Solutii pentru a creste un copil ordonat

Pentru a avea un copil ordonat, este nevoie sa incepi de cat mai devreme sa il inveti cum sa isi aseze lucrurile. Dar cum faci asta? Iti spunem acum, la Parinti de Pici.

„Cel mai bun moment in care poti incepe sa-l inveti pe copil sa fie ordonat e cel in care descopera cat de distractiv e sa imprastie jucarii prin toata casa”, explica Georgiana, mamica de pici. Tot ea ne sugereaza sa nu ne panicam atunci cand vedem ca micutii nostri fac un haos total prin casa, pentru ca este ceva normal.

Cum cei mici au o putere de concentrare foarte scazuta, vor trece rapid de la o jucarie la alta, de la ceva ce fac deja la ceva nou de explorat. Este greu sa te astepti la un copil ordonat, in aceste conditii.

Dar exista solutii pe care le poti pune in aplicare inca de cand puiul tau are un anisor. Descopera-le aici.

Idei pentru a avea un copil ordonat

Exista o multime de idei amuzante pentru camerele dezordonate. In principiu, toate ajung la acelasi sfat: cum sa ii arati copilului ca si stransul lucrurilor poate fi la fel de distractiv ca imprastiatul lor. Dupa ce se termina joaca, strangeti impreuna jucariile si puneti-le la locul lor.

O alta solutie este sa ii oferi puiului tau mai putine jucarii, in timp ce le tii pe celelalte intr-un dulap. Sau poti sa schimbi periodic jucariile, astfel incat sa aiba timp sa i se faca dor de unele dintre ele.

Un ultim sfat este ca, daca iti doresti sa cresti un copil ordonat, este nevoie sa ai rabdare si sa te tii de un plan de organizare. Sigur, nu se va intampla peste noapte si poate micutul tau nu va fi mereu entuziasmat sa isi stranga lucrurile, dar ii vei insufla aceleasi principii pe care le ai si tu, iar diferenta va fi clara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s