Nominalizează Profesorul Anului din mediul rural la Gala organizată de Teach for Romania

Teach for Romania dă startul nominalizărilor pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024, și caută profesorii care reușesc să demonstreze că, oricât de mari ar fi provocările, educația de înaltă calitate este posibilă în școala din mediul rural. Cea de-a treia ediție a evenimentului va pune din nou reflectoarele pe … Continuă lectura „Nominalizează Profesorul Anului din mediul rural la Gala organizată de Teach for Romania”

Peste 500 de profesori, părinți și elevi au participat la Conferința SuperTeach București ”De la monolog la dialog”

Peste 500 de profesori, părinți și elevi au participat pe 18 noiembrie la Conferința SuperTeach București ”De la monolog la dialog”, pentru a învăța cum să relaționeze mai bine unii cu ceilalți și cum să micșoreze distanța care apare de foarte multe ori între dascăli și părinți, având un impact negativ în special asupra elevului. … Continuă lectura „Peste 500 de profesori, părinți și elevi au participat la Conferința SuperTeach București ”De la monolog la dialog””

Extratereștri cu codițe – acum în cinematografe

Ești pregătit pentru o aventură de pe altă planetă? Extratereștri cu codițe au ajuns din spațiu direct pe marile ecrane! Când un grup de extratereștri aterizează pe neașteptate pe Pământ, într-un orășel liniștit, încearcă orice truc de care e nevoie ca să nu tulbure liniștea și să nu atragă atenția locuitorilor. Așa că, pentru a … Continuă lectura „Extratereștri cu codițe – acum în cinematografe”

Lecție „deschisă” de educație juridică, cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor copilului!

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a drepturilor copiilor, sărbătorită pe 20 noiembrie, Asociația Legisman pentru Educație și Dezvoltare oferă tuturor profesorilor și specialiștilor din domeniul educației juridice o lecție extrasă din programul Legisman. Programul Legisman cuprinde cartea „Învață cu Legisman – care-i treaba cu regulile”, scrisă pentru copii de Bianca Opriș, avocat, precum și două … Continuă lectura „Lecție „deschisă” de educație juridică, cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor copilului!”

Olimpiada digitală de matematică BRIO CHALLENGE, la a șaptea ediție

Brio®, platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale adresată elevilor români, anunță organizarea celei de-a șaptea ediții a olimpiadei digitale de matematică, Brio Challenge. Înscrierile sunt deschise până pe data de 8 decembrie 2023. Competiția va fi structurată în trei etape, una preliminară și două etape monitorizate video, la care se califică cele mai bune … Continuă lectura „Olimpiada digitală de matematică BRIO CHALLENGE, la a șaptea ediție”

“Carnetul Prematurului și Nou Născutului Vulnerabil” pot îmbunătăți calitatea vieții copiilor născuți prematur

Asociația Prematurilor și Asociația ABC-ul educației pentru copii au lansat, la începutul lunii noiembrie, propunerea de implementare a Carnetului Prematurului și Nou Născutului cu Risc, precum și de integrare a terapiei Kangaroo Care în maternități. Propunerea a fost lansată cu implicarea domnului Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, și la … Continuă lectura „“Carnetul Prematurului și Nou Născutului Vulnerabil” pot îmbunătăți calitatea vieții copiilor născuți prematur”

Lectura și scrisul pot fi introduse, prin joc, încă din primii ani de viață ai copilului

În perioada 21 octombrie – 5 noiembrie a avut loc cea de-a 9-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie First7, cu o debarcare specială de evenimente organizate, pentru prima dată, în șase orașe din România și Republica Moldova. Ediția a avut ca temă ”Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie” – pași esențiali mai … Continuă lectura „Lectura și scrisul pot fi introduse, prin joc, încă din primii ani de viață ai copilului”

Ajungem MARI a pregătit 45 de copii şi tineri instituționalizați pentru o viață independentă

45 de copii şi tineri din sistemul de protecție din București și 8 județe au beneficiat, timp de un an, de sprijin și pregătire în cadrul proiectului Great Future, cu scopul de a-i ajuta să se integreze mai bine în comunitate, în momentul ieșirii din sistem. Great Future este un proiect derulat pe parcursul a … Continuă lectura „Ajungem MARI a pregătit 45 de copii şi tineri instituționalizați pentru o viață independentă”

Cursuri de securitate cibernetică pentru elevi și adulți

Într-o lume în care tehnologia și internetul sunt prezente în fiecare zi în viața noastră, siguranța online este vitală, iar educația timpurie și prevenția pot oferi protecția necesară împotriva pericolelor de pe internet. În acest context, Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Ascendia, companie specializată în dezvoltarea … Continuă lectura „Cursuri de securitate cibernetică pentru elevi și adulți”

Vârsta de la care copiii utilizează Internetul a scăzut semnificativ în ultimii ani

În 2019, vârsta medie de începere a utilizării internetului era de 9 ani, în timp ce în 2023 aceasta a scăzut la 8,2 ani. Aceasta este semnificativ mai scăzută la respondenții sub vârsta de 12 ani (6,8 ani vs. adolescenți 9 ani), la cei de gen masculin (7,8 ani, comparativ cu 8,5 în cazul fetelor) … Continuă lectura „Vârsta de la care copiii utilizează Internetul a scăzut semnificativ în ultimii ani”

Peste 600 de participanți la Gala Sănătății Mintale

Pe 23 octombrie a avut loc, la Palatul Parlamentului, Gala Sănătății Mintale, organizată de Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup. În cadrul Galei a fost lansată campania antidrog „Alege Viata, NU drogurile„, un proiect de anvergură care va fi implementat la nivel național în instituțiile de învățământ. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, reunind … Continuă lectura „Peste 600 de participanți la Gala Sănătății Mintale”

Peste 170.000 de elevi din România vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase

Fundația Auchan și Asociația Sărbătoarea Gustului introduc, în 6.000 de școli, materiale didactice pentru elevi și profesori. Începând din această lună, toți elevii de clasa a III-a din România vor avea acces la un program educațional menit să transmită tinerelor generații principiile unei alimentații sănătoase și gesturi responsabile. Programul Sărbătoarea Gustului, finanțat de către Fundația … Continuă lectura „Peste 170.000 de elevi din România vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase”

Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa

Ziua Mondială a Sănătății Mintale, marcată anual pe 10 octombrie, a venit anul acesta în contextul unei decizii fără precedent în România, cu privire la decontarea, începând din luna octombrie, a serviciilor de terapie și logopedie pentru persoanele cu autism. La nivel mondial, unul din 36 de copii este în spectrul autist. Nu există date … Continuă lectura „Asociația Help Autism construiește prima tabără pentru copii cu dizabilități din România și cea mai mare din Europa”

Educație prin virtuți și povești, cu Alec Blenche – un nou podcast disponibil în aplicația Itsy Bitsy FM

În luna octombrie poți urmări exclusiv în aplicația Itsy Bitsy FM podcastul Educație prin virtuți și povești, cu Alec Blenche! Alec Blenche este unul dintre cei mai îndrăgiți autori români contemporani de cărti pentru copii. El a scris și a publicat, până acum, peste 50 de cărți adresate copiilor (și nu numai), cărți ce pun … Continuă lectura „Educație prin virtuți și povești, cu Alec Blenche – un nou podcast disponibil în aplicația Itsy Bitsy FM”

Education First în marile centre universitare

Agenția Națională Antidrog (ANA) implementează, în marile centre universitare din țară, campania ,,Education First”, care are drept scop informarea și conştientizarea persoanelor din mediul universitar cu privire la riscurile consumului de droguri și la serviciile de asistență specializată oferite la nivel naţional. Campania se adresează studenților, cadrelor didactice, șefilor de cămine, personalului auxiliar și administrativ … Continuă lectura „Education First în marile centre universitare”

S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism

Pe 18 septembrie a avut loc, la Palatul Noblesse din București, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru construirea campusului NIA, un proiect de referință pentru sprijinirea adulților și adolescenților cu autism și a familiilor acestora. Evenimentul a reunit aproximativ 150 de persoane, fiecare aducând cu sine o rază de lumină și generozitate. Printre oaspeții de … Continuă lectura „S-a lansat proiectul de construire a campusului NIA, pentru sprijinirea adolescenților și adulților cu autism”

Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy

Care este reteta binelui atunci când vine vorba despre sănătatea copiilor noștri? Ascultă Rețeta binelui – noul podcast Itsy Bitsy – și află povești pline de emoție și curaj din lumea pediatriei, alături de Laura Eremia și invitații săi – medici și terapeuți care vor să facă lumea un pic mai bună. Rețeta binelui – … Continuă lectura „Află „Rețeta binelui” de la Laura Eremia și invitații săi, într-un nou podcast Itsy Bitsy”

Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte

Asociația “Există viață după doliu” cere public Ministerului Educației să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte. Membrii Asociației “Există viață după doliu” au luat cunoștință cu stupoare de excluderea copiilor orfani de un părinte din categoria elevilor care vor beneficia de bursă socială în anul școlar următor. Reprezentanții … Continuă lectura „Ministerul Educației, solicitat să reevalueze decizia de a elimina bursele sociale pentru copiii orfani de un părinte”

Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală

Teatrul Ion Creangă, unul dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din țară, are o nouă identitate vizuală. După 58 de ani de experiență în rândul spectacolelor de teatru pentru copii, Teatrul va începe un alt capitol, adaptat identităților culturale și artistice ale tinerilor de azi, atât din punct de vedere artistic, cât și estetic. … Continuă lectura „Teatrul Ion Creangă deschide stagiunea cu o nouă identitate vizuală”

Teatrul Vienez de Copii organizează preselecții pentru copii și adolescenți!

Teatrul Vienez de Copii așteaptă copiii și tinerii între 6-18 ani la preselecții, pentru a face parte din trupa sa de teatru. Echipa teatrului îi invită pe cei interesați la cea mai jucăușă admitere într-o trupă de teatru, pe 16 și 17 septembrie 2023 sau pe 23 și 24 septembrie 2023, între orele 12:00-14:00. Copiii … Continuă lectura „Teatrul Vienez de Copii organizează preselecții pentru copii și adolescenți!”


1 2 3 242