Asociația P.A.V.E.L. a încheiat proiectul „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2022, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al treilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, … Continuă lectura „Asociația P.A.V.E.L. a încheiat proiectul „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer””

S-a lansat proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie

La sediul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” a avut loc, pe 31 ianuarie, conferința de lansare a proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie, realizat cu finanțare nerambursabilă prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european EEA Grants 2014-2021”. Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pentru … Continuă lectura „S-a lansat proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie”

Liderii anului 2022 in educatie pentru profesori

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023 le oferim recunoastere liderilor care au dat dovada in anul 2022 de initiativa, implicandu-se activ in programe si proiecte de educatie menite sa vina in sprijinul profesorilor si, implicit, al copiilor. Iata care sunt liderii anului 2022 in educatie pentru profesori: Andreea Nistor – Asociatia pentru Valori … Continuă lectura „Liderii anului 2022 in educatie pentru profesori”

În curând în cinematografe: Năstrușnicul Motan Maurice

Când un motan e pe cale să uneltească cele mai neașteptate înșelătorii alături de prietenii săi și de banda tuturor rozătoarelor, viața micului orășel pe unde-și fac veacul nu are cum să mai fie aceeași. Maurice nu e deloc o pisică ca oricare alta. Vorbește, inventează povești, vrea să se îmbogățească și nimic nu pare … Continuă lectura „În curând în cinematografe: Năstrușnicul Motan Maurice”

O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii

„Noaptea Carnavalului” din acest an are loc la Opera Comică pentru Copii pe 11 și 12 februarie. Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume de poveste, în decoruri interesante și într-o atmosferă de carnaval. Primul tur din zi începe la ora 19:30 … Continuă lectura „O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii”

Liderii anului 2022 in muzica pentru copii

Se spune ca muzica este un medicament pentru minte si suflet, iar psihologii sustin ca atunci cand vorbim despre dezvoltarea copiilor nostri, muzica ar trebui sa treaca pe primul loc. Muzica ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte din punct de vedere intelectual, emotional si social, si incurajeaza dezvoltarea motorie si limbajul. La Gala … Continuă lectura „Liderii anului 2022 in muzica pentru copii”

O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0-6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Educația timpurie începe de la … Continuă lectura „O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie”

Coaliția între autorități, comunități locale, ONG-uri, instituții internaționale și mediul de afaceri poate contribui la reducerea intensității abandonului școlar

Dezbaterea primei reuniuni din acest an a proiectului național „Pactul pentru Tineri”, organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)* în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, UNICEF și Banca Mondială, care a avut loc la Bacău pe 19 ianuarie, a evaluat experiența unui … Continuă lectura „Coaliția între autorități, comunități locale, ONG-uri, instituții internaționale și mediul de afaceri poate contribui la reducerea intensității abandonului școlar”

Liderii anului 2022 in sanatate pentru copii

Grija fata de sanatatea copiilor poate lua multe forme, de la prevenirea imbolnavirilor printr-un stil de viata echilibrat si o alimentatie adecvata pana la cautarea celor mai potrivite modalitati prin care sa le asiguram o buna dezvoltare fizica, psihica si emotionala. Si la editia din acest an a Galei Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi … Continuă lectura „Liderii anului 2022 in sanatate pentru copii”

Liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023 le oferim recunoastere liderilor care in anul 2022 s-au implicat activ in programe si proiecte menite sa vina in sprijinul copiilor vulnerabili, care traiesc in saracie sau in situatii de risc de abandon sau neglijare. Iata care sunt liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili: Despina Andrei … Continuă lectura „Liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili”

1000 de persoane cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Caiac SMile. Debutul proiectului la Cheile Grădiștei

Prin intermediul sportului, Asociația Caiac SMile transformă dizabilitățile în abilități și temerile în zâmbete! Asociația Caiac SMile a dat startul proiectului ”Tabere de schi adaptat”, o extensie a proiectului de anul trecut, intitulat „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, însă la o scară mult mai mare. În sezonul de iarnă 2022 – 2023, … Continuă lectura „1000 de persoane cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Caiac SMile. Debutul proiectului la Cheile Grădiștei”

Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023

An de an, incepand din 2016, Gala Itsy Bitsy aduce recunoastere liderilor care inspira admiratie prin proiectele valoroase pe care le desfasoara, cu o contributie semnificativa pentru binele superior al copiilor. La Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2023 ne amintim de proiectele frumoase si curajoase desfasurate in 2022 si le aducem aprecierea noastra … Continuă lectura „Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023”

Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București

Creațiile fascinante aparținând geniului renascentist Leonardo da Vinci pot fi admirate la București în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci Machines”, deschisă în Casa Academiei Române (vizavi de Palatul Parlamentului). În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira 45 de mașini (din care 15 interactive) realizate din lemn, care reproduc cu fidelitate schițele și proiectele realizate în urmă … Continuă lectura „Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București”

Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a demarat începând cu 1 ianuarie 2023 un nou proiect, cu o durată de 7 luni. Proiectul ”Alături de copiii din spital – Relaxare emoțională prin realitate virtuală (VR)” este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor … Continuă lectura „Asociația P.A.V.E.L. a fost selectată printre câștigătorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor”

Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani

Fundația Țiriac lansează sâmbătă, 21 ianuarie, programul gratuit de inițiere în patinaj, ediția 2023. Evenimentul se va desfășura la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena și are scopul de a identifica copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu înclinații și interes pentru practicarea patinajului. Micuții vor frecventa gratuit, de până la cinci ori pe săptămână, … Continuă lectura „Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani”

Animația Mumiile: Aventuri Moderne este acum în cinema!

Animație Mumiile: Aventuri Moderne, cea mai nouă distribuție Vertical Entertainment, este de astăzi în cinematografele din toată țara. Filmul urmărește aventurile a trei mumii egiptene care trăiesc într-un oraș secret subteran, ascuns în Egiptul antic, și ajung în Londra zilelor noastre, unde pornesc într-o călătorie plină de aventură în căutarea unui inel. Prințesa, Tuth (un … Continuă lectura „Animația Mumiile: Aventuri Moderne este acum în cinema!”

Se lansează Conferințele Operei Naționale București

Opera Națională București anunță lansarea, începând cu luna ianuarie 2023, a unui program de conferințe și dezbateri lunare, intitulat Conferințele Operei Naționale București. Această serie de întâlniri va aduce în fața publicului cele mai importante personalități intelectuale, artistice și universitare ale societății românești. Conferințele se vor desfăşura lunar, în Sala Mare a Operei Naționale București. … Continuă lectura „Se lansează Conferințele Operei Naționale București”

Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a cincea editie!

Pagina de inscriere > Copiii intre 7 si 10 isi pot descoperi si antrena puterile interioare la o noua editie a primei scoli gratuite de radio din Romania: Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina! Participand in calitate de studenti la Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina”, copiii … Continuă lectura „Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a cincea editie!”

Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!

Se spune că fiecare casă are câte un Finnick – unul expert în încurcături de tot felul, amuzant, năzbâtios, neatent, dar și grijuliu uneori și iubitor. Un personaj ascuns în cotloanele căminului tău, despre care nici măcar nu știai că locuiește acolo. Acum te întrebi poate cine este, de fapt, Finnick. Ei bine, vorbim despre … Continuă lectura „Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!”

Hai Hui de vacanta: cum faci un flashmob de sufragerie

Pentru ca vacanta de iarna aduce suficient de multe zile libere cat sa petrecem cat mai mult timp de calitate in familie si cu prietenii, personajele de la Itsy Bitsy s-au gandit la o multime de jocuri si activitati pe care sa le incerci in aceasta perioada. DJ Dodi, de exemplu, iti recomanda sa incerci un … Continuă lectura „Hai Hui de vacanta: cum faci un flashmob de sufragerie”


1 2 3 293