Jocul de Luni: Jocuri senzoriale – Simtul auditiv

Jocul de Luni: Jocuri senzoriale – Simtul auditiv

In rubrica saptamanala Jocul de Luni, de la Happy Music cu Ruxandra si Marius, Adriana Mitu vine cu idei de jocuri senzoriale. In aceasta saptamana, vorbim despre jocuri care le antreneaza copiilor simtul auditiv, activitati prin care cei mici vor capata o alta perspectiva asupra lumii din jur.

A-l ajuta pe copil sa aprecieze sunetul ii creste abilitatea de a fi in contact cu el insusi si de a se simti pe el prin intermediul auzului.

[Vezi si: Jocuri pentru inteligenta muzicala]

Aceste jocuri il ajuta:

  • sa constientizeze mult mai usor sunetele;
  • sa isi dezvolte capacitatea de asociere si de concentrare;
  • sa isi dezvolte inteligenta emotionala.

Jocuri senzoriale – simtul auditiv:

Gaseste sunetul pereche

Pentru acest joc, ai nevoie de niste borcane sau sticlute vechi, goale si curatate. Pune in ele diferite obiecte: orez, boabe de fasole, nasturi, monede. Acopera borcanele, astfel incat sa nu se vada ce este inauntrul lor. Copilul agita fiecare sticluta si gaseste perechea ei, in functie de ce sunet emite. Pe copiii mai mari, ii poti intreba si ce cred ei ca se afla in borcane.

Recunoaste sunetul

Invita-l pe copil sa stea cu spatele la tine, timp in care tu faci diferite sunete: mototolesti o hartie, torni un pahar de apa, lovesti cu un creion in masa, decojesti o banana. Roaga-l pe copil sa recunoasca sunetul. Apoi, schimbati rolurile.

Sunete si emotii

Discutati impreuna despre diferite sunete si cum va fac sa va simtiti. Ce sunete triste, fericite, inspaimantatoare, enervante puteti identifica. Exista anumite sunete care va trezesc o emotie, care ar fi acelea? Spre exemplu, daca copilul este la scoala, il poti intreba ce emotie ii aduce in corp sunatul clopotelului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s