Una din trei familii din Romania nu reuseste sa-si cumpere toate alimentele necesare

Un studiu realizat de Fundatia World Vision Romania arata 37% dintre parintii din comunitatile vulnerabile din mediul rural nu au reusit sa asigure alimentele necesare familiei sau le-au cumparat doar partial, de cand a inceput pandemia. De asemenea, 41% dintre ei au fost nevoiti sa adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale, conform datelor colectate de … Continuă lectura „Una din trei familii din Romania nu reuseste sa-si cumpere toate alimentele necesare”

Parintii comunitatii online LaPrimulBebe au renovat sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Ramnicu Valcea

De doua ori pe an, vreme de 6 zile, are loc mobilizarea intregii comunitati LaPrimulBebe, cand generozitatea si implicarea mamelor din comunitatea fondata de Atena Boca muta muntii si demonstreaza puterea comunitatii. Asociatia LaPrimulBebe a strans 415.000 Euro in cadrul campaniei umanitare de 6 zile #BunVenit, cu ajutorul mamelor si tatilor din comunitatea sa online, … Continuă lectura „Parintii comunitatii online LaPrimulBebe au renovat sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Ramnicu Valcea”

Copiii pot participa la primul curs de limba engleza de realitate virtuala din Romania

Cunoasterea limbii engleze inseamna o multime de avantaje, de la cresterea capacitatii de memorare si mai buna functionare a creierului la oportunitati multiple in domenii diverse siposibilitatea de a interactiona la nivel global. Pentru ca metodele traditionale de invatare a limbii engleze nu functioneaza pentru toti elevii, cursul de limba engleza de realitate virtuala poate … Continuă lectura „Copiii pot participa la primul curs de limba engleza de realitate virtuala din Romania”

In Romania, parintii asociaza rezultatul educatiei cu disciplina si conformismul

In Romania, parintii constientizeaza importanta educatiei pentru dezvoltarea copilului, dar asociaza produsul educatiei cu disciplina, conformismul si rezultatele scolare, copiii creativi si independenti fiind doriti de mai putin de 1 din 6 respondenti. Aceasta este una din concluziile sondajului PERCEPTIA PUBLICA PRIVIND EDUCATIA TIMPURIE IN ROMANIA, realizat la comanda asociatiei Centrul Step by Step pentru … Continuă lectura „In Romania, parintii asociaza rezultatul educatiei cu disciplina si conformismul”

9 scoli din medii defavorizate din judetul Constanta au primit echipamente IT

Noua scoli din medii defavorizate din judetul Constanta au primit echipamente IT complete, din partea Asociatiei Daruieste Aripi si Rompetrol. E vorba de scoli din Albesti, Aliman, Biruinta, Cotu Vaii, Dunareni, Ion Corvin, Movilita, Potarnichea si Vlahi, iar sistemele IT sunt deja folosite de dascali in predarea orelor, atat pentru elevii prezenti la scoala, cat si in … Continuă lectura „9 scoli din medii defavorizate din judetul Constanta au primit echipamente IT”

Un dar necesar, campanie dedicata constientizarii autismului

Hai sa le oferim impreuna persoanelor neurodiverse! este indemnul sub care Asociatia Help Autism, alaturi de organizatiile din reteaua RO TSA si Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) lanseaza campania Un dar necesar, cu scopul de a atrage atentia asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30000 … Continuă lectura „Un dar necesar, campanie dedicata constientizarii autismului”

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane au crescut foarte mult in pandemie

Ca urmare a supraexpunerii la ecrane a copiilor de pana in trei ani, in contextul pandemiei, specialistii Asociatiei pentru Sanatate Mintala a Copilului anunta cu ingrijorare o crestere cu 34% a cazurilor de copii cu intarzieri in dezvoltarea psihica si a limbajului, deficit de atentie, hiperactivitate, tulburari de comportament. In acest context, Asociatia lanseaza o campanie de … Continuă lectura „Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane au crescut foarte mult in pandemie”

Elevii pot invata pentru evaluarea nationala de pe Youtube si TikTok

Elevii de clasa a VIII-a pot invata, mai nou, pentru Evaluarea Nationala de pe TiKTok, Youtube, Instagram si Facebook, prin intermediul unor video-uri educationale care contin cele mai importante concepte din materia de Limba si literatura romana. Examenul elevilor de clasa a VIII-a este unul dintre cele mai controversate subiecte din ultimul timp. Un an … Continuă lectura „Elevii pot invata pentru evaluarea nationala de pe Youtube si TikTok”

Sportivi consacrati alearga peste 2000 de km, in trei zile, pentru copiii cu dizabilitati, in Crosul virtual al Asociatiei CONIL

Asociatia CONIL organizeaza in perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL –„Zambet pentru autism”, un eveniment virtual care marcheaza Ziua Internationala a Autismului. Echipa CONIL, impreuna cu sportivi romani consacrati, precum Elisabeta Lipa sau Gabriela Szabo, jurnalisti si voluntari vor alerga timp de trei zile in cursa zambetelor pentru a aduna cei 2.222 km necesari pentru a … Continuă lectura „Sportivi consacrati alearga peste 2000 de km, in trei zile, pentru copiii cu dizabilitati, in Crosul virtual al Asociatiei CONIL”

Copiii devin Eroii Internetului in cadrul unei competitii dedicate sigurantei pe internet

Internetul este o sursa nelimitata de informatii valoroase, atat pentru adulti, cat si pentru copii, dar poate si un mediu periculos, mai ales pentru cei mici. In acest context devine esentiala alfabetizarea digitala a copiilor si gasirea unor modalitati potrivite pentru a-i ajuta sa navigheze in siguranta pe internet. Eroii Internetului este un program lansat de … Continuă lectura „Copiii devin Eroii Internetului in cadrul unei competitii dedicate sigurantei pe internet”

Parteneriatul elev-profesor-parinte este esential pentru succesul educational al copiilor

Educatia unui elev reprezinta un efort de echipa, in care fiecare dintre cei trei membri (elev-profesor-parinte) isi are propriile roluri si responsabilitati. Elevul contribuie cu apetitul pentru invatare si efort, profesorul se alatura cu rabdare, cunostinte si dragoste pentru copii, iar parintele cu atentie si implicare in dezvoltarea copilului. Daca oricare dintre cei trei membri … Continuă lectura „Parteneriatul elev-profesor-parinte este esential pentru succesul educational al copiilor”

Studiu privind starea de bine a profesorilor, in premiera in Romania

In perioada martie-aprilie se va desfasura primul studiu stiintific privind starea de bine a profesorilor din Romania. Studiul se adreseaza profesorilor din invatamantul preuniversitar din toata tara, care pot lua parte la studiu completand un chestionar online, disponibil aici. Initiativa apartine programului ”Profesori Fericiti pentru Romania” din cadrul Fundatiei Transylvania College si se desfasoara in colaborare cu dr. … Continuă lectura „Studiu privind starea de bine a profesorilor, in premiera in Romania”

Mesajul copiilor din Romania transmis de Ziua Mondiala a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane

In primele trei zile de la lansarea sa de Ziua Mondiala a Apei, pe 22 martie, mesajul copiilor din Romania a ajuns la peste 3.000.000 de persoane. Videoclipul „WATER SONG” este primul proiect sonor participativ al copiilor din Romania dedicat apei si a fost realizat la initiativa Administratiei Nationala „Apele Romane”, prin Programul National Cantus Mundi. … Continuă lectura „Mesajul copiilor din Romania transmis de Ziua Mondiala a Apei a ajuns la peste 3.000.000 de persoane”

Vacanta de primavara va dura o luna, a decis Comitetul pentru Dialog Social de la Ministerul Educatiei

La Ministerul Educatiei a avut loc, joi, un Comitet pentru Dialog Social in cadrul caruia au fost discutate si stabilite calendarul si modul de organizare a examenelor nationale, precum si propunerile de modificare/adaptare a structurii anului scolar 2020-2021 la realitatile impuse de situatia epidemiologica. La discutii au participat, alaturi de reprezentantii Ministerului Educatiei, reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din … Continuă lectura „Vacanta de primavara va dura o luna, a decis Comitetul pentru Dialog Social de la Ministerul Educatiei”

Teatrul Muzical Ambasadorii sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret

In fiecare an, la data de 20 martie, sunt celebrate atat Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret (initiata in 2001 de ASSITEJ – Association Internationale du Théatre pour L´Enfence et la Jeunesse) cat si Ziua Internationala a Fericirii (stabilita de ONU 11 ani mai tarziu, in 2012). Asocierea celor doua sarbatori ne da … Continuă lectura „Teatrul Muzical Ambasadorii sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret”

Urania Cremene este Supernanny! 

Un nou sezon al reality-show-ului Supernanny va fi difuzat la Prima TV incepand din 20 martie, iar Urania Cremene ii asteapta pe toti cei care doresc un sprijin pentru a gasi solutia potrivita in relatia cu copiii lor sa se inscrie la casting. Prima emisiune din noul seszon va fi difuzata sambata, 20 martie, de la … Continuă lectura „Urania Cremene este Supernanny! „

Fundatia Tiriac demareaza un proiect de consiliere online pentru parinti

Fundatia Tiriac isi dezvolta actiunile de incurajare a practicarii sportului in randul copiilor si lanseaza, incepand cu luna martie, un nou program gratuit, dedicat de aceasta data parintilor de copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Programul se desfasoara online si da oportunitatea publicului larg sa afle care sunt beneficiile practicarii sporturilor pe … Continuă lectura „Fundatia Tiriac demareaza un proiect de consiliere online pentru parinti”

Efectele pandemiei: sedentarismul si lipsa de miscare in aer liber i-au afectat semnificativ pe copii

Peste 30% dintre copii au modificari de comportament si 27,7 % dintre ei au modificari de greutate, ca urmare a sedentarismului si a lipsei de miscare din perioada pandemiei, conform unui studiu realizat de Asociatia KinetoBebe cu privire la activitatile fizice ale copiilor din perioada pandemiei. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 745 … Continuă lectura „Efectele pandemiei: sedentarismul si lipsa de miscare in aer liber i-au afectat semnificativ pe copii”

Sondaj World Vision Romania: Jumatate dintre profesorii din mediul rural spun ca elevii lor au pierdut din materie in pandemie

Pierderile de invatare ale elevilor din mediul rural acumulate in perioada in care scoala s-a desfasurat online sunt majore si necesita interventie imediata prin sprijinirea recuperarii materiei, arata un sondaj al Fundatiei World Vision Romania, efectuat in perioada 5-12 februarie 2021 in 74 de unitati de invatamant din mediul rural din 14 judete. Sondajul a fost … Continuă lectura „Sondaj World Vision Romania: Jumatate dintre profesorii din mediul rural spun ca elevii lor au pierdut din materie in pandemie”

Daruieste o lume de basm a donat biblioteca 18 Liceului Iordache Zosima din Armasesti

Dupa ce a creat 17 biblioteci sociale in scoli, spitale si centre sociale pentru copii, campania Daruieste o lume de basm a donat biblioteca 18 unui Liceu agricol de prestigiu, Liceului Iordache Zosima din comuna Armasesti, care are nevoie de multa sustinere pentru a pastra elevii in scoala si interesati de educatie. Donatia fost facuta … Continuă lectura „Daruieste o lume de basm a donat biblioteca 18 Liceului Iordache Zosima din Armasesti”


1 2 3 234