mesei, și parcă nimic nu mi se părea mai frumos și mai liniștitor decât privirea blândă a mamei și siguranța pe care o simțeam în prezența tatălui. Pe atunci, flacăra lumânării ce ardea … Continuă lectura „Trucuri mari pentru facturi mici la energia electrică”

Familia in perioada Sarbatorilor de iarna

Sarbatorile de iarna pot pune multa presiune chiar si pe cei mai fericiti dintre noi. E firesc sa simtim aceasta presiune de a fi fericiti si de a avea Sarbatori „perfecte”, pentru ca suntem asaltati din toate partile cu mesaje de bucurie, spiritul Craciunului si iarna perfecta. Mesajele sunt bine intentionate, dar risca sa ne … Continuă lectura „Familia in perioada Sarbatorilor de iarna”

Cum formăm gustul copiilor noștri încă din copilărie

În surdină se auzeau colinde de la casetofonul vechi al tatei. Zăpada se așternuse blând peste sat, punând peste case căciuli uriașe de vată. Era liniște și pace. Din când în când, troznetul lemnelor încinse în sobă tăia aerul cu răsuflări fierbinți. Țin minte și acum bucuria așteptării sărbătorilor. Cu brad împodobit cu bomboane în … Continuă lectura „Cum formăm gustul copiilor noștri încă din copilărie”

Cum poți economisi înțelept energia electrică

Închide ochii! Și imaginează-ți un univers lipsit de culoare, de căldură sau de lumină. Un spațiu gol, rece, întunecat și anost. Simți cum inima ți se strânge în piept? Cum parcă tot corpul începe să se înfioare? Este firesc. Omul este creat să funcționeze cu energie. Cu strălucirea soarelui alături, cu verdele crud al ierbii, … Continuă lectura „Cum poți economisi înțelept energia electrică”

Odată ajuns în colectivitate, copilul meu mai poate fenta răcelile?

Sosirea anotimpului rece pune, adesea, pe umerii părinților griji în plus, în special pe cele legate de menținerea sănătății copiilor. Răcelile, gripele, virozele nu au opreliște în această perioadă a anului, iar dacă cei mici sunt la vârsta la care frecventează grădinița sau școala, tolba de medicamente și de șervețele trebuie să fie mai mereu … Continuă lectura „Odată ajuns în colectivitate, copilul meu mai poate fenta răcelile?”

Prima saptamana de scoala: 5 sfaturi pentru parinti

Primele zile de scoala sunt pline de emotii pentru copii si parinti in egala masura. Iata cinci idei pentru a face din prima saptamana inapoi la scoala o experienta frumoasa pentru toata familia. Nesiguranta, entuziasm, teama de necunoscut, dar si curiozitatea parcurgerii unui drum nou – sunt sentimente si ganduri pe care le putem atribui … Continuă lectura „Prima saptamana de scoala: 5 sfaturi pentru parinti”


1 2 3 58