Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate

Secom® Healthcare Group, lider de autoritate pe piața de suplimente alimentare din România, publică primul raport de sustenabilitate, care prezintă o analiză completă și transparentă a activității derulate între ianuarie 2020 – decembrie 2021, din perspectiva impactului social, economic și de mediu, precum și obiectivele asumate pentru perioada următoare, pentru creșterea sustenabilă a companiei. „Am … Continuă lectura „Secom® Healthcare Group lansează primul raport de sustenabilitate”

A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România

Asociația HELP Autism împreună cu Filiala Teritorială București a O.A.R., prin Anuala de Arhitectură București 2022, cu sprijinul ASAR și AMAIS, au anunțat, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Refugiu Urban din Palatul Universul, lansarea concursului de soluții arhitecturale pentru dezvoltarea primei tabere incluzive din România, pentru copii și tineri cu diferite … Continuă lectura „A fost lansat concursul de soluții pentru realizarea primei tabere incluzive din România”

Strângere de fonduri pentru copiii ucrainieni refugiați la București

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town și Asociația pentru Responsabilitate Socială ”Plan B” au organizat marți, 27 septembrie, un eveniment de strângere de fonduri în beneficiul a 30 de copii ucrainieni, cu vârste între 4 și 8 ani, refugiați la București de la începutul războiului, în februarie 2022. Copiii locuiesc la București alături de mamele … Continuă lectura „Strângere de fonduri pentru copiii ucrainieni refugiați la București”

Campania Atlas Gripal continuă și în sezonul 2022-2023

Împreună cu susținerea Ministerului Sănătății și a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), campania educațională Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală continuă și în sezonul 2022-2023. Rolul platformei www.atlasgripal.ro este, încă de la lansarea acesteia, acela de a informa populația și părinții despre importanța prevenției prin imunizarea antigripală în rândul copiilor și adolescenților, … Continuă lectura „Campania Atlas Gripal continuă și în sezonul 2022-2023”

Trei elevi români, campioni mondiali la Olimpiada de Robotică

O echipă de elevi de la Clubul de robotică „Sophia Science” din Galați a câştigat anul acesta primul loc la competiția internațională World Robot Olympiad, desfăşurată în Statele Unite ale Americii. Coordonați de Marinela Buruiană și inspiraţi de războiul din Ucraina, elevii au creat un kit de supravieţuire pentru copiii nevoiţi să se ascundă în … Continuă lectura „Trei elevi români, campioni mondiali la Olimpiada de Robotică”

6 din 10 copii din medii defavorizate nu se descurcă să citească și să scrie când termină școala primară

Cu ocazia Zilei Internaționale a Literației (8 septembrie), Fundația Noi Orizonturi și Teach for Romania trag un semnal de alarmă despre rămânerile în urmă la învățarea citit-scrisului ale copiilor din mediile vulnerabile, accentuate în timpul pandemiei. Pe scurt, literația este o competență complexă, care se compune din identificarea, înțelegerea, exprimarea, crearea și interpretarea conceptelor, sentimentelor, … Continuă lectura „6 din 10 copii din medii defavorizate nu se descurcă să citească și să scrie când termină școala primară”

Școli cu toleranță ZERO la violență

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar din sectorul 2, București, au primit în luna august un sprijin valoros în pregătirile pentru noul an școlar, prin participarea gratuită la conferințele “Școli cu toleranță ZERO la violență”. La aceste conferințe au avut șansa să lucreze direct cu specialiștii, care au realizat legea anti-bullying și normele de aplicare, să … Continuă lectura „Școli cu toleranță ZERO la violență”

Destiny Park – cel mai mare centru de edutainment din Europa de Est – s-a deschis în București

Primul parc de edutainment din România și cel mai mare din Europa de Est și-a deschis porțile în Băneasa. Urania Cremene este expertul în parenting care a conceput experiențele pentru copii. Destiny Park se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani și reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot … Continuă lectura „Destiny Park – cel mai mare centru de edutainment din Europa de Est – s-a deschis în București”

Elfii cofetari vin în cinematografe!

Legendarii „elfkins” din Köln, Germania, erau elfi care îi ajutau noaptea pe meșteșugari la muncile lor. Cu 200 de ani în urmă, însă, ei au fost izgoniți de soția malefică a unui croitor. Vino din 26 august să decoperi povestea întoarcerii lor în cinematografele din toată țara. Animația Elfii cofetari – să încingem cuptoarele! este … Continuă lectura „Elfii cofetari vin în cinematografe!”

În curând în cinematografe – Animăluțe Furioase: Legenda lui Hank

Hank este un câine adorabil, dar cu capul în nori, care are o dorință mai mult decât ambițioasă: aceea de a deveni singurul samurai caine într-un oras plin de pisici. În încercarea de a-și urma visul, el va întâmina o mulțime de situații neașteptate, însă îi va avea alături pe Jimbo, un fost samurai puternic, … Continuă lectura „În curând în cinematografe – Animăluțe Furioase: Legenda lui Hank”

AQUA Carpatica și PepsiCo anunță încheierea unui parteneriat strategic

Brandul românesc de apă minerală naturală îmbuteliată AQUA Carpatica, deținut de compania Carpathian Springs SA, și corporația americană PepsiCo anunță încheierea unui parteneriat strategic, demonstrând astfel viziunea comună de a construi împreună un brand internațional premium. PepsiCo va deține astfel un procent de 20% din acțiunile Carpathian Springs s.a. (AQUA Carpatica) și drepturile de distribuție … Continuă lectura „AQUA Carpatica și PepsiCo anunță încheierea unui parteneriat strategic”

Ajungem MARI începe recrutarea de voluntari pentru copiii din centrele de plasament din toată țara

Copiii din centrele de plasament au nevoie ca de aer de oameni care să le fie sprijin, care să-i înţeleagă şi să le dea încredere. Sunt peste 45.000 de copii şi tineri aflaţi în sistemul de protecţie în România. Aproximativ 9.000 de copii intră în sistem în fiecare an, ca urmare a abandonului sau a … Continuă lectura „Ajungem MARI începe recrutarea de voluntari pentru copiii din centrele de plasament din toată țara”

Apel deschis pentru artiștii pasionați de reciclare la Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35

Pe 1 august se dă startul concursului Viață în plastic – reciclează și transformă în artă, organizat de echipa mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, ce își propune să promoveze reutilizarea creativă a materialelor reciclabile din plastic și transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public. Artiștii din toată țara se pot alătura … Continuă lectura „Apel deschis pentru artiștii pasionați de reciclare la Grădina cu Artiști, ediția cu numărul 35”

Magia Prieteniei, un loc de joacă incluziv pentru copiii speciali

300 de copii speciali au acum un nou loc de întâlnire, unde pot să se descopere, să creadă în puterile lor și să lege prietenii. ”Magia Prieteniei”, un loc de joacă incluziv, a fost inaugurat recent în sectorul 5 din București, pe Strada Bascov 14-18. Este un loc dedicat copiilor speciali, diagnosticați cu autism, sindrom … Continuă lectura „Magia Prieteniei, un loc de joacă incluziv pentru copiii speciali”

Gașca animăluțelor DC vine în cinematografe!

Orice stâpân știe că animalul său de companie este special, însă te-ai întrebat de ce poate fi în stare câinele unui supererou? Vino în iulie în cinematografe să descoperi ce face Krypto, câinele lui Superman, atunci când stăpânul său și restul supereroilor din Liga Dreptății sunt răpiți de o minte malefică ce îl surprinde și … Continuă lectura „Gașca animăluțelor DC vine în cinematografe!”

Peste 300 de copii și peste 70 de viitori profesori, la Academia de Leadership și Pedagogie

Localitatea Mironeasa, din județul Iași, este locul în care peste 300 de copii exersează bucuria de a descoperi lucruri valoroase despre ei și despre lumea înconjurătoare, alături de peste 70 de viitori profesori, în cea de-a 9-a ediție a Academiei de Leadership și Pedagogie. Pe 23 iulie, Teach for Romania organizează imersiunea culturală în comunitatea … Continuă lectura „Peste 300 de copii și peste 70 de viitori profesori, la Academia de Leadership și Pedagogie”

Mamele ajută Mamele prin proiectul MaM

Cine le poate înţelege mai bine pe mamele la început de drum sau după naștere dacă nu chiar mamele care au trecut prin această experiență? Cine le poate înțelege temerile, frământările, grijile şi neajunsurile legate de ele sau de creșterea bebelușului, dacă nu chiar mamele care au trecut prin aceste zbuciumuri? Cunoscând acest lucru, un … Continuă lectura „Mamele ajută Mamele prin proiectul MaM”

Aqua kineto: îmbinarea incredibilă dintre relaxare și terapie

Dacă v-aș zice că mișcarea în apă poate fi cu adevărat miraculoasă, ce ați spune? Că forța cu care pune lucrurile în mișcare poate fi tămăduitoare? Îmbinarea dintre atingerea ei blândă, confortabilă, asemenea unui masaj fin și presiunea pe care o exercită asupra corpului are puterea de a relaxa, de a scădea durerea și, mai … Continuă lectura „Aqua kineto: îmbinarea incredibilă dintre relaxare și terapie”

Peste 75% dintre români cred că sprijinul persoanelor cu autism este insuficient în România

Conform unui sondaj realizat de Autism Voice, societatea românească conștientizează că autismul este o afecțiune gravă, întâlnită la copii, ale cărei dificultăți pot fi depășite cu terapie adecvată, care – nu este nici pe departe suficientă în România. După 14 ani de activitate în sprijinul copiilor cu autism, Autism Voice lansează Institutul Autism Voice, primul … Continuă lectura „Peste 75% dintre români cred că sprijinul persoanelor cu autism este insuficient în România”

Minionii sunt din nou în cinematografe!

În această vară, cea mai mare franciză animată globală din istorie ne aduce pe marile ecrane povestea începuturilor: cum cel mai mare super răufăcător din lume, adică Gru, și-a întâlnit pentru prima dată emblematicii minioni, a format cea mai superticăloasă echipă din istoria filmelor și s-a confruntat cu cea mai de neoprit forță criminală adunată … Continuă lectura „Minionii sunt din nou în cinematografe!”


1 2 3 239