Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 iulie, doar la cinema

Când un obiect misterios din spațiu cade pe Pământ, ursul Bramble dobândește noi abilități, dar și un tovarăș extraterestru. Vertical Entertainment Romania aduce pe marile ecrane aventura urșilor Boonie, Bramble și Briar, dar și a noului lor prieten, extraterestrul Avi. De ce a venit Avi pe Pământ? Urmărește Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 … Continuă lectura „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 iulie, doar la cinema”

Genizz – Aplicația cu care copiii învață mai ușor matematica

Elevii care se pregătesc pentru examene la matematică au acum un ajutor real și personalizat în noua aplicație Genizz, pe care oricine o poate accesa gratuit, fie că este elev, părinte sau profesor. Inspirată de cercetări de ultimă oră, aplicația Genizz a fost creată de o echipă dedicată de profesori români pornind de la un … Continuă lectura „Genizz – Aplicația cu care copiii învață mai ușor matematica”

Arca lui Noe: Aventuri șoricești, din 19 iulie, doar la cinema

Ești pregătit de o nouă aventură? Ro Image aduce pe marile ecrane povestea a doi șoricei, cu talente artistice: Vini, un poet carismatic, dar foarte timid, cu o frică imensă față de scenă și Tito, un chitarist talentat și fermecător. Când potopul e aproape, doar un mascul și o femelă din fiecare specie pot urca … Continuă lectura „Arca lui Noe: Aventuri șoricești, din 19 iulie, doar la cinema”

Sunt un mic ticălos 4, din 5 iulie, doar la cinema!

Minionii au din nou treabă! Gru, cel mai mare mic ticălos, alături de soția și colega sa agent, Lucy, revin într-o nouă eră captivantă a haosului Minionilor. Și cum liniștea nu îi găsește niciodată, cei doi sunt nevoiți să fugă, alături de cele 3 fetițe adoptate și cel mai tânăr membru al familiei, Gru Junior, … Continuă lectura „Sunt un mic ticălos 4, din 5 iulie, doar la cinema!”

Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni, începând din 1 august 2023, proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 … Continuă lectura „Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic””

Teach for Romania lansează „Exploratorii Emoționali”, un program complex de educație socio-emoțională, dezvoltat în școlile vulnerabile

Uniunea Europeană a articulat nevoia de integrare a abilităților socio-emoționale în învățarea din școli pentru a echipa elevii cu abilități indispensabile provocărilor secolului XXI (colaborare, inițiativă, rezolvare de probleme). Se constată, totuși, că elevii percep predarea în școli ca deconectată de la nevoile și aspirațiile lor, iar asta se traduce, în comunitățile vulnerabile, prin absenteism … Continuă lectura „Teach for Romania lansează „Exploratorii Emoționali”, un program complex de educație socio-emoțională, dezvoltat în școlile vulnerabile”

Doar 1 din 2 copii declară că se spală pe dinți de două ori pe zi

România este pe penultimul loc în UE în ceea ce privește consultațiile stomatologice, iar adresabilitatea scăzută la medicul stomatolog duce la identificarea tardivă a problemelor de sănătate orală și la costuri crescute de tratament. Ținând cont de faptul că nu există studii cuprinzătoare naționale despre sănătatea orală a populației, Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) … Continuă lectura „Doar 1 din 2 copii declară că se spală pe dinți de două ori pe zi”

Punte între lumi în 10 ani de Teach for Romania

Miercuri, 12 iunie, Teach for Romania a celebrat 10 ani de activitate alături de Ministrul Educației, Ligia Deca, și Wendy Kopp, Co-Fondatoare Teach for America. ONG-ul a sărbătorit eforturile depuse timp de o decadă pentru a duce educație de calitate în medii vulnerabile prin profesori motivați și bine pregătiți. Evenimentul a celebrat oamenii Teach – … Continuă lectura „Punte între lumi în 10 ani de Teach for Romania”

„Întors pe dos 2” la cinema, din 14 iunie!

„Întors pe dos 2”, de la Disney și Pixar, revine în mintea proaspetei adolescente Riley tocmai când totul este brusc dat peste cap din cauza unei surprize neașteptate: apariția unor noi Emoții! Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, emoțiile care s-au înțeles una pe alta și au condus mult timp o operațiune de succes din … Continuă lectura „„Întors pe dos 2” la cinema, din 14 iunie!”

Prințesa și Monstrul Fermecat, din 7 iunie, doar la cinema

Barbara, o frumoasă prințesă care visează la căsătoria cu Edward, prințul pe care îl iubește, este nevoită, peste noapte, să-l ia de soț pe Weasel, un funcționar poștal viclean. În ziua nunții, însă, Barbara fuge în pădure, acolo unde îl întâlnește pe Boogey, monstrul fermecat, care face tot ce-i stă în putință pentru a o … Continuă lectura „Prințesa și Monstrul Fermecat, din 7 iunie, doar la cinema”

Exploratori de poveste – o experiență imersivă subacvativă

Echipa de povestitori #AfostOdata îi invită pe toți vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” să se bucure de o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță. Lansarea are loc în luna iunie pentru a sărbători copilăria, dar și primii șase ani de când a luat naștere … Continuă lectura „Exploratori de poveste – o experiență imersivă subacvativă”

Peste 135.000 de copii și părinți au sărbătorit împreună Ziua Copilului la 1uniFEST!

După ce a făcut Ziua Copilului zi liberă națională, echipa Itsy Bitsy a reușit să creeze cel mai mare festival de joacă pentru copiii și părinții din România – 1uniFEST. Anul acesta, de ziua lor, copiii au descoperit un parc plin de surprize pe gustul lor, au sărbătorit prima zi de vară cu multă bucurie … Continuă lectura „Peste 135.000 de copii și părinți au sărbătorit împreună Ziua Copilului la 1uniFEST!”

Littleimpro a dat startul atelierelor „Ora de impro”

Începând cu luna mai, 2024, Littleimpro a început atelierele din cadrul programului „Ora de impro”, un proiect de educație non-formală ce se adresează unui număr de 80 de copii provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (centrele de zi Austria și Alexandra, Școala primară Concordia din Ploiești) și Centrul de zi Odobești din județul Dâmbovița. … Continuă lectura „Littleimpro a dat startul atelierelor „Ora de impro””

Prieteni Imaginari – din 31 mai, doar la cinema!

Crezi că prietenii imaginari sunt… reali? Află de la Bea, o fetiță care descoperă, în urma unei experiențe dificile pe care o trăiește, că poate vedea prietenii imaginari abandonați ai tuturor. Astfel că, își unește forțele cu vecinul ei, Cal, care deține aceeași superputere, iar împreună pornesc într-o aventură magică, pentru a reconecta prietenii imaginari … Continuă lectura „Prieteni Imaginari – din 31 mai, doar la cinema!”

Pisicile de la muzeu, din 10 mai la cinema!

Primavara aceasta, Aventura este pe cale sa inceapa: PISICILE DE LA MUZEU, o noua animatie din 10 mai, la cinema. Motanul Vincent, salvat de Soarecele Maurice ajunge in urma unei inundatii, de pe insula lui pustie, direct la Muzeul Ermitaj! Aici pisicile de paza ce protejeaza arta nu sunt deloc incantate de nou venitii in … Continuă lectura „Pisicile de la muzeu, din 10 mai la cinema!”

Bullying-ul, cyberbullying-ul și utilizarea excesivă a rețelelor de socializare, printre factorii care influențează sănătatea mintală a tinerilor în România

Raportul Being Romania, realizat pentru a surprinde imaginea de ansamblu a sănătății mintale a tinerilor din 13 țări, dintre care și România, a fost făcut public. În contextul îngrijorărilor globale tot mai mari legate de sănătatea mintală a tinerilor, noul raport al Being, intitulat „Mapping Youth Mental Landscapes: Local Insights from 13 Countries„, oferă o … Continuă lectura „Bullying-ul, cyberbullying-ul și utilizarea excesivă a rețelelor de socializare, printre factorii care influențează sănătatea mintală a tinerilor în România”

Peste 40.000 de copii și părinți au participat la a doua ediție SuperEroi pentru Viață!

A doua ediție a evenimentului SuperEroi pentru Viață a adus sâmbătă, 27 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din București, peste 40.000 de participanți, care au descoperit bucuria mișcării, a sportului făcut cu plăcere și pasiune și a unui stil de viață sănătos, în care joaca are un rol esențial. 1150 copii și părinți au făcut … Continuă lectura „Peste 40.000 de copii și părinți au participat la a doua ediție SuperEroi pentru Viață!”

Combat Wombat: Eroi de serviciu se vede la cinema din 26 aprilie

Viața a devenit un pic prea solicitantă pentru Maggie Diggins, alias Combat Wombat. În timp ce rata criminalității din Orașul Sanctuar este la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, acum se așteaptă ca ea să își petreacă zilele ajutând la desfundarea canalizărilor și depunând declarații fiscale în loc să salveze lumea. Nu pentru asta … Continuă lectura „Combat Wombat: Eroi de serviciu se vede la cinema din 26 aprilie”

De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi

În septembrie 2015, învățătorii claselor I din toată țara erau invitați să-și înscrie elevii într-un program ambițios și foarte util pentru cei mici: Școala siguranței Tedi. Învățători și elevi deopotrivă au pășit timid pe ”culoarele” noii școli pentru ca, de la an la an, să fie tot mai mulți, mai curioși și mai hotărâți să … Continuă lectura „De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi”

Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro

Dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an, platforma digitală notebune.ro completează lista de resurse educaționale gratuite cu materia pentru BAC la Istorie, împărțită și explicată în funcție de cele trei subiecte. Pe lângă istorie, elevii mai pot găsi pe site resurse care să îi ajute … Continuă lectura „Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro”


1 2 3 245