Bucataria ca loc de joaca pentru copil

Pe masura ce prichindelul tau creste, devine din ce in ce mai curios si dornic sa exploreze cat mai mult. Nu va trece mult timp de cand face primii pasi pana sa ajunga in bucatarie, mai ales in timp ce tu gatesti. Cum te ocupi de mancare si de copil in acelasi timp? Noi iti … Continuă lectura „Bucataria ca loc de joaca pentru copil”

Cum implinesti nevoia de miscare a copilului

Indiferent de varsta, miscarea joaca un rol foarte important in dezvoltarea copilului. Micutul tau este si va fi foarte activ si ideal ar fi sa ii incurajezi aceasta energie. Despre cum faci asta si cum ii asiguri prichindelului tau nevoia de miscare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „Daca un adult are nevoie … Continuă lectura „Cum implinesti nevoia de miscare a copilului”

Eruptii pe piele vara, la copii

Pe timp de vara, creste riscul de eruptii pe piele, mai ales la copiii foarte mici. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre cele mai frecvente cauze ale eruptiilor cutanate, astfel incat sa stii cum sa iti feresti puiul de probleme de piele. Sunt mai multe motive pentru care prichindeii pot dezvolta eruptii pe … Continuă lectura „Eruptii pe piele vara, la copii”

Cum pui limite cu blandete
Cum pui limite cu blandete

Vrei ca micutul tau sa respecte niste reguli, dar nu vrei sa apelezi la pedepse sau certuri? Afla cum sa pui limite cu blandete, la Parinti de Pici. Este important sa stii ca si copilul tau simte nevoia de structura in viata lui. Faptul ca incalca regulile pe care tu le-ai impus in casa, se … Continuă lectura „Cum pui limite cu blandete”

Idei de sucuri pentru o hidratare corecta vara

Cu totii stim ca, indiferent de anotimp, apa este intotdeauna cea mai buna sursa de hidratare. Totusi, nu toti copiii accepta sa bea apa simpla si, pana la urma, nu strica daca ii dam si putin gust. Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, o serie de idei prin care ii poti oferi piciului tau … Continuă lectura „Idei de sucuri pentru o hidratare corecta vara”

Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor
Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor

Copilul are nevoie nu doar sa doarma suficient de mult, ci si de un somn de calitate. Ce presupune un somn odihnitor pentru cei mici? Afla raspunsul acum, la Parinti de Pici. Stim cu totii cat de important e somnul, in special pentru copii. La nou-nascuti, de exemplu, o mare parte din activitatea cerebrala se … Continuă lectura „Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor”

Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara

Chiar daca primavara este o sursa bogata de vitamine, din fructele si legumele de sezon, tot exista situatii in care cei mici au nevoie de suplimente alimentare. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem in ce conditii este indicat sa suplimentezi vitaminele micutului tau. „Teoretic, noi ar trebui sa asiguram tot ce ii este necesar … Continuă lectura „Cum suplimentezi vitaminele copilului primavara”

Invata-l pe copil sa puna limite in relatiile cu ceilalti!

Fiecare parinte isi aminteste de momentele din copilarie in care limitele personale i-au fost incalcate, fie printr-o imbratisare plina de afectiune din partea vreunei rude, fie prin intrebari inconfortabile. Adevarul este ca multi parinti din actuala generatie au fost crescuti intr-o societate educata prin obedienta si prin respectarea si supunerea in fata autoritatii. Autoritatea incepea cu … Continuă lectura „Invata-l pe copil sa puna limite in relatiile cu ceilalti!”

Invatarea senzoriala la bebelusi

Prin casa, la locul de joaca sau pe oriunde mergeti, sunt o multime de ocazii prin care ii poti stimula simturile puiului tau. Cum invatarea senzoriala este o parte esentiala din dezvoltarea bebelusului, la Parinti de Pici iti oferim cateva idei prin care il poti incuraja pe cel mic sa isi descopere si foloseasca simturile. … Continuă lectura „Invatarea senzoriala la bebelusi”

Performanta vs. motivatie in educatie
Performanta vs. motivatie in educatie

Este normal ca parintii sa isi doreasca sa le asigure copiilor un viitor cat mai bun. Iar multi considera ca performanta este cheia pentru bunastare la varsta adulta. Dar sunt oare performanta si competitivitatea niste motoare pentru motivatie in educatie? Raspundem la aceasta intrebare acum, la Meditatii pentru parinti. „Mie mi se pare ca am … Continuă lectura „Performanta vs. motivatie in educatie”

De ce nu sunt recomandate jucariile zgomotoase pentru bebe
De ce nu sunt recomandate jucariile zgomotoase pentru bebe

Cand alegi jucarii pentru bebe, este important sa te gandesti si la volumul lor, intrucat jucariile zgomotoase pot fi chiar periculoase pentru auzul puiului de om. La Parinti de Pici, iti spunem de la ce nivel de decibeli sunt deranjati bebelusii si cum sa alegi cu grija jucariile lor. Instrumente muzicale, telefoane de jucarie, masinute, … Continuă lectura „De ce nu sunt recomandate jucariile zgomotoase pentru bebe”

Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala
Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala

Este important sa stim cum sa ii ajutam pe cei mici sa aiba si sa isi mentina o postura corecta, la scoala. Mai multe despre sanatatea copilului scolar iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. Doua dintre principalele probleme de postura la copiii scolari sunt: cum isi tin ghiozdanul in spate; cum stau in banca. … Continuă lectura „Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala”

diferente-alergii-intoleranta
Care este diferenta dintre intoleranta si alergie alimentara

Frecvent confundate, intoleranta si alergia alimentara sunt doua afectiuni total diferite, desi s-ar putea sa observam asemanari legate de simptome. Intoleranta alimentara apare atunci cand sistemul digestiv nu poate digera anumite alimente, in timp ce o alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar. Alergia alimentara poate avea efecte mai grave asupra organismului, iar simptomele … Continuă lectura „Care este diferenta dintre intoleranta si alergie alimentara”

Ce facem cu bebelusii care baga obiecte in gurita?
Ce facem cu bebelusii care baga obiecte in gurita?

Probabil ca ceea ce ii enerveaza cel mai mult pe tinerii parinti la bebelusii lor este faptul ca cei mici pun in gurita orice apuca. Este un obicei atat de rau? Ce este de facut? Aflam la Parinti de Pici. Daca bebelusul tau a inceput deja sa molfaie tot ce gaseste in cale, in primul … Continuă lectura „Ce facem cu bebelusii care baga obiecte in gurita?”

Cum ajung copiii la autism virtual

Dupa numeroase cazuri analizate, psihologul Marius Zamfir a ajuns la concluzia ca, in era tehnologiei, ajungem sa vorbim de o noua forma de autism, anume cel virtual. In ce conditii vorbim de autism virtual si cum se face recuperarea? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „In ultimii 5 ani, am observat o dinamica diferita … Continuă lectura „Cum ajung copiii la autism virtual”

Dureri de cap la copii: Cauze in functie de varste

Fiecare perioada din dezvoltarea copilului tau vine cu nevoi diferite si, din pacate, cu probleme diferite. Iar cand vorbim de dureri de cap la copii si ele au alte cauze, de la o varsta la alta. Despre acestea vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona. In general, la copiii de 0-3 ani, durerea de cap … Continuă lectura „Dureri de cap la copii: Cauze in functie de varste”

De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui
De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui

Poate ca ai observat ca, in primii 2 ani, puiul tau nu prea socializeaza cu alti prichindei de varsta lui, oricate intalniri de joaca ai stabili. Daca te-ai intrebat de ce, in primul rand iti vom spune sa nu te ingrijorezi, pentru ca este ceva perfect normal. Motivul il afli acum, la Parinti de Pici. … Continuă lectura „De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui”

Solutii pentru intarirea imunitatii toamna

Cand vine vorba de rezistenta copiilor la imbolnaviri, toamna le da parintilor multe emotii. Schimbarile de temperatura specifice acestei perioade, precum si intrarea in colectivitate ii pot imbolnavi foarte usor pe copii. E imposibil sa-l feresti pe cel mic de toate imbolnavirile, dar il poti ajuta (pe langa o alimentatie echilibrata, odihna si miscare) intarindu-i sistemul imunitar printr-o … Continuă lectura „Solutii pentru intarirea imunitatii toamna”

Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii

Uneori ni se pare ca, la inceput de an scolar, parintii au mai multe emotii decat copiii. Este normal sa fim sensibili la faptul ca puii nostri cresc. Dar ce efect au emotiile noastre asupra celor mici? Cu ce asociaza copiii inceperea scolii si cum ii pregatim emotional? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu … Continuă lectura „Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii”

Diferenta dintre copilul energic si cel cu deficit de atentie

Parca mai mult ca niciodata, ne grabim sa punem diagnostice copiilor care nu se aliniaza unor standarde pe care noi le consideram normale. Asa, ne trezim ca ADHD a devenit „boala secolului 21”. Sa fie adevarat? Oare chiar avem mai multi copii cu deficit de atentie sau doar diagnosticam energia de copil ca o boala?  … Continuă lectura „Diferenta dintre copilul energic si cel cu deficit de atentie”


1 2 3 97