De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi

În septembrie 2015, învățătorii claselor I din toată țara erau invitați să-și înscrie elevii într-un program ambițios și foarte util pentru cei mici: Școala siguranței Tedi. Învățători și elevi deopotrivă au pășit timid pe ”culoarele” noii școli pentru ca, de la an la an, să fie tot mai mulți, mai curioși și mai hotărâți să … Continuă lectura „De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi”

Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro

Dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an, platforma digitală notebune.ro completează lista de resurse educaționale gratuite cu materia pentru BAC la Istorie, împărțită și explicată în funcție de cele trei subiecte. Pe lângă istorie, elevii mai pot găsi pe site resurse care să îi ajute … Continuă lectura „Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro”

15 sub 15 – un proiect care invită companiile să investească în cea mai importantă resursă a României, copiii ei

Teach for Romania a lansat împreună cu Smartree, partener strategic de HR pentru companiile din România,15 sub 15: o ediție specială de revistă în care sunt prezentate poveștile a 15 copii sub 15 ani. Aflați sub vârsta legală de angajare în România, acești copii muncesc, sub diferite forme, în comunitățile lor pentru a-și susține familiile. … Continuă lectura „15 sub 15 – un proiect care invită companiile să investească în cea mai importantă resursă a României, copiii ei”

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”, o inițiativă semnificativă pentru Asociația GO-AHEAD

Asociația GO-AHEAD își exprimă bucuria și recunoștința față de participanții și susținătorii săi după succesul extraordinar al evenimentului de lansare a filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?„. Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”, în regia lui Tedy Necula, care a avut loc la Cineplexx Băneasa în data de 28 martie 2024, a fost un … Continuă lectura „Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?”, o inițiativă semnificativă pentru Asociația GO-AHEAD”

Aventură în natură 2 – în curând la cinema

Îndrăgiții Patrick și Oscar revin pe marile ecrane în Aventură în natură 2, o nouă animație pentru întreaga familie, distribuită de Ro Image. Celebrul urs morocănos și iepurele vorbăreț pornesc acum într-o călătorie fascinantă prin întreaga Americă, nu în calitate de turiști curioși, așa cum am fi tentați să credem, ci ca adevărați salvatori. Cei … Continuă lectura „Aventură în natură 2 – în curând la cinema”

Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Grupul LEGO a publicat, recent, concluziile unui nou studiu realizat la nivel global, care analizează tendințele sociale ce afectează încrederea creativă a copiilor. Potrivit acestuia, presiunea perfecțiunii și vocabularul cotidian reprezintă un risc, în special pentru fete, pentru că le reduce posibilitățile de a-și atinge potențialul creativ maxim. Compania speră să scoată în evidență faptul … Continuă lectura „Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice”

OSCAR Downstream a susținut plantarea a 3 hectare de pădure în județul Timiș

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, s-a alăturat inițiativei Plantăm fapte bune în România, susținând financiar împădurirea a 3 hectare de pădure în localitatea Cenei, din județul Timiș, în ziua în care planeta a sărbătorit Ora Pământului. Pe 23 martie, angajații OSCAR Downstream s-au alăturat echipei Plantăm fapte … Continuă lectura „OSCAR Downstream a susținut plantarea a 3 hectare de pădure în județul Timiș”

Nou record Cantus Mundi: 32.000 de participanți la Ora Pământului

Sâmbătă, 23 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, circa 32.000 de participanți au celebrat Ora Pământului alături de Programul Național Cantus Mundi, cu prilejul celei mai mari mobilizări voluntare mondiale dedicate protejării mediului – Earth Hour. Copiii din peste 280 de coruri și ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni și … Continuă lectura „Nou record Cantus Mundi: 32.000 de participanți la Ora Pământului”

Caravana Reciclării Creative a finalizat sesiunile fizice din cele 8 județe

Caravana Reciclării Creative (a doua ediție), un proiect național dedicat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și elevilor acestora, este în curs de desfășurare anul acesta, în perioada ianuarie – iulie 2024, în 8 județe: Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș. Față de ediția din 2023, anul acesta s-a dublat numărul … Continuă lectura „Caravana Reciclării Creative a finalizat sesiunile fizice din cele 8 județe”

Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România a prezentat Ministerului Educației propuneri pentru combaterea abuzului și violenței în școli

Ca urmare a cazurilor de abuz și violență petrecute în școlile din România, elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România au prezentat Ministrului Educației o serie de propuneri concrete pentru combaterea acestui fenomen. Printre propunerile prezentate de elevi se regăsesc dezvoltarea unei platforme online dedicate raportării abuzurilor în școli, pregătirea profesorilor, campanii … Continuă lectura „Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România a prezentat Ministerului Educației propuneri pentru combaterea abuzului și violenței în școli”

Kung Fu Panda, din nou la cinema

După trei aventuri în care sfidează moartea învingând răufăcători de talie mondială cu curajul său inegalabil și cu abilitățile sale nebănuite în artele marțiale, Po este chemat de destin să… se odihnească odată. Cel mai improbabil maestru de kung fu din lume se pregătește să găsească și să antreneze un nou Războinic Dragon, ținând la … Continuă lectura „Kung Fu Panda, din nou la cinema”

Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră”

„Femei care inspiră” este un proiect al Asociației Părinților Isteți, ajuns în martie 2024 la cea de-a cincea ediție. Evenimentul a adus împreună peste 200 de femei – mame, dar nu numai – care și-au dedicat lor o seară specială și s-au lăsat inspirate de poveștile personale oferite de 11 femei remarcabile, despre cum reușesc … Continuă lectura „Peste 200 de femei au descoperit povești de viață motivaționale la evenimentul „Femei care inspiră””

Prietenul meu, Delfinul

RO Image te provoacă să descoperi lumea marină – fascinantă, neașteptată, plină de miracole – în cea mai nouă animație ajunsă pe marile ecrane: Prietenul meu, Delfinul. Vino în cinematografe și hai să afli ce înseamnă o prietenie adevărată și să-i întâlnești pe Snowball, cel mai simpatic mamifer și un mic băiețel a cărui viață … Continuă lectura „Prietenul meu, Delfinul”

De mâine în cinema: Povestea magică a fluturilor

Din 23 februarie intră în cinematografe noua animație distribuită de Vertical Entertainment: Povestea magică a fluturilor! Animația îl urmărește pe tânărul fluture pe nume Patrick, ce pleacă în aventura vieții sale pentru a-și împlini visul de a zbura. Visul este unul măreț deoarce Patrick este un fluture special, având o singură aripă. Va reuși el … Continuă lectura „De mâine în cinema: Povestea magică a fluturilor”

Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania, alături de partenerii săi, a anunțat în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, desfășurată la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, cei 7 profesori câștigători ai ediției din acest an a Galei. Cei șapte profesori câștigători predau în școli rurale din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt, și … Continuă lectura „Teach for Romania anunță cei 7 câștigători din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024”

Lideri pentru liderași din întreaga țară au fost premiați la Gala Itsy Bitsy 2024

Cei mai implicați lideri în proiecte dedicate binelui copiilor s-au întâlnit la cea de a IX-a ediție a Galei Lideri pentru Liderași powered by Itsy Bitsy. Peste 300 de invitați au aplaudat la scenă deschisă oameni care și-au dedicat în 2023 energia, timpul și resursele pentru a construi o viață mai bună copiilor din România, … Continuă lectura „Lideri pentru liderași din întreaga țară au fost premiați la Gala Itsy Bitsy 2024”

#SiguranțaOnline: Recomandări pentru copii și tineri în cadrul Clubului de Siguranță Online

Peste 300 de tineri au participat la workshop-urile interactive pe teme de siguranță online desfășurate la centrul comercial ParkLake, în perioada 6 – 10 februarie 2024, în „Clubul de Siguranță Online” inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) în cadrul proiectului național de educație digitală #SiguranțaOnline. … Continuă lectura „#SiguranțaOnline: Recomandări pentru copii și tineri în cadrul Clubului de Siguranță Online”

Ultimul Jaguar Negru – acum în cinematografe!

O copilărie petrecută în jungla amazoniană nu poate fi ca toate celelalte. E plină de mister, aventuri, de animale sălbatice și specii pe cale de dispariție. Exact așa cum a trăit și Autumn, adolescenta care te așteptă începând din 9 februarie la cinema, să-și spună povestea. Cum a ajuns din inima pădurilor tropicale direct în … Continuă lectura „Ultimul Jaguar Negru – acum în cinematografe!”

S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism

Asociația Autism Voice și BRD Asigurări de Viață au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor și adulților cu autism, în cadrul unui eveniment special desfășurat la sediul organizației. Această colaborare reprezintă un moment important în parcursul inițiativei lor comune de a transforma viețile persoanelor cu tulburări de spectru autist din România, oferindu-le acces … Continuă lectura „S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism”

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024 și anunță care sunt cei 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere. Pe 15 februarie, începând cu ora 17.00, la Timișoara – Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, va avea loc evenimentul în care vor … Continuă lectura „Teach for Romania a încheiat jurizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024”


1 2 3 244