BCR, prin Școala de Bani, invită părinții și copiii să descopere mai multe despre bani, printr-o serie de cursuri dedicate

În luna copiilor, BCR, prin Școala de Bani, pune la dispoziția părinților și copiilor două cursuri gratuite de Inteligența financiară. Cursul destinat copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani este dezvoltat cu personajele radio Itsy și Bitsy, iar cel pentru tineri cu vârste între 11 și 14 ani este susținut de Wello, un … Continuă lectura „BCR, prin Școala de Bani, invită părinții și copiii să descopere mai multe despre bani, printr-o serie de cursuri dedicate”

Peste 125.000 de copii și părinți au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST

1uniFEST, cel mai mare festival pentru copii și părinți, a adunat peste 125.000 de participanți care au sărbătorit Ziua Copilului o zi întreagă, în parcul Al. Ioan Cuza din București. Copiii au găsit la 1uniFEST tot ce au visat și au sărbătorit cu multă joacă, muzică, dans, teatru, ateliere creative, întreceri sportive și fotografii care … Continuă lectura „Peste 125.000 de copii și părinți au sărbătorit Ziua Copilului la 1uniFEST”

Fabrica de vise, din 27 mai în cinematografe!

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să poți crea și controla visele celorlalți? Poți afla din cea mai nouă animație distribuită de RoImage, FABRICA DE VISE, prin ce aventură trece Minna, o fetiță care capătă din senin această abilitate. Rămâne de văzut cum își va folosi abilitatea în situația în care în viața ei apar … Continuă lectura „Fabrica de vise, din 27 mai în cinematografe!”

Un nou răsfăț pentru mame oferit de Asociația Conil

Asociația CONIL a desfășurat, pe 4 mai, cea de-a doua ediție a campanei „Mama, supereroina mea!”, o zi de răsfăț bine-meritat și consiliere psihologică pentru mămicile copiilor cu nevoi speciale ai Lumii CONIL. La inițiativa Adelei Hanafi, fondatoarea CONIL, în luna martie a acestui an a fost demarat un proiect de suflet, dedicat mamelor copiilor … Continuă lectura „Un nou răsfăț pentru mame oferit de Asociația Conil”

Depresia postnatală nu e un moft, e reală

Depresia postnatală este o condiție medicală care afectează 1 din 8 mame la nivel mondial, iar în țara noastră situația este similară, potrivit experților. Pentru a crește gradul de conștientizare a acestei afecțiuni, Asociația Împreună în Depresia Postnatală (A.I.D.P.) a organizat miercuri, 4 mai 2022, la Brașov – cu sprijinul Secom® Healthcare Group – primul … Continuă lectura „Depresia postnatală nu e un moft, e reală”

Brașov, Iași și Târgoviște, destinațiile City Break preferate de români

21 655 de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România din cadrul proiectului Destinația Anului, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, care a ajuns anul acesta la a doua ediție. Categoria City Break a fost intens disputată, mai ales în regiunea Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș. Brașov a avut cel … Continuă lectura „Brașov, Iași și Târgoviște, destinațiile City Break preferate de români”

Părinții, invitați să participe la un sondaj privind obiceiurile alimentare ale copiilor

Asociația KinetoBebe derulează alături de Carrefour România proiectul „Obiceiurile alimentare și starea de sănătate a copiilor”, un amplu demers prin care cei doi parteneri își propun îmbunătățirea obiceiurilor alimentare ale copiilor, în vederea reducerii supraponderabilității și a obezității printre cei mici. Proiectul debutează cu Sondajul despre obiceiurile alimentare și starea de sănătate a copiilor, prin … Continuă lectura „Părinții, invitați să participe la un sondaj privind obiceiurile alimentare ale copiilor”

25 de biblioteci sociale au fost create doar cu ajutorul donațiilor, în campania Dăruiește o lume de basm

Lansată în anul 2018, campania Dăruiește o lume de basm și-a propus să facă biblioteci pentru copii acolo unde este nevoie, în medii defavorizate. Cu donații din partea copiilor, părinților, editurilor și companiilor generoase au fost realizate deja 25 de biblioteci în școli, grădinițe, spitale, centre sociale. Inițiatoarea proiectului, Monica Popescu, împreună cu Alina Greavu … Continuă lectura „25 de biblioteci sociale au fost create doar cu ajutorul donațiilor, în campania Dăruiește o lume de basm”

Nou in cinematografe: Iepurele-Gaina si Hamsterul Intunericului

Plasata intr-o lume fantastica si luxurianta, animatia Iepurele-Gaina si Hamsterul Intunericului urmareste aventurile tanarului Iepurele-Gaina, nascut jumatate gaina, jumatate iepure. Adoptat de regele Peter, un aventurier faimos si dornic sa fie acceptat si iubit asa cum este, Iepurele-Gaina vrea sa aiba parte de propria mare aventura chiar si asa, stangaci, cum este. Dupa ce marele raufacator … Continuă lectura „Nou in cinematografe: Iepurele-Gaina si Hamsterul Intunericului”

20.000 de copii din familii vulnerabile vor primi „Punguța cu două cărți”

Asociația OvidiuRo și Kaufland România lansează cea de-a treia ediție a proiectului „Punguța cu două cărți”, care încurajează lectura începând de la naștere. La fel ca în edițiile precedente, proiectul urmează să fie implementat la nivel național în cele mai sărace comunități rurale și urbane, acolo unde ambasadori ai lecturii își doresc să susțină proiectul … Continuă lectura „20.000 de copii din familii vulnerabile vor primi „Punguța cu două cărți””

Conferință SuperTeach la Constanța, pe 16 aprilie

O nouă conferință SuperTeach are loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 9:30, la Constanța. Evenimentul va aborda, în special, modalitățile diverse prin care putem învăța, și nu doar în școală. Învățăm foarte mult singuri, atunci când observăm lumea din jurul nostru. Învățăm atunci când ne jucăm, când interacționăm cu alți oameni, când experimentăm. Învățăm … Continuă lectura „Conferință SuperTeach la Constanța, pe 16 aprilie”

Nou in cinematografe: Băieții răi

Poate un infractor prins să devină negustor cinstit? Urmărește-i pe Băieții răi, adică cea mai de temut bandă de animale răufăcătoare, în încercarea de a deveni cetățeni model! Domnul Lup, domnul Șarpe, domnul Piranha, domnul Rechin și doamna Tarantula te așteaptă în noua comedie de acțiune de la DreamWorks Animation. Ei și-au propus să păcălească … Continuă lectura „Nou in cinematografe: Băieții răi”

Copiii refugiați cu autism au acum o casă a lor

La scurt timp de la începutul războiului din Ucraina, echipa de specialiști Autism Voice a lansat o linie gratuită de analiză comportamentală și consiliere psihologică pentru familiile refugiate și familiile din România – Autism Voice Line. Cazurile de familii refugiate venite în România, alături de copii cu nevoi specile, au arătat specialiștilor că este nevoie de mult mai … Continuă lectura „Copiii refugiați cu autism au acum o casă a lor”

POVEȘTILE CARE NE FAC BINE – Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru

Bullying-ul ne înconjoară indiferent de mediul în care se întâmplă. Fii conștient și spune-ți povestea, ajută! Teatrul Ion Creangă dă startul proiectului de intervenție culturală „Poveștile care ne fac bine. Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”, derulat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 (DGASPC SECTOR 5) și … Continuă lectura „POVEȘTILE CARE NE FAC BINE – Exerciții de imaginație, scriere creativă și teatru”

De Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 100 de ONG-uri lansează campania “O călătorie împlinită prin viață”  

Cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, marcată pe 2 aprilie, la inițiativa Autism Europe, Asociația Help Autism, alături de organizațiile din rețeaua RO TSA și Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), desfășoară campania “O călătorie împlinită prin viață”. Scopul campaniei este de a atrage atenția asupra nevoilor … Continuă lectura „De Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 100 de ONG-uri lansează campania “O călătorie împlinită prin viață”  ”

Noua platformă de educație NOTE BUNE le oferă elevilor cursuri online pentru învățarea materiei școlare de examen

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture lansează platforma educațională gratuită notebune.ro, dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor la matematică și limba și literatura română. După mai bine de doi ani în care școala s-a desfășurat online, ne întoarcem la clasă, dar păstrăm ceea ce a fost eficient – resursele … Continuă lectura „Noua platformă de educație NOTE BUNE le oferă elevilor cursuri online pentru învățarea materiei școlare de examen”

Hai hui printre stele – un spectacol complet și complex, care i-a adus împreună pe copii și pe adulți

Spectacolul “Hai Hui printre stele” a avut premiera duminică, pe 20 martie, pe scena Centrului Cultural din Mioveni. Regizat de Laurențiu Tudor, cu un text original scris de Salex Iatma – spectacolul spune povestea Evei, o fetiță de 12 ani, care ajunge împreună cu familia pe o nouă planetă, numită Baby Pământ. Aventurile ei, descoperirile, … Continuă lectura „Hai hui printre stele – un spectacol complet și complex, care i-a adus împreună pe copii și pe adulți”

Asociația Dăruiește Aripi a creat un Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina

Asociația Dăruiește Aripi anunță crearea unui Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina, prin intermediul căruia este coordonată preluarea cazurilor și oferim familiilor lor sprijinul de care au nevoie în România. Asociația Dăruiește Aripi este National Contact Point al Child Cancer International și face parte din mecanismul de cooperare europeană EWRS al Comisiei … Continuă lectura „Asociația Dăruiește Aripi a creat un Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina”

Andreea Marin a lansat cartea „Nu există nu se poate!”

Andreea Marin, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți oameni de televiziune din România, dar și un activist umanitar convins, a lansat pe 17 martie o carte-inspirație, care își propune să ofere cititorilor motivația de care au nevoie pentru a-și urma propriile visuri. Cartea, intitulată „Nu există nu se poate!”, este disponibilă pe site-ul editurii Bookzone din … Continuă lectura „Andreea Marin a lansat cartea „Nu există nu se poate!””

Peste 300 de dascăli au participat la Conferința SuperTeach Timișoara

Dragoș Anastasiu, la Conferința SuperTeach Timișoara: „A trata toți elevii la fel este ca și cum am trata un întreg spital cu același medicament”.  Peste 300 de dascăli au participat la Conferința SuperTeach Timișoara, cu tema ”Starea modelează învățarea”, iar parte dintre ei s-au înscris la cursul de schimbare de mentalitate oferit de SuperTeach și … Continuă lectura „Peste 300 de dascăli au participat la Conferința SuperTeach Timișoara”


1 2 3 238