S-a lansat comunitatea „Tați care iubesc”

Sute de tați au fost prezenți la conferința de lansare a comunității „Tați care iubesc”, eveniment care a avut loc în București, la Sala Gloria. O sală plină de bărbați curioși, atenți, entuziasmați, dornici să afle răspunsuri la întrebări pe care le au în viața cotidiană, care au primit inspirație de la specialiști și de … Continuă lectura „S-a lansat comunitatea „Tați care iubesc””

Românii de pretutindeni sunt celebrați în proiectul „Mândru că sunt român”

Din această toamnă, românii de pretutindeni au la dispozitie două emisiuni radio noi, care îi ajută să păstreze și să-și afirme identitatea culturala, să promoveze în Diasporă România și valorile comunităților românești de peste hotare. Emisiunile fac parte din proiectul „Mândru că sunt român! by Itsy Bitsy FM” și pot fi accesate oricând prin aplicația gratuită … Continuă lectura „Românii de pretutindeni sunt celebrați în proiectul „Mândru că sunt român””

În sectorul 6 circulă metroul poveștilor!

În această toamnă, bucureștenii sunt invitați să urce în metroul poveștilor ce va circula pe magistrala M5 și să afle mai multe detalii despre români-reper ai culturii noastre, într-un mod creativ și modern în trei stații de poveste: Constantin Brâncuși, Tudor Vladimirescu și Petrache Poenaru. Scopul acestui proiect este de a valorifica momentele petrecute de … Continuă lectura „În sectorul 6 circulă metroul poveștilor!”

Peste 1.100 de copii și tineri au beneficiat de sfaturi de siguranță online la standul #SigurantaOnline la Bucharest Gaming Week

Peste 1.100 de copii și tineri au beneficiat de sfaturi de siguranță online la standul #SigurantaOnline din cadrul Bucharest Gaming Week care a avut loc weekend-ul trecut la Palatul Parlamentului. Proiectul național de conștientizare #SigurantaOnline inițiat de Asociația Română a Băncilor (ARB), Poliția Română și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) i-a întâmpinat pe copiii … Continuă lectura „Peste 1.100 de copii și tineri au beneficiat de sfaturi de siguranță online la standul #SigurantaOnline la Bucharest Gaming Week”

Roboțica Roz: Gardiana Insulei, din 18 octombrie, doar la cinema

În urma unui naufragiu, Roboțica Roz descoperă, atunci când deschide ochii pentru prima dată, că este singură pe o insulă îndepărtată și sălbatică. De atunci, Roz începe să trăiască într-o lume pe care nu își imagina că o va cunoaște vreodată. Însă, după ce este atacată de un urs fioros, roboțica își dă seama că … Continuă lectura „Roboțica Roz: Gardiana Insulei, din 18 octombrie, doar la cinema”

Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural

Un mediu de învățare modern și adaptat este esențial pentru succesul educațional al copiilor. În 2022, EduAct a început să investească în școlile aflate la risc de abandon școlar atât prin programe educaționale, cât și prin dotări. Programele EduAct sunt construite pe toate cele trei cicluri educaționale: primar, gimnaziu și liceu. Toate programele sunt implementate … Continuă lectura „Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural”

Teach for Romania începe recrutarea generației a 12-a de profesori-soluție

Impact pe termen lung, cât pentru o viață, rezultate care contează cu adevărat, să aducă valoare reala în viața oamenilor și să aprindă potențialul viitoarelor generații, toate acestea sunt lucruri pe care oamenii și le-ar dori de la jobul ideal. Și toate acestea sunt rezultatele muncii de profesor. De ce atunci nu promovăm această meserie … Continuă lectura „Teach for Romania începe recrutarea generației a 12-a de profesori-soluție”

200 de invitați la Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“ la a VIII-a ediție

În seara de 2 octombrie 2024, 200 de invitați au participat la cea de-a VIII-a ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, organizat de Organizația Umanitară CONCORDIA la Teatrul ODEON din București. Principalul eveniment de strângere de fonduri a avut ca obiectiv susținerea a 120 de copii din familii … Continuă lectura „200 de invitați la Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“ la a VIII-a ediție”

Studiu Grupul LEGO: 1 din 5 părinți din România declară cănu s-a jucat niciodată cu copilul său

Un nou studiu global realizat de Grupul LEGO arată că 1 din 5 părinți din România admite că nu s-a jucat niciodată cu copilul său. Chiar dacă majoritatea părinților și a copiilor recunosc impactul pozitiv al jocului în viața familiei și în dezvoltarea celor mici, în viața de zi cu zi, studiul arată că agenda … Continuă lecturaStudiu Grupul LEGO: 1 din 5 părinți din România declară cănu s-a jucat niciodată cu copilul său

Ministerul Educației, solicitat să prioritizeze tema „Sănătatea organismului nostru” pentru programul Școala Altfel

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR), cu sprijinul Colegiului Medicilor din România (CMR) și al Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în România (OMS), solicită Ministerului Educației prioritizarea temei „Sănătatea organismului nostru” pentru programul Școala Altfel din acest an. „Educația pentru sănătate în școli joacă un rol crucial în formarea obiceiurilor și atitudinilor sănătoase încă din … Continuă lectura „Ministerul Educației, solicitat să prioritizeze tema „Sănătatea organismului nostru” pentru programul Școala Altfel”

România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului

Agenția Națională pentru Sport organizează o nouă ediție a proiectului România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului, derulată în țara noastră printr-o serie de evenimente care marchează noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, care promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea … Continuă lectura „România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului”

Transformers Unu, din 20 septembrie, doar la cinema

Bătălia roboților este pe cale să înceapă! Transformers Unu prezintă povestea lui Optimus Prime, conducătorul eroic al Autoboților și Megatron, liderul malefic al Decepticonilor, doi inamici care au fost, cândva, prieteni apropiați. Însă, odată ce aceștia devin dușmani înverșunați, între ei pornește o luptă nesfârșită pentru controlul Cybertronului. Urmărește Transformers Unu, din 20 septembrie, doar … Continuă lectura „Transformers Unu, din 20 septembrie, doar la cinema”

Peste 30.000 de copii și părinți au luat startul în noul an școlar la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy!

Mii de copii și-au activat puterile la început de an școlar alături de SuperEroii Itsy Bitsy, pe 7 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4. Evenimentul Școala de SuperEroi Itsy Bitsy a oferit, timp de nouă ore (de dimineață de la ora 9:00 și până după-amiază la ora 18:00), sute de activități de educație … Continuă lectura „Peste 30.000 de copii și părinți au luat startul în noul an școlar la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy!”

Toamna vine la Itsy Bitsy FM cu emisiuni noi, care conectează românii de pretutindeni

În grila de toamnă Itsy Bitsy FM, pe lângă cunoscutele emisiuni ItsyBitsyNeața, Școala de SuperEroi cu SuperZăpă, Spinner și Spark, Happy Music, Enciclopedia Zimitot, Îndrăgostit de România și Povestea de seară puteți asculta două emisuni noi: „Mândru că sunt român!” cu Leon Magdan și „Ora Diasporei” cu Marius Constantinescu. Emisiunile sunt gândite și create special … Continuă lectura „Toamna vine la Itsy Bitsy FM cu emisiuni noi, care conectează românii de pretutindeni”

Dialog tipic și atipic

Cu diagnostic sau fără, copiii noștri au nevoie de cele mai bune instrumente atunci când vine vorba de creșterea lor sănătoasă. Pentru a veni în sprijinul părinților cu informații valoroase, care să-i ghideze în găsirea celor mai potrivite instrumente pentru creșterea copiilor și adolescenților tipici și atipi, Itsy Bitsy FM și Autism Voice propun o … Continuă lectura „Dialog tipic și atipic”

Educația Deschide Lumea – Un Eveniment pentru Fiecare Copil

Pe 31 august 2024, Parcul Carol din București va găzdui evenimentul „Educația Deschide Lumea – Fiecare Copil Contează”, destinat să aducă educația și distracția în viețile copiilor din toate mediile sociale. Organizat de Asociația Anaid, acest eveniment caritabil își propune să strângă fonduri pentru a echipa 500 de ghiozdane, care vor fi distribuite copiilor din … Continuă lectura „Educația Deschide Lumea – Un Eveniment pentru Fiecare Copil”

Peste 520 de tineri din Argeș au învățat despre educație media și fake news într-un proiect finanțat de Consiliul Europei

Asociația Start 123 a organizat ateliere pentru peste 520 de tineri în proiectul Youth Media Literacy Boost finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret. Scopul proiectului a fost să atragă atenția tinerilor din județul Argeș cu privire la importanța educației media și combaterii fenomenului fake news (știri false) prin crearea unei rețele de … Continuă lectura „Peste 520 de tineri din Argeș au învățat despre educație media și fake news într-un proiect finanțat de Consiliul Europei”

Elevii au la dispoziție, gratuit, instrumentele digitale de consiliere și orientare vocațională

Peste 70% dintre tinerii care intră pe piața muncii în România schimbă aproximativ 6 locuri de muncă până la vârsta de 25 ani. Acestea sunt datele analizei Centrului de Formare APSAP. În medie, reprezentanții Generației Z renunță la job o dată la patru luni, ceea ce creează mari fluctuații de personal pe piața muncii. Circa … Continuă lectura „Elevii au la dispoziție, gratuit, instrumentele digitale de consiliere și orientare vocațională”

Ajungem MARI caută 1000 de voluntari, pentru a ajuta copiii să viseze

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional din România care vine în sprijinul copiilor din sistemul de protecție, pornește o nouă campanie de recrutare de voluntari care să ofere șansa la o viață normală celor peste 3.000 de copii din Capitală și 24 de județe, de care organizația are grijă. Copiii așteaptă 1.000 de oameni … Continuă lectura „Ajungem MARI caută 1000 de voluntari, pentru a ajuta copiii să viseze”

Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 iulie, doar la cinema

Când un obiect misterios din spațiu cade pe Pământ, ursul Bramble dobândește noi abilități, dar și un tovarăș extraterestru. Vertical Entertainment Romania aduce pe marile ecrane aventura urșilor Boonie, Bramble și Briar, dar și a noului lor prieten, extraterestrul Avi. De ce a venit Avi pe Pământ? Urmărește Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 … Continuă lectura „Urșii Boonie: Înapoi pe Pământ, din 26 iulie, doar la cinema”


1 2 3 246