Invatarea senzoriala la bebelusi

Prin casa, la locul de joaca sau pe oriunde mergeti, sunt o multime de ocazii prin care ii poti stimula simturile puiului tau. Cum invatarea senzoriala este o parte esentiala din dezvoltarea bebelusului, la Parinti de Pici iti oferim cateva idei prin care il poti incuraja pe cel mic sa isi descopere si foloseasca simturile.

Mai ales in primele luni de viata, micutii descopera lumea inconjuratoare folosindu-si intensiv cele cinci simturi. Asa ca, nu e de mirare ca dezvoltarea senzoriala este la fel de importanta ca dezvoltarea fizica sau intelectuala.

Vestea buna e ca n-ai nevoie de nicio recuzita speciala ca sa asiguri o invatare multisenzoriala in dezvoltarea bebelusului tau. Trebuie doar sa incerci sa redescoperi lumea cu simturile proaspete ale unui copil mic si te vei uimi de cat de multe obiecte si fenomene fascinante poti observa, cat de multe sunete poti auzi, cat de multe mirosuri poti percepe, cat de variate sunt gusturile sau cat de multe senzatii corporale poti simti.

Gandeste-te, de exemplu, cate lucruri poate invata cel mic de la tine atunci cand ii servesti masa: ii poti vorbi despre culorile si mirosurile din farfurie, despre textura si gustul mancarii sau despre cat de calda sau de rece este, incurajandu-l, in felul acesta, sa-si foloseasca toate simturile.

Si mai multe sfaturi despre dezvoltarea bebelusului prin invatarea senzoriala iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s