O nouă ediție Minimest, cu povești animate pentru copii și părinți, la Animest.18

Când ești mic, tot ce vezi pe ecranul de cinema pare desprins dintr-o lume cu uriași – o lume magică, din care poți învăța o mulțime de lucruri noi despre natură, emoții, prietenie, familie și despre cum putem să fim mai buni. Minimest, secțiunea preferată a celor mai tineri spectatori ai Festivalului Internațional de Film … Continuă lectura „O nouă ediție Minimest, cu povești animate pentru copii și părinți, la Animest.18”

O nouă ediție Modern Family Challenges pe 3 octombrie, la București

Părinte modern! Ne numim deseori așa, dar ce înseamnă, cu adevărat un părinte modern? Cât păstrăm din parentingul tradițional și cât includem din cel modern? Ce model moral le oferim copiilor? Cum le încurajăm libertatea și încrederea, dar și setarea de limite, valori și în final, echilibru? La toate aceste întrebări vor oferi răspuns specialiștii … Continuă lectura „O nouă ediție Modern Family Challenges pe 3 octombrie, la București”

12 teatre și trupe invitate la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“, ediția 2023

Între 7 și 14 octombrie, Bucureștiul aparține copiilor: 12 teatre și trupe invitate, din Italia, Finlanda, Spania, Belgia și România, se întâlnesc cu ocazia celui mai interactiv și creativ festival de teatru pentru copii din țară. Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ (FITC #15) continuă tradiția spectacolului de calitate și … Continuă lectura „12 teatre și trupe invitate la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“, ediția 2023”

Om cu Om – Festival de Cartier aduce împreună locuitorii din cartierele Bucureștiului

În luna octombrie, Om cu Om – Festival de Cartier va aduce împreună oamenii care locuiesc, lucrează sau studiază în cartierele Buzești, Icoanei și Mântuleasa, pentru a readuce conceptul de comunitate în rândul acestora prin intermediul unor experiențe mai directe și mai concrete, precum ateliere de cunoaștere, implicare civică și artă comunitară. Evenimentul, aflat la … Continuă lectura „Om cu Om – Festival de Cartier aduce împreună locuitorii din cartierele Bucureștiului”

RUN for LIFE dă startul la o toamnă plină de mișcare!

Asociația LIFECALL organizează sâmbătă, 7 octombrie 2023, începând cu ora 9:00, în București, pe aleea circulară care înconjoară Arena Națională, a doua ediție a crosului Run for Life, la care sunt invitați să se înscrie alergători de toate vârstele. Cei care doresc să participe pot alege una din probele de alergare de 10 km, 5 … Continuă lectura „RUN for LIFE dă startul la o toamnă plină de mișcare!”

S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism

Pe 18 septembrie a avut loc, la Palatul Noblesse din București, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru construirea campusului NIA, un proiect de referință pentru sprijinirea adulților și adolescenților cu autism și a familiilor acestora. Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, fiecare aducând cu sine o rază de lumină și generozitate. Printre oaspeții de … Continuă lectura „S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism”

Povești Animate din întreaga lume la ABIFF 2023, între 22 și 24 septembrie

Cea de-a treia ediție a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF), un eveniment dedicat artei animației, este pregătită să încânte publicul cu o nouă selecție de filme de lung și scurtmetraj de animație din întreaga lume. Organizat de Mockra Productions, ABI Fundație și Creatrix Fama, festivalul va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023 la … Continuă lectura „Povești Animate din întreaga lume la ABIFF 2023, între 22 și 24 septembrie”

ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate

Mai multe școli și licee din Sectorul 3 al Capitalei vor găzdui, în această toamnă, o serie de evenimente ce au ca scop stimularea creativității tinerilor și accesibilizarea actului artistic pentru publicul larg din Sectorul 3 prin activități de educație non-formală și activități culturale și educative descentralizate, la nivelul cartierelor. Proiectul, intitulat ART3 – Pledoarie … Continuă lectura „ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate”

Educație prin virtuți și povești cu Alec Blenche, la Cluj-Napoca

Autorul de cărți pentru copii Alec Blenche ajunge la Cluj-Napoca pe 23 septembrie, pentru a susține prima conferință dedicată proiectului „Educație prin virtuți și povești„, organizată de Asociația Eduvit în parteneriat cu Facultatea de Studii Europene Cluj-Napoca. Alături de Alec Blenche vor fi prezente, la eveniment, Mirela Spiță, profesor MERITO, și Dana Călinescu, coordonator de … Continuă lectura „Educație prin virtuți și povești cu Alec Blenche, la Cluj-Napoca”

A treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, pe 23 septembrie

Asociația Green Revolution organizează cea de-a treia ediție a „Târgului de Jucării 2nd Life” sâmbătă, 23 septembrie 2023, la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I. Evenimentul combină educația ecologică, financiară și socială, cu scopul de a oferi jucăriilor nefolosite o nouă viață și de a inspira copiii să abordeze principiile celor 3 R: … Continuă lectura „A treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, pe 23 septembrie”

Back to School muzical cu Prințesa și balaurul, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Colegiul Academic va găzdui, pe scena din Auditorium Maximum din Cluj, concertul educativ cu titlul Prințesa și balaurul, susținut de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, cu o concepție și dramaturgie semnată de Dalma Toadere și Ștefana Țițeica. Concertul este recomandat elevilor din ciclul primar (clasele 0-4) și se va desfășura marți, 19 septembrie … Continuă lectura „Back to School muzical cu Prințesa și balaurul, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania””

Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy

Care este reteta binelui atunci când vine vorba despre sănătatea copiilor noștri? Ascultă Rețeta binelui – noul podcast Itsy Bitsy – și află povești pline de emoție și curaj din lumea pediatriei, alături de Laura Eremia și invitații săi – medici și terapeuți care vor să facă lumea un pic mai bună. Rețeta binelui – … Continuă lectura „Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy”

Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte

Asociația “Există viață după doliu” cere public Ministerului Educației să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte. Membrii Asociației “Există viață după doliu” au luat cunoștință cu stupoare de excluderea copiilor orfani de un părinte din categoria elevilor care vor beneficia de bursă socială în anul școlar următor. Reprezentanții … Continuă lectura „Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte”

Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a sasea editie!

Pagina de inscriere > Copiii intre 7 si 10 isi pot descoperi si antrena puterile interioare la prima scoala gratuita de radio din Romania: Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina! Participand in calitate de studenti la Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata oul pe gaina”, copiii capata cunostinte noi, in … Continuă lectura „Scoala de SuperEroi Itsy Bitsy – Invata Oul pe Gaina ajunge la a sasea editie!”

Lansare de carte-album „Cântecele lui Zélie” la MIMA Muzica, pe 2 septembrie

Pentru începutul lunii septembrie, MIMA Muzica propune lansarea noii cărți-album din colecția Cântecele lui Zelie, în limba română. Evenimentul va avea loc la sediul MIMA Muzica, în prezența compozitoarei elevțiene Anne-Claire Rey-Bellet – pedagog al Institutului Jaques-Dalcroze din Geneva şi mentor al centrului MIMA Muzica – și a sopranei Ioana Damian Bitere – vocea caldă … Continuă lectura „Lansare de carte-album „Cântecele lui Zélie” la MIMA Muzica, pe 2 septembrie”

Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală

Teatrul Ion Creangă, unul dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din țară, are o nouă identitate vizuală. După 58 de ani de experiență în rândul spectacolelor de teatru pentru copii, Teatrul va începe un alt capitol, adaptat identităților culturale și artistice ale tinerilor de azi, atât din punct de vedere artistic, cât și estetic. … Continuă lectura „Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală”

Bucharest International Airshow 2023, cel mai mare spectacol aviatic al anului

Sâmbătă, 26 august, începând cu ora 9:00, Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” va fi gazda celui mai mare spectacol aviatic al anului, Bucharest International Airshow 2023. Pentru Aeroclubul României, această ediție va avea o semnificație aparte, deoarece marchează celebrarea a 100 de ani de la înființarea sa. Organizatorii promit o zi plină de adrenalină și momente … Continuă lectura „Bucharest International Airshow 2023, cel mai mare spectacol aviatic al anului”

Un nou sezon de KINOdiseea Open Air la București, între 22 august și 3 septembrie

Ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr deschide sezonul cu numărul 15 în București, în Parcul Obor, în perioada 22 august – 3 septembrie. Evenimentul aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, pelicule și animații educative perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie. Pe … Continuă lectura „Un nou sezon de KINOdiseea Open Air la București, între 22 august și 3 septembrie”

Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” își deschide porțile la Găești, în perioada 18-20 august 2023

Fundația Internațională de Muzică Gheorghe Zamfir, împreună cu Primăria orașului Găești și Consiliul Județean Dâmbovița, organizează Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” ediția a V-a, care va avea loc la Găești, județul Dâmbovița, în perioada 18-20 august 2023. Evenimentul transformă orașul natal al celebrului muzician Gheorghe Zamfir într-un hub cultural în care vor avea loc … Continuă lectura „Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” își deschide porțile la Găești, în perioada 18-20 august 2023”

Icar în zbor la Castelul Cantacuzino, în cadrul unei expoziții de sculptură semnată de Giorgio Butini

La Galeria de arta a Castelului Cantacuzino a fost inaugurata, la jumatatea lunii august, o noua expozitie. Proiectul artistic, intitulat „Giorgio Butini.Il mito”, este o premiera pentru artistul florentin in Romania si exploreaza limitele dintre realitate si mit prin sculpturi, precum si schite si alte lucrari grafice. Intreaga expozitie este construita in jurul unei sculpturi … Continuă lectura „Icar în zbor la Castelul Cantacuzino, în cadrul unei expoziții de sculptură semnată de Giorgio Butini”


1 2 3 298