Pe masura ce prichindelul tau creste, devine din ce in ce mai curios si dornic sa exploreze cat mai mult. Nu va trece mult timp de cand face primii pasi pana sa ajunga in bucatarie, mai ales in timp ce tu gatesti. Cum te ocupi de mancare si de copil in acelasi timp? Noi iti … Continuă lectura „Bucataria ca loc de joaca pentru copil”
Vrei ca micutul tau sa respecte niste reguli, dar nu vrei sa apelezi la pedepse sau certuri? Afla cum sa pui limite cu blandete, la Parinti de Pici. Este important sa stii ca si copilul tau simte nevoia de structura in viata lui. Faptul ca incalca regulile pe care tu le-ai impus in casa, se … Continuă lectura „Cum pui limite cu blandete”
Copilul are nevoie nu doar sa doarma suficient de mult, ci si de un somn de calitate. Ce presupune un somn odihnitor pentru cei mici? Afla raspunsul acum, la Parinti de Pici. Stim cu totii cat de important e somnul, in special pentru copii. La nou-nascuti, de exemplu, o mare parte din activitatea cerebrala se … Continuă lectura „Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor”
Prin casa, la locul de joaca sau pe oriunde mergeti, sunt o multime de ocazii prin care ii poti stimula simturile puiului tau. Cum invatarea senzoriala este o parte esentiala din dezvoltarea bebelusului, la Parinti de Pici iti oferim cateva idei prin care il poti incuraja pe cel mic sa isi descopere si foloseasca simturile. … Continuă lectura „Invatarea senzoriala la bebelusi”
Cand alegi jucarii pentru bebe, este important sa te gandesti si la volumul lor, intrucat jucariile zgomotoase pot fi chiar periculoase pentru auzul puiului de om. La Parinti de Pici, iti spunem de la ce nivel de decibeli sunt deranjati bebelusii si cum sa alegi cu grija jucariile lor. Instrumente muzicale, telefoane de jucarie, masinute, … Continuă lectura „De ce nu sunt recomandate jucariile zgomotoase pentru bebe”
In sezonul rece, pielea bebelusului are nevoie de ingrijire speciala, astfel incat sa nu fie afectata de temperaturile scazute. In primul an de viata, pielea celor mici este deosebit de sensibila si inca nu si-a dezvoltat complet functia de bariera, fiind astfel mai predispusa la aparitia iritatiilor sau a eczemelor. Trebuie sa fii foarte atent(a) … Continuă lectura „Cum protejam pielea bebelusului iarna”
Probabil ca ceea ce ii enerveaza cel mai mult pe tinerii parinti la bebelusii lor este faptul ca cei mici pun in gurita orice apuca. Este un obicei atat de rau? Ce este de facut? Aflam la Parinti de Pici. Daca bebelusul tau a inceput deja sa molfaie tot ce gaseste in cale, in primul … Continuă lectura „Ce facem cu bebelusii care baga obiecte in gurita?”
Dupa numeroase cazuri analizate, psihologul Marius Zamfir a ajuns la concluzia ca, in era tehnologiei, ajungem sa vorbim de o noua forma de autism, anume cel virtual. In ce conditii vorbim de autism virtual si cum se face recuperarea? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „In ultimii 5 ani, am observat o dinamica diferita … Continuă lectura „Cum ajung copiii la autism virtual”
Fiecare perioada din dezvoltarea copilului tau vine cu nevoi diferite si, din pacate, cu probleme diferite. Iar cand vorbim de dureri de cap la copii si ele au alte cauze, de la o varsta la alta. Despre acestea vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona. In general, la copiii de 0-3 ani, durerea de cap … Continuă lectura „Dureri de cap la copii: Cauze in functie de varste”
Poate ca ai observat ca, in primii 2 ani, puiul tau nu prea socializeaza cu alti prichindei de varsta lui, oricate intalniri de joaca ai stabili. Daca te-ai intrebat de ce, in primul rand iti vom spune sa nu te ingrijorezi, pentru ca este ceva perfect normal. Motivul il afli acum, la Parinti de Pici. … Continuă lectura „De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui”
Curiozitatea copilului incepe de cand deschide ochisorii pentru prima data. De la zborul unei pasari pana la modul in care se simte nisipul sub picioare, totul este fascinant pentru ei. La Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi pentru a-i hrani prichindelului nevoia de explorare si experimentare. „Stiu ca de multe ori ne e practic … Continuă lectura „Cum intretii curiozitatea copilului tau”
Mai ales in primii ani de viata, orice copil are stomacelul foarte sensibil, iar vara risca sa se imbolnaveasca mult mai usor, din pricina caldurii. De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, am adunat o serie de solutii pentru probleme digestive vara. Descopera-le aici. „Vara, alimentele sunt foarte sensibile. Mare grija la alimentele care se … Continuă lectura „Solutii pentru probleme digestive vara”
De la ce varsta poti introduce sucurile de fructe in alimentatia prichindelului tau si in ce conditii? La Parinti de Pici, iti oferim cateva reguli dupa care sa te ghidezi, atunci cand pregatesti sucuri naturale pentru copii. Dupa varsta de 6 luni, cand incepeti diversificarea, poti sa introduci treptat si fructe in alimentatia copilului. Un … Continuă lectura „Sucuri naturale pentru copii: Reguli de preparare”
Pentru a avea un copil ordonat, este nevoie sa incepi de cat mai devreme sa il inveti cum sa isi aseze lucrurile. Dar cum faci asta? Iti spunem acum, la Parinti de Pici. „Cel mai bun moment in care poti incepe sa-l inveti pe copil sa fie ordonat e cel in care descopera cat de … Continuă lectura „Solutii pentru a creste un copil ordonat”
Dezvoltarea emotionala a copilului implica si autocontrolul. Insa, pana sa ajunga prichindelul sa invete sa isi controleze emotiile, are nevoie de indrumarea parintilor. La Parinti de Pici, iti spunem cum iti poti sustine puiul sa isi dezvolte si aceasta latura, chiar din primii ani. In jurul varstei de 2 ani, poate si mai devreme, cei … Continuă lectura „Cum incurajezi dezvoltarea emotionala a copilului in primii ani”
Inainte sa treci la amenintari sau pedepse cand copilul nu asculta ce ii spui, gandeste-te daca ai epuizat toate celelalte solutii. La Parinti de Pici, analizam motivele pentru care un copil refuza sa respecte regulile casei si ce poti face in privinta asta. Sunt multe motive pentru care copilul nu asculta de tine si nu … Continuă lectura „Ce faci cand copilul nu asculta de reguli”
Să-i îmbrăcăm în hainele cele mai groase pe care le avem, să-i ținem în casă, la căldură, să le interzicem să alerge, de teama de a nu transpira nu sunt cele mai bune măsuri pe care le putem lua pentru a-i proteja pe copii de noianul de răceli cu care vine anotimpul rece. Iarna, activitatea … Continuă lectura „Sfaturi pentru a menține copiii sănătoși pe timpul iernii”
Mai ales ca părinte, am înțeles cât de importante sunt vitaminele și minerale pentru bunăstarea și sprijinirea sănătății copiilor noștri. Nu întâmplător, ne testăm imaginația și răbdarea în a găsi cele mai bune și mai aspectuoase combinații, care să ascundă, mai ales în cazul mofturoșilor, avocado, brocoli și tot felul de legume și fructe minunate … Continuă lectura „Vitamina C pentru copii: cele mai bune beneficii”
Stim cat de enervant este sa tot incerci sa negociezi cu cel mic, iar el sa il ia constant pe „nu” in brate. Dar copilul incapatanat are si cateva avantaje fata de cei care sunt mai cumintei, atata timp cat exista un echilibru in viata sa. Afla acum, la Parinti de Pici, de ce incapatanarea … Continuă lectura „Copilul incapatanat: Avantajele piciului care spune nu”
Pentru ca Mos Nicolae deja isi pregateste sacul, este bine sa stim si noi sa ne pregatim prichindeii de venirea lui. De la ce varsta incep cei mici sa fie interesati de Sarbatori si cadouri? Afla raspunsul, acum, la Parinti de Pici. In noaptea de 5 spre 6, orice varsta am avea, il asteptam cu … Continuă lectura „Cum il pregatesti pe cel mic de Mos Nicolae”
1 2 3 … 21 Următor »