Peste un sfert dintre elevi declară că li s-au cerut fotografii nud, arată un sondaj World Vision România

Potrivit unui sondaj realizat de Worlds Vision România, mai mult de un sfert dintre elevii de gimnaziu şi liceu chestionaţi declară că li s-au cerut fotografii nud, iar un procent identic spun că le-au fost trimise astfel de fotografii. Peste 17% dintre adolescenţi spun că, la școală, au fost atinși într-un mod care i-a făcut … Continuă lectura „Peste un sfert dintre elevi declară că li s-au cerut fotografii nud, arată un sondaj World Vision România”

A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme București!

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa anunță debutul ediției cu numărul 4 a celui mai mare festival al saunelor din lume și unicul de acest fel din România – Sauna Fest 2022. Timp de 3 săptămâni, intre 3 si 23 octombrie, saunele tematice Therme devin scena a peste 250 de reprezentații … Continuă lectura „A început Sauna Fest 2022, cel mai mare festival al saunelor din lume, la Therme București!”

Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate

Secom® Healthcare Group, lider de autoritate pe piața de suplimente alimentare din România, publică primul raport de sustenabilitate, care prezintă o analiză completă și transparentă a activității derulate între ianuarie 2020 – decembrie 2021, din perspectiva impactului social, economic și de mediu, precum și obiectivele asumate pentru perioada următoare, pentru creșterea sustenabilă a companiei. „Am … Continuă lectura „Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate”

Zoe Chirica, studentă la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy – Învață oul pe găină

Zoe Chirica are 9 ani și este studenta săptămânii 3-7 octombrie la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy – Învață oul pe găină, ediția a patra. Lui Zoe îi place să-și petreacă timpul cu familia ei, să facă plimbări și să meargă în vacanțe, să picteze și să scrie. Întrebată ce-și dorește să devină când va … Continuă lectura „Zoe Chirica, studentă la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy – Învață oul pe găină”

A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România

Asociația HELP Autism împreună cu Filiala Teritorială București a O.A.R., prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS, au anunțat, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Refugiu Urban din Palatul Universul, lansarea concursului de soluții arhitecturale pentru dezvoltarea primei tabere incluzive din România, pentru copii și tineri cu diferite … Continuă lectura „A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România”

Strângere de fonduri pentru copiii ucrainieni refugiați la București

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town și Asociația pentru Responsabilitate Socială ”Plan B” au organizat marți, 27 septembrie, un eveniment de strângere de fonduri în beneficiul a 30 de copii ucrainieni, cu vârste între 4 și 8 ani, refugiați la București de la începutul războiului, în februarie 2022. Copiii locuiesc la București alături de mamele … Continuă lectura „Strângere de fonduri pentru copiii ucrainieni refugiați la București”

A doua ediție Bebe Fest, pe 1 și 2 octombrie la Opera Comică pentru Copii!

Opera Comică pentru Copii organizează în luna octombrie a doua ediție a festivalului OCC Bebe Fest, eveniment adresat tuturor părinților de bebeluși, viitorilor părinți, dar și producătorilor, comercianților și furnizorilor de servicii adresate părinților și bebelușilor (0-3 ani). Festivalul are loc pe 1 și 2 octombrie, în Curtea OCC (Calea Giulești nr. 16, sector 6, … Continuă lectura „A doua ediție Bebe Fest, pe 1 și 2 octombrie la Opera Comică pentru Copii!”

Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aniversare 30 de ani CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA machează aniversarea de 30 de ani organizând concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“. Concertul este principalul eveniment de strângere de fonduri al anului și se va desfășura la Teatrul ODEON din București joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 18:30. Pe scena evenimentului vor urca violonistul Alexandru … Continuă lectura „Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aniversare 30 de ani CONCORDIA”

Premiera „Povestirile lui Hoffmann” deschide stagiunea Operei Naționale București

Opera Națională București deschide stagiunea 2022-2023 cu premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, compusă de Jacques Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann. Regia, mișcarea scenică și lighting design-ul poartă semnătura lui Matteo Mazzoni, scenografia a fost realizată de către Elisabetta Salvatori, costumele de Roberta Fratini, … Continuă lectura „Premiera „Povestirile lui Hoffmann” deschide stagiunea Operei Naționale București”

Competiția Minimest și ateliere intensive de animație la Animest.17

Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație. În fiecare toamnă, distracția continuă la Animest, evenimentul internațional care include la fiecare ediție un amplu program dezvoltat special pentru ei. Anul acesta, între 7 și 16 octombrie, secțiunea Minimest revine pe marile ecrane din București cu o selecție impresionantă de filme … Continuă lectura „Competiția Minimest și ateliere intensive de animație la Animest.17”

Poveștile despre bullying se văd pe scenă

Teatrul Ion Creangă anunță începerea celei de-a doua etape a proiectului de intervenție culturală „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”, derulat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național* (AFCN). O parte din textele … Continuă lectura „Poveștile despre bullying se văd pe scenă”

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți pe 24 septembrie, la Modul Cărturești

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți și aduce pe piața românească de carte lucrări cu tematică de actualitate în comunitățile de părinți preocupați de o mai bună comunicare cu propriii copii. Imprintul beneficiază de supervizarea psihologului și psihoterapeutului Adriana Mitu, specializată pe lucrul cu copiii și adolescenții. Lansarea primelor două titluri – Frica și … Continuă lectura „Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți pe 24 septembrie, la Modul Cărturești”

CLASSIC FOR TEENS revine cu ediția a III-a la Focşani

Festivalul “Classic for Teens” revine la Focșani cu a treia ediție, între 22 septembrie şi 2 octombrie 2022. Principalele instituţii culturale ale municipiului Focşani, Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia şi Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia, dar şi alte spaţii emblematice din oraş, vor găzdui evenimentele acestui proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică. Deja un … Continuă lectura „CLASSIC FOR TEENS revine cu ediția a III-a la Focşani”

Campania Atlas Gripal continuă și în sezonul 2022-2023

Împreună cu susținerea Ministerului Sănătății și a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), campania educațională Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală continuă și în sezonul 2022-2023. Rolul platformei www.atlasgripal.ro este, încă de la lansarea acesteia, acela de a informa populația și părinții despre importanța prevenției prin imunizarea antigripală în rândul copiilor și adolescenților, … Continuă lectura „Campania Atlas Gripal continuă și în sezonul 2022-2023”

Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint pentru părinți

Corint pentru părinți este cea mai proaspătă colecție lansată de Grupul Editorial Corint, o colecție care abordează cele mai importante și mai actuale teme din domeniul parentajului. Să crești un copil poate fi uneori o experiență copleșitoare. Gândite ca un sprijin în această aventură de-o viață, cărțile Corint pentru părinți abordează cele mai importante și … Continuă lectura „Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint pentru părinți”

Zâmbitorium, de Ionuț Robert Olaru. Expoziție de ilustrație de carte

La Seneca Anticafe din București are loc pe 24 septembrie, de la ora 11:00, evenimentul de vernisare a expoziției de ilustrație de carte ”Zâmbitorium”, de Ionuț Robert Olaru. ”ZÂMBITORIUM s-a născut dintr-o idee care a prins formă și a crescut organic încă de la primele cărți pe care le-am ilustrat. Pe măsură ce personajele acestor … Continuă lectura „Zâmbitorium, de Ionuț Robert Olaru. Expoziție de ilustrație de carte”

Lumea fantastică Magic Garden își deschide porțile

Luni, 19 septembrie 2022, se deschid porțile Magic Garden, expoziția multimedia interactivă care va transforma, timp de o lună, grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea într-un tărâm de poveste. Proiect unic în România, Magic Garden invită publicul într-o călătorie în care natura, istoria și legendele locului prind viață și se metamorfozează într-un spectacol cinetic de … Continuă lecturaLumea fantastică Magic Garden își deschide porțile

Trei elevi români, campioni mondiali la Olimpiada de Robotică

O echipă de elevi de la Clubul de robotică „Sophia Science” din Galați a câştigat anul acesta primul loc la competiția internațională World Robot Olympiad, desfăşurată în Statele Unite ale Americii. Coordonați de Marinela Buruiană și inspiraţi de războiul din Ucraina, elevii au creat un kit de supravieţuire pentru copiii nevoiţi să se ascundă în … Continuă lectura „Trei elevi români, campioni mondiali la Olimpiada de Robotică”

Premieră în România: Eveniment caritabil cu emisii zero de carbon, organizat de Daddy Daughter Charity Ball

Daddy Daughter Charity Ball organizează pe 17 Septembrie la Palatul Cesianu-Racoviță primul bal caritabil cu emisii zero de CO2 din România. Concret, această dovadă de responsabilitate față de mediu va fi realizată prin reciclarea a peste 5.000 de kilograme de deșeuri de PET și sticlă, pentru a reduce complet amprenta de carbon a evenimentului Daddy … Continuă lectura „Premieră în România: Eveniment caritabil cu emisii zero de carbon, organizat de Daddy Daughter Charity Ball”

Renumitul specialist Dr. Gabor Maté se va afla la București pe 16 și 17 Octombrie

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei anunță pentru această toamnă cel mai important eveniment dedicat sănătății mentale și relaționale: conferința „Normal Anormal” susținută de specialistul Dr. Gabor Maté la București. Conferința va avea loc pe 16 și 17 Octombrie, în sistem hibrid, fiecare din cele două zile fiind destinată unei teme aparte: Ziua 1 – … Continuă lectura „Renumitul specialist Dr. Gabor Maté se va afla la București pe 16 și 17 Octombrie”


1 2 3 290