Plecatul de acasă nu e o soluție – campanie națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor 

Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, lansează campania națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor „Plecatul de acasă nu e o soluție”. Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de conștientizare cu privire la fenomenul dispariției voluntare a minorilor și la efectele negative … Continuă lectura „Plecatul de acasă nu e o soluție – campanie națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor ”

Cea mai mare sărbătoare a copiilor din România este la 1uniFEST!

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi, sute de provocări, jocuri și distracție pe toate gusturile îi așteaptă pe copii și părinți la 1uniFEST, ediția 2023. Ziua liberă națională a copiilor – 1 Iunie, care a fost obținută de Itsy Bitsy ca un dar pentru cei mici, este și anul acesta sărbătorită în Parcul … Continuă lectura „Cea mai mare sărbătoare a copiilor din România este la 1uniFEST!”

Teach for Romania și Asociația Necuvinte au organizat conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz”

Pe 5 mai a avut loc conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz”, organizată de Teach or Romania și Asociația Necuvinte la Muzeul Național al Literaturii Române din Iași. Aceasta a avut drept obiectiv conștientizarea dificultăților de violență și abuz asupra elevilor pe care un profesor este nevoit să le gestioneze atât în comunitatea … Continuă lectura „Teach for Romania și Asociația Necuvinte au organizat conferința „Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz””

Mavka: Zâna Pădurii – în curând în cinematografe!

Din 5 mai, Vertical Entertainment aduce în cinematografe o nouă animație pentru copiii mari și mici – Mavka: Zâna Pădurii! Mavka este gardian al unei păduri și se confruntă cu o alegere imposibilă între dragoste și datorie atunci când se îndrăgostește de un om, tânărul muzician Lucas. Va reuși oare ea să facă alegerea potrivită, … Continuă lectura „Mavka: Zâna Pădurii – în curând în cinematografe!”

Creșele din cadrul centrelor educaționale, pentru mamelor minore, una dintre multiplele soluții legislative propuse de Pactul pentru tineri, pe masa guvernanților

Rata înaltă a abandonului școlar și numărul mare de mame minore, care-și întrerup studiile, au atins cote alarmante în România și, mai ales, prezintă un potențial risc de accentuare ciclică a sărăciei în zonele afectate de aceste fenomene. Pactul pentru Tineri este un proiect complex inițiat de CONAF și derulat în parteneriat cu asociații neguvernamentale, … Continuă lectura „Creșele din cadrul centrelor educaționale, pentru mamelor minore, una dintre multiplele soluții legislative propuse de Pactul pentru tineri, pe masa guvernanților”

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Green Report, publicația de referință pe teme de mediu și sustenabilitate a lansat miercuri, 26 aprilie, Green Report Podcast cu Raluca Fișer. Emisiune cu o frecvența bilunară, podcastul este dedicat dezbaterii și analizei celor mai importante subiecte legate de sustenabilitate, ecologie, protejarea mediului înconjurător, mobilității urbane și schimbărilor climatice. Emisiunea este moderată de Raluca Fișer, … Continuă lectura „S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu”

Peste 40.000 de copii și părinți au făcut mișcare la evenimentul “SuperEroi pentru Viață”

Peste 40.000 de părinți și copii au venit pe 22 aprilie în parcul Lumea Copiilor din București, răspunzând invitației Itsy Bitsy de a fi SuperEroi pentru Viață. Vedete ale sportului românesc, precum Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Valeria Răcilă van Groningen, Violeta Beclea-Szekely, Larisa Iordache, îndrăgiții fotbaliști Marius Niculae și Ionel Dănciulescu de la Clubul Sportiv … Continuă lectura „Peste 40.000 de copii și părinți au făcut mișcare la evenimentul “SuperEroi pentru Viață””

Școala de Bani organizează a doua ediție EduFinFest și ajută tinerii să deprindă noțiuni financiare pentru un start corect în viață

BCR, prin Școala de Bani, cel mai amplu și longeviv program de educație financiară din România, în colaborare cu Asociația Educație pentru Succes, a organizat a doua ediție a EduFinFest. Evenimentul a marcat Ziua Națională a Educației Financiare, pe 11 aprilie, și este un festival al cunoașterii, prin care noțiunile de educație financiară și antreprenorială … Continuă lectura „Școala de Bani organizează a doua ediție EduFinFest și ajută tinerii să deprindă noțiuni financiare pentru un start corect în viață”

Super Mario Bros. Filmul – în curând în cinematografe!

Adaptare cinematografică a jocului care nu mai are nevoie de nicio prezentare, lungmetrajul animat Super Mario Bros. Filmul, semnat de Aaron Horvath și Michael Jelenic spune povestea instalatorului Mario care pornește, alături de fratele său, Luigi, într-o călătorie memorabilă. Cei doi străbat împreună labirinturi subterane prin Regatul Ciupercilor, îl înfruntă pe maleficul Rege Koopa, cu … Continuă lectura „Super Mario Bros. Filmul – în curând în cinematografe!”

Femeile care inspiră oferă stare de bine

Campania socială națională “Femei care inspiră” a adus împreună peste 200 de femei în elegantul foaier al Operei Naționale Române. La invitația Asociației Părinților Isteți, mame din București s-au întâlnit pentru a găsi împreună inspirație și pentru a obține mai ușor o stare de bine, chiar și în momentele în care viața vine cu multe … Continuă lectura „Femeile care inspiră oferă stare de bine”

Persoanele cu dizabilităţi din echipa Caiac SMile au făcut imposibilul posibil la Muntele Mic

Muntele Mic a rămas chiar mic în faţa curajului, determinării şi pasiunii pentru schi şi senzaţii tari a membrilor cu nevoi speciale din Asociaţia Caiac SMile. Prin acţiunea lor extrem de atipică şi curajoasă, persoanele cu dizabilităţi au dovedit României şi lumii întregi că nu există limite şi că atât timp cât există voinţă, ei … Continuă lectura „Persoanele cu dizabilităţi din echipa Caiac SMile au făcut imposibilul posibil la Muntele Mic”

Concurs de scurtmetraje despre copilărie, dedicat tinerilor

Organizatorii festivalului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan” anunță lansarea Concursului de scurtmetraje românești „Unde ești, copilărie? | S’Curte”, odată cu cea de-a doua ediție a proiectului, programată în luna aprilie a acestui an, la Buhuși. În cadrul concursului, participanții sunt invitați să prezinte, într-un mod original, Copilăria, cea mai frumoasă și îndrăgită perioadă a vieții. Concursul, … Continuă lectura „Concurs de scurtmetraje despre copilărie, dedicat tinerilor”

Aventurile Inspectorului Sun – în curând în cinematografe!

La final de iarnă, Vertical Entertainment aduce în cinematografe o nouă animație distractivă potrivită pentru copii și părinți: Aventurile Inspectorului Sun! În lumea insectelor, inspectorul Sun se pricepe mai bine decât oricine să descopere adevărul din spatele misterelor, chiar dacă boacănele se țin scai de el. Când tocmai câștiga ultima misiune împotriva inamicului său, Lăcusta … Continuă lectura „Aventurile Inspectorului Sun – în curând în cinematografe!”

În curând în cinematografe: Asterix & Obelix – Regatul de Mijloc

Nici cele mai periculoase obstacole nu le-au stat vreodată-n cale, indiferent de misiunile pe care le-au avut de îndeplinit. Sunt neînfricați, de nedespărțit și dețin și o poțiune magică! Asterix și Obelix revin pe marile ecrane! Iar de data asta pornesc spre Regatul de Mijloc. Vor încerca să salveze poporul chinez și să se opună … Continuă lectura „În curând în cinematografe: Asterix & Obelix – Regatul de Mijloc”

Materiale gratuite, idei de activități și sesiuni de instruire pentru profesori și învățători în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus

Viitor Plus organizează, în săptămâna 20-24 februarie, sesiuni online de formare pentru toți profesorii interesați să afle răspunsuri legate de conceptele cheie ale educației de mediu – schimbări climatice, economie circulară, plantări, precum și elemente cheie ale formării competențelor de mediu prin educație nonformală. Seria de evenimente debutează cu evenimentul-dezbatere Primii pași în Săptămâna Verde, … Continuă lectura „Materiale gratuite, idei de activități și sesiuni de instruire pentru profesori și învățători în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus”

Zeci de lideri pentru liderasi, aplaudati si premiati la Gala Itsy Bitsy

Cea de-a opta editie a Galei Lideri pentru Liderasi – powered by Itsy Bitsy a adus alaturi zeci de lideri pentru liderasi, pentru a petrece impreuna o seara dedicata proiectelor valoroase desfasurate, in 2022, in beneficiul copiilor din Romania. Gala Lideri pentru Liderasi 2023 – powered by Itsy Bitsy s-a desfasurat pe 15 februarie si … Continuă lectura „Zeci de lideri pentru liderasi, aplaudati si premiati la Gala Itsy Bitsy”

Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023

An de an, incepand din 2016, Gala Itsy Bitsy aduce recunoastere liderilor care inspira admiratie prin proiectele valoroase pe care le desfasoara, cu o contributie semnificativa pentru binele superior al copiilor. La Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2023 ne amintim de proiectele frumoase si curajoase desfasurate in 2022 si le aducem aprecierea noastra … Continuă lectura „Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023”

Asociația P.A.V.E.L. a încheiat proiectul „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat în cursul anului 2022, cu sprijin financiar din partea Fundației United Way România, al treilea an al proiectului „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer”. Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, … Continuă lectura „Asociația P.A.V.E.L. a încheiat proiectul „Acces la servicii sociale integrate pentru copiii cu cancer””

S-a lansat proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie

La sediul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” a avut loc, pe 31 ianuarie, conferința de lansare a proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie, realizat cu finanțare nerambursabilă prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european EEA Grants 2014-2021”. Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pentru … Continuă lectura „S-a lansat proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie”

În curând în cinematografe: Năstrușnicul Motan Maurice

Când un motan e pe cale să uneltească cele mai neașteptate înșelătorii alături de prietenii săi și de banda tuturor rozătoarelor, viața micului orășel pe unde-și fac veacul nu are cum să mai fie aceeași. Maurice nu e deloc o pisică ca oricare alta. Vorbește, inventează povești, vrea să se îmbogățească și nimic nu pare … Continuă lectura „În curând în cinematografe: Năstrușnicul Motan Maurice”


1 2 3 241