1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Spark

SuperEroii Itsy Bitsy aduc conectare autentica intre copii si parinti. Cu totii co-creem o lume plina de iubire. Spark este un supererou ecologist, care iubeste animalele, plantele si tot ce ne inconjoara. Spark ne inspira pe toti sa ne purtam cu bunatate unii fata de altii, sa ocrotim animalele si natura, sa colectam deseurile selectiv … Continuă lectura „1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Spark”

1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Spinner

SuperEroii Itsy Bitsy aduc conectare autentica intre copii si parinti. Cu totii co-creem o lume plina de iubire. Spinner este supereroul care ne inspira sa ducem o viata sanatoasa pentru a avea muuulta energie si sa ne bucuram de o viata lunga si sanatoasa. Iubeste miscarea si sportul, mananca sanatos, stie secrete pentru o odihna … Continuă lectura „1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Spinner”

1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Dj Dodi

SuperEroii Itsy Bitsy aduc conectare autentica intre copii si parinti. Cu totii co-creem o lume plina de iubire. Dj Dodi este supereroul care prin muzica si dans se conecteaza cu copiii de toate varstele. Energica si plina de viata intotdeauna, Dj Dodi reuseste sa lanseze cele mai distractive provocari prin care ii conduce pe copii … Continuă lectura „1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Dj Dodi”

1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Itsy si Bitsy

SuperEroii Itsy Bitsy aduc conectare autentica intre copii si parinti. Cu totii co-creem o lume plina de iubire. Spiritul Bun sa iti lumineze sufletul! Spiritul Bun sa iti lumineze mintea! Itsy si Bitsy sunt doi copii extraterestri au creat radioul Itsy Bitsy. Itsy iubeste muzica, dansul, pictura, desenul, cartile, filmele, artele, jocurile, jucariile si animalele. … Continuă lectura „1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Itsy si Bitsy”

1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Super Zapa

SuperEroii Itsy Bitsy aduc conectare autentica intre copii si parinti. Cu totii co-creem o lume plina de iubire. Prietena copiilor, Super Zapa vorbeste cu ei despre orice. Totul insa are o abordare aparte, aceea a prieteniei, a lucrurilor facute in echipa, a ajutorului pe care il dam sau il cerem la nevoie. Energica, jucausa, optimista … Continuă lectura „1uniFEST – Petreceri interactive LIVE prin ZOOM cu Super Zapa”

1uniFEST – Festivalul Petrecerilor de Acasa pentru Copii

Itsy Bitsy a facut posibila #1iuniezilibera pentru ca cei mici sa petreaca mai mult timp impreuna cu parintii. Anul trecut am facut posibil impreuna cel mai mare eveniment pentru parinti si copii: 1uniFEST. Peste 80.000 de persoane au petrecut impreuna in parcul Al Ioan Cuza (IOR) la cel mai Itsy Bitsy festival dedicat copiilor si … Continuă lectura „1uniFEST – Festivalul Petrecerilor de Acasa pentru Copii”

In noua sa piesa, compusa in perioada de izolare si distantare sociala, Smiley isi canta convingerea ca „Va fi bine”

Smiley isi canta convingerea ca „Va fi bine” in noua sa piesa, compusa in timpul perioadei de izolare si distantare sociala, despre secretul fericirii si al binelui care este ascuns in fiecare om: „Uneori mi se pare ca fericirea este o alegere, pentru ca de noi depinde cum vedem lucrurile, cum lasam sa ne afecteze … Continuă lectura „In noua sa piesa, compusa in perioada de izolare si distantare sociala, Smiley isi canta convingerea ca „Va fi bine””

Toti elevii din Romania vor beneficia de transport public gratuit

Potrivit unei Ordonante de urgenta aprobate saptamana trecuta de Guvern, privind reglementarea unor masuri in domeniul educatiei, toti elevii din Romania vor beneficia de transport public gratuit. Conform ordonantei, operatorii de transport au obligatia sa asigure transportul gratuit al elevilor si al altor categorii de persoane care beneficiaza de facilitati specifice de transport.  In caz … Continuă lectura „Toti elevii din Romania vor beneficia de transport public gratuit”

Care sunt masurile de prevenire a imbolnavirilor cu SARS CoV-2 in unitatile de invatamant

Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), impreuna cu Ministerul Sanatatii, au emis un ordin comun care stabileste masurile de organizare a activitatii in unitatile si institutiile de invatamant, in actualul context epidemiologic: accesul in institutii trebuie organizat astfel incat sa existe o suprafata minima de 4 mp pentru fiecare persoana si o distanta minima de 2 … Continuă lectura „Care sunt masurile de prevenire a imbolnavirilor cu SARS CoV-2 in unitatile de invatamant”

Fii precaut si responsabil chiar si dupa ce se ridica starea de urgenta! 5 sfaturi de la specialisti

Continuam seria de sfaturi saptamanale de la specialistii BCR implicati in campania #unsfatpezi si va incurajam sa fiti precauti si responsabili chiar daca starea de urgenta se ridica. Sa respectam masurile de preventie pentru a ne proteja pe noi si cei dragi! „Niciuna dintre masurile de prevenire a infectiei cu coronavirus nu sunt perfecte luate … Continuă lectura „Fii precaut si responsabil chiar si dupa ce se ridica starea de urgenta! 5 sfaturi de la specialisti”

 Calendarul modificat al inscrierilor la scoala, publicat in Monitorul Oficial

Ordinul ministrului educatiei si cercetarii, Monica Anisie, privind modificarea si completarea Calendarului si a metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2020 -2021, a fost publicat in Monitorul Oficial. Principalele modificari/completari vizeaza aspecte procedurale si de calendar, astfel: Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august … Continuă lectura ” Calendarul modificat al inscrierilor la scoala, publicat in Monitorul Oficial”

Noi masuri pentru desfasurarea activitatilor in scoli, in siguranta, dupa 15 mai, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii

Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii au aprobat o serie de masuri pentru desfasurarea activitatilor de catre persoanele care au acces in unitatile de invatamant, in conditii de siguranta, in contextul prevenirii si combaterii imbolnavirilor cu SARS CoV 2. Astfel, doua ministere si institutiile din subordinea acestora (inspectoratele scolare judetene, directiile judetene de sanatate … Continuă lectura „Noi masuri pentru desfasurarea activitatilor in scoli, in siguranta, dupa 15 mai, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii”

Parintii din Romania vor digitalizarea scolii din septembrie 2020

Daca pana acum tehnologia era mai mult blamata de parinti sau folosita mai ales in partea de distractie a copiilor, scoala online din perioada de izolare data de COVID 19 a fortat pe multi dintre parinti sa depaseasca bariera psihologica in privinta utilitatii tehnologiei in educatie. Aceasta este una dintre concluziile noului studiu Vocea SuperTeach@Parinti, … Continuă lectura „Parintii din Romania vor digitalizarea scolii din septembrie 2020”

UNICEF lanseaza un apel la donatii pentru copiii afectati de pandemie

UNICEF face apel pentru strangerea unei sume de 1,6 miliarde de dolari pentru a-si sustine actiunile umanitare dedicate copiilor afectati de pandemia de COVID-19, in crestere fata de suma initiala de 651,6 milioane de dolari solicitati intr-un apel similar la finalul lunii martie. Aceasta crestere reflecta consecintele socio-economice devastatoare ale bolii si nevoile crescande ale … Continuă lectura „UNICEF lanseaza un apel la donatii pentru copiii afectati de pandemie”

Peste 2.000 de cadre didactice din toata tara, prezente la prima conferinta online SuperTeach

Sambata, 9 mai, a avut loc prima conferinta online organizata de SuperTeach, programul dedicat transformarii mentalitatilor in educatie. Evenimentul a conectat aproximativ 1.000 de profesori pe platforma dedicata, in timp ce alti 1.000 au urmarit evenimentul prin transmisia live pe pagina de Facebook a proiectului. Plecand de la tema ”Ce pot face pentru mine si … Continuă lectura „Peste 2.000 de cadre didactice din toata tara, prezente la prima conferinta online SuperTeach”

Conferinta Motivatie in educatie, desfasurata online pe 12, 13 si 14 mai

Expertul in educatie Oana Moraru le da intalnire parintilor si profesorilor la o discutie online, despre copiii intre 2 și 16 ani!  Evenimentul Motivatie in educatie, programat initial pentru luna martie, se va desfasura in varianta online, sub forma a trei serii de conferinte pe Zoom, in zilele de 12, 13 si 14 mai, de la 18:30-20:30. Conferintele … Continuă lectura „Conferinta Motivatie in educatie, desfasurata online pe 12, 13 si 14 mai”

Pe 14 mai are loc Festivalul Familiei, cea mai mare petrecere online a familiei!

Peste 60 de artisti, sportivi, oameni de bine, dar si Spinner, SuperZapa si Profesorul de Joaca – Leon Magdan participa joi, 14 mai, la Festivalul Familiei – Romania se vindeca impreuna, organizat de comunitatea Fa Bine!. Evenimentul are loc pe 14 mai, in intervalul orar 09:30 – 22:00, si va fi difuzat online live pe pagina de Facebook a platformei … Continuă lectura „Pe 14 mai are loc Festivalul Familiei, cea mai mare petrecere online a familiei!”

5 sfaturi si recomandari de la specialistii BCR dupa relaxarea restrictiilor

Prietenii nostri de la Scoala de Bani BCR revin catre voi cu seria de sfaturi saptamanale de la specialistii implicati in campania #unsfatpezi si ne incurajeaza sa fim responsabili si dupa relaxarea restrictiilor. Important e sa ne protejam sanatatea noastra si a celorlalti si sa facem tot posibilul sa iesim din aceasta pandemie mai emaptici, … Continuă lectura „5 sfaturi si recomandari de la specialistii BCR dupa relaxarea restrictiilor”

Ministerul Educatiei a alocat 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice destinate elevilor din mediile defavorizate

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate. Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de guvern din 7 mai, la propunerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, o hotarare privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei … Continuă lectura „Ministerul Educatiei a alocat 150 de milioane de lei pentru achizitia de dispozitive electronice destinate elevilor din mediile defavorizate”

Peste 91% dintre copii si adolescenti se simt stresati in prezent, arata un studiu World Vision

Din punct de vedere emotional, pandemia de coronavirus i-a afectat pe copii si pe adolescenti intr-o proportie covarsitoare: 91% dintre ei trec prin experiente tulburatoare din cauza COVID-19, conform unui studiu realizat de World Vision. Studiul a inclus 101 copii si tineri cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani din 13 tari: Romania, Albania, … Continuă lectura „Peste 91% dintre copii si adolescenti se simt stresati in prezent, arata un studiu World Vision”


1 2 3 266