Punte între lumi în 10 ani de Teach for Romania

Miercuri, 12 iunie, Teach for Romania a celebrat 10 ani de activitate alături de Ministrul Educației, Ligia Deca, și Wendy Kopp, Co-Fondatoare Teach for America. ONG-ul a sărbătorit eforturile depuse timp de o decadă pentru a duce educație de calitate în medii vulnerabile prin profesori motivați și bine pregătiți. Evenimentul a celebrat oamenii Teach – … Continuă lectura „Punte între lumi în 10 ani de Teach for Romania”

Descoperă surprizele Itsy Bitsy la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov!

Itsy Bitsy dă startul vacanței de vară la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov! Te așteptăm în zona Itsy Bitsy din cadrul Big Little Festival cu un super Șotron senzorial pregătit de Spark, supereroul bunătății, cu multe jocuri vesele și energizante, ateliere de confecționat brățări ale prieteniei, face painting și tatuaje … Continuă lectura „Descoperă surprizele Itsy Bitsy la Big Little Festival, între 21 și 23 iunie, la Râșnov!”

Gala Puccini „O, mio babbino caro” la Opera Comică pentru Copii

Luna iunie se încheie la Opera Comică pentru Copii în ritmurile muzicii a doi compozitori celebri: P.I. Ceaikovski și G. Puccini. În weekend-urile 14-16 și 21-23 iunie, Baletul Operei Comice pentru Copii oferă publicului o bijuterie a dansului clasic, creație a marelui coregraf rus Marius Petipa, părintele baletului, pe muzica inegalabilului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski: … Continuă lectura „Gala Puccini „O, mio babbino caro” la Opera Comică pentru Copii”

Cursa Copiilor la Roșia Montană Marathon, pe 22 iunie

Pe 22 iunie, Piața Centrală din Roșia Montană va răsuna de râsetele și energia copiilor care vor lua startul în mult așteptatele curse dedicate lor în cadrul Roșia Montană Marathon, ajuns în 2024 la ediția a XI-a. Începând cu ora 15:30, micii alergători își vor testa forțele pe trasee amenajate special pentru ei, alături de … Continuă lectura „Cursa Copiilor la Roșia Montană Marathon, pe 22 iunie”

„Întors pe dos 2” la cinema, din 14 iunie!

„Întors pe dos 2”, de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții! Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din … Continuă lectura „„Întors pe dos 2” la cinema, din 14 iunie!”

Parada Micilor Bicicliști la Cluj-Napoca, pe 15 și 16 iunie

Pe biciclete mari sau mici, cu sau fără pedale, cu sau fără roți ajutătoare, copiii sunt așteptați să pedaleze și să se distreze la Parada Micilor Bicicliști, pe 15 și 16 iunie, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. GO4FUN, organizatorii evenimentului, pregătesc pentru cei mici probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă: … Continuă lectura „Parada Micilor Bicicliști la Cluj-Napoca, pe 15 și 16 iunie”

De pe Broadway la București: Shrek Musicalul are premiera pe 8 și 9 iunie la Sala Palatului.

Shrek, una dintre cele mai faimoase și emoționante povești din toate timpurile, câștigătoare a premiului Oscar pentru cel mai bun film animat, vine în premieră în România sub forma musicalului Shrek, care va avea loc pe scena Sălii Palatului pe 8 și 9 iunie. Din distribuție fac parte artiști consacrați precum Horia Brenciu și Dan … Continuă lectura „De pe Broadway la București: Shrek Musicalul are premiera pe 8 și 9 iunie la Sala Palatului.”

Prințesa și Monstrul Fermecat, din 7 iunie, doar la cinema

Barbara, o frumoasă prințesă care visează la căsătoria cu Edward, prințul pe care îl iubește, este nevoită, peste noapte, să-l ia de soț pe Weasel, un funcționar poștal viclean. În ziua nunții, însă, Barbara fuge în pădure, acolo unde îl întâlnește pe Boogey, monstrul fermecat, care face tot ce-i stă în putință pentru a o … Continuă lectura „Prințesa și Monstrul Fermecat, din 7 iunie, doar la cinema”

Exploratori de poveste – o experiență imersivă subacvativă

Echipa de povestitori #AfostOdata îi invită pe toți vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” să se bucure de o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță. Lansarea are loc în luna iunie pentru a sărbători copilăria, dar și primii șase ani de când a luat naștere … Continuă lectura „Exploratori de poveste – o experiență imersivă subacvativă”

Peste 135.000 de copii și părinți au sărbătorit împreună Ziua Copilului la 1uniFEST!

După ce a făcut Ziua Copilului zi liberă națională, echipa Itsy Bitsy a reușit să creeze cel mai mare festival de joacă pentru copiii și părinții din România – 1uniFEST. Anul acesta, de ziua lor, copiii au descoperit un parc plin de surprize pe gustul lor, au sărbătorit prima zi de vară cu multă bucurie … Continuă lectura „Peste 135.000 de copii și părinți au sărbătorit împreună Ziua Copilului la 1uniFEST!”

Ce se vede în iunie și iulie la Teatrul Ion Creangă

Chiar dacă vara plutește în aer, iar vacanța mare bate la ușă, personajele Teatrului Ion Creangă au o mulțime de povești de spus înainte de a pleca, la rândul lor, în călătorii mai mult sau mai puțin îndepărtate. Peste 10 spectacole îi așteaptă pe copii în lunile iunie-iulie, la Sala Mare din Str. Piața Amzei … Continuă lectura „Ce se vede în iunie și iulie la Teatrul Ion Creangă”

O zi de 1 Iunie plină de culoare și bucurie la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!

Zeci de mii de copii și părinții au petrecut ziua de 1 Iunie la 1uniFEST – cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți, în parcul Al. Ioan Cuza din București! Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi au fost gazdele 1uniFEST într-un parc plin de culoare și decoruri de poveste, unde … Continuă lectura „O zi de 1 Iunie plină de culoare și bucurie la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!”

Littleimpro a dat startul atelierelor „Ora de impro”

Începând cu luna mai, 2024, Littleimpro a început atelierele din cadrul programului „Ora de impro”, un proiect de educație non-formală ce se adresează unui număr de 80 de copii provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (centrele de zi Austria și Alexandra, Școala primară Concordia din Ploiești) și Centrul de zi Odobești din județul Dâmbovița. … Continuă lectura „Littleimpro a dat startul atelierelor „Ora de impro””

Prieteni Imaginari – din 31 mai, doar la cinema!

Crezi că prietenii imaginari sunt… reali? Află de la Bea, o fetiță care descoperă, în urma unei experiențe dificile pe care o trăiește, că poate vedea prietenii imaginari abandonați ai tuturor. Astfel că, își unește forțele cu vecinul ei, Cal, care deține aceeași superputere, iar împreună pornesc într-o aventură magică, pentru a reconecta prietenii imaginari … Continuă lectura „Prieteni Imaginari – din 31 mai, doar la cinema!”

Alte dansuri mici… și teatru pentru cei mici și cei mari la Teatrul Excelsior

Duminică, 26 mai, ora 11:30, la teatrul Excelsior, sunteți invitați de la mic la mare la patru lucrări de dans și teatru. De la adaptarea uneia dintre cele mai cunoscute povești pentru copii până la creaturi fantastice și coregrafii inedite puteți explora lumile mari ale celor mici! Evenimentul este organizat de Centrul Național al Dansului … Continuă lectura „Alte dansuri mici… și teatru pentru cei mici și cei mari la Teatrul Excelsior”

1 IUNIE în Ținutul Distracției: programul TIC de Ziua copilului

Ziua internațională a copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracției“, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13. Povești pline de feerie … Continuă lectura „1 IUNIE în Ținutul Distracției: programul TIC de Ziua copilului”

Jocul-concurs Cangurul de informatică debutează în luna mai 2024

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) a dat startul înscrierilor la concursul Cangurul de informatică, adresat elevilor din clasele V-VIII din toată țara. Jocul-concurs îi ajută pe elevi să aplice cunoștințele de informatică în contexte diferite, stimulând învățarea prin joc și explorare. Data la care se va susține Cangurul de informatică pentru … Continuă lectura „Jocul-concurs Cangurul de informatică debutează în luna mai 2024”

Pisicile de la muzeu, din 10 mai la cinema!

Primavara aceasta, Aventura este pe cale sa inceapa: PISICILE DE LA MUZEU, o noua animatie din 10 mai, la cinema. Motanul Vincent, salvat de Soarecele Maurice ajunge in urma unei inundatii, de pe insula lui pustie, direct la Muzeul Ermitaj! Aici pisicile de paza ce protejeaza arta nu sunt deloc incantate de nou venitii in … Continuă lectura „Pisicile de la muzeu, din 10 mai la cinema!”

Ziua tatălui, sărbătorită la Dynamic Father’s Day!

Toți tații sunt invitați alături de copiii lor la un eveniment interactiv și relaxant, pus la cale de comunitatea MODERN DADS împreună cu Liceul Româno-Finlandez! Așadar, anul acesta de Ziua Tatălui, provocăm tăticii la o experiență sportivă și cu multă adrenalină, pe 11 Mai la sediul Liceului Româno-Finlandez din Bucureşti (Str. Răsăritului, nr. 59, Sector … Continuă lectura „Ziua tatălui, sărbătorită la Dynamic Father’s Day!”

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă

Dacă există un basm iubit în egală măsură de copii, în mod sigur numele lui este „Albă ca zăpada“. Sâmbătă, 11 mai, la Teatrul Ion Creangă, se dă oficial startul magiei – în această zi, de la ora 11:00, respectiv 18:00, au loc avanpremiera și premiera spectacolului omonim. „Albă ca zăpada“, în regia lui Andrei … Continuă lectura „Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă”


1 2 3 307