Spectacolul Marili cântă!, în turneu prin țară

Marili cântă! este cel mai nou spectacol pentru copii al Trupei muzicale MARILI și poate fi văzut, în perioada martie-aprilie, în cinci orașe din țară. Cu o poveste originală, haioasă, plină de peripeții, Profa De Distracție, Lușa, Fundița, Patita, Dodoroni și Marilu, îi invită pe copii și pe părinți să se distreze, iar pentru o … Continuă lectura „Spectacolul Marili cântă!, în turneu prin țară”

Ce se vede în martie la Teatrul Ion Creangă

Luna aceasta la Teatrul Ion Creangă se sărbătoresc 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă. La Sala Mică din strada Biserica Amzei 21-23 vor avea loc spectacole și ateliere de teatru pentru cei mici, dar și o expoziție din arhiva Teatrului, toate aceste activități fiind parte din evenimentul „Luna lui Ion Creangă. Povești … Continuă lectura „Ce se vede în martie la Teatrul Ion Creangă”

Se lansează programul „Vreau să cresc sănătos”

Vineri, 3 martie, de la ora 13:30, la Circul Metropolitan București, are loc lansarea programului „Vreau să cresc sănătos„, pentru combaterea obezității infantile. Este un program pilot la care vor participa 1500 de copii, identificați cu probleme ponderale, din sectorul 2 și județul Ilfov. Printre invitații care vor fi prezenți la eveniment se numără Prof. … Continuă lectura „Se lansează programul „Vreau să cresc sănătos””

„Elixirul dragostei”, premiera primăverii la OCC

Chiar de Dragobete, Opera Comică pentru Copii invită spectatorii la avanpremiera operei „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti. Există oare o licoare miraculoasă care să facă persoana iubită să se îndrăgostească pe loc de tine? Aflăm în luna februarie la Opera Comică pentru Copii, unde înșelătorul Dulcamara încearcă să-l ajute pe tânărul Nemorino … Continuă lectura „„Elixirul dragostei”, premiera primăverii la OCC”

Cluburi de lectură și de mișcare LinoKids

Cu scopul de a sprijini educația copiilor prin dezvoltare personală, LINOTIP Centru Independent Coregrafic organizează, în lunile februarie-martie, o serie de activități complementare, dedicate copiilor: “LinoKids club de Mișcare” și “LinoKids club de Lectură”. Clubul de Lectură se adresează copiilor între 8 și 12 ani, iar un modul cuprinde trei întâlniri a câte 1h 30min … Continuă lectura „Cluburi de lectură și de mișcare LinoKids”

Năstrușnicul Motan Maurice e acum în cinematografe!

Probabil de-a lungul timpului ai auzit tot felul de povești: despre personaje mai mult sau mai puțin prietenoase, zmei, uriași, spiriduși, cavaleri sau prințese. Dar dacă ai afla că undeva într-un orășel îndepărtat locuiește un motan care poate vorbi, care știe cum să să împrietenească cu gașca tuturor șobolanilor din zonă și care pune la … Continuă lectura „Năstrușnicul Motan Maurice e acum în cinematografe!”

Ce se vede în februarie la Teatrul Ion Creangă

Luna februarie aduce în programul Teatrului Ion Creangă multe spectacole pentru copiii de toate vârstele. Totodată, în această lună vom relua mai multe dintre spectacolele noastre, cum ar fi „La un metru de tine”, adresat copiilor între 3 și 6 ani, dar și „Glasul copilărăriei”, pentru cei un pic mai mari, cu vârsta peste 6 … Continuă lectura „Ce se vede în februarie la Teatrul Ion Creangă”

O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii

„Noaptea Carnavalului” din acest an are loc la Opera Comică pentru Copii pe 11 și 12 februarie. Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măști și costume de poveste, în decoruri interesante și într-o atmosferă de carnaval. Primul tur din zi începe la ora 19:30 … Continuă lectura „O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Carnavalului” la Opera Comică pentru Copii”

O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0-6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Educația timpurie începe de la … Continuă lectura „O nouă ediție TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE la Teatrul Ion Creangă, între 27 și 29 ianuarie”

Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București

Creațiile fascinante aparținând geniului renascentist Leonardo da Vinci pot fi admirate la București în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci Machines”, deschisă în Casa Academiei Române (vizavi de Palatul Parlamentului). În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira 45 de mașini (din care 15 interactive) realizate din lemn, care reproduc cu fidelitate schițele și proiectele realizate în urmă … Continuă lectura „Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București”

Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani

Fundația Țiriac lansează sâmbătă, 21 ianuarie, programul gratuit de inițiere în patinaj, ediția 2023. Evenimentul se va desfășura la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena și are scopul de a identifica copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu înclinații și interes pentru practicarea patinajului. Micuții vor frecventa gratuit, de până la cinci ori pe săptămână, … Continuă lectura „Fundația Țiriac organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani”

Se lansează Conferințele Operei Naționale București

Opera Națională București anunță lansarea, începând cu luna ianuarie 2023, a unui program de conferințe și dezbateri lunare, intitulat Conferințele Operei Naționale București. Această serie de întâlniri va aduce în fața publicului cele mai importante personalități intelectuale, artistice și universitare ale societății românești. Conferințele se vor desfăşura lunar, în Sala Mare a Operei Naționale București. … Continuă lectura „Se lansează Conferințele Operei Naționale București”

Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!

Se spune că fiecare casă are câte un Finnick – unul expert în încurcături de tot felul, amuzant, năzbâtios, neatent, dar și grijuliu uneori și iubitor. Un personaj ascuns în cotloanele căminului tău, despre care nici măcar nu știai că locuiește acolo. Acum te întrebi poate cine este, de fapt, Finnick. Ei bine, vorbim despre … Continuă lectura „Lumea secretă a spiridușilor – acum în cinematografe!”

Motanul încălțat: Ultima dorință – acum în cinematografe!

Iarna aceasta ne bucurăm de o nouă surpriză în cinematografe – după mai bine de un deceniu, Motanul Încălțat revine pe marile ecrane, pregătit să înfrunte cea mai dificilă provocare de până acum. Neînfricatul erou descoperă dintr-o întâmplare că spiritul lui aventurier și pasiunea pentru situații limită și-au cam pus amprenta asupra destinului său. Cu … Continuă lectura „Motanul încălțat: Ultima dorință – acum în cinematografe!”

Spectacole de teatru la Cinema, în București și în țară

Teatru la Cinema vă invită să urmăriți spectacole LIVE de teatru pentru copii în sălile neconvenționale ale cinematografelor din București! În weekendul 10-11 decembrie, programul spectacolelor LIVE este următorul:– 10 decembrie, ora 11:00 – spectacolul „Capra cu trei iezi”, la Cinema City din Sun Plaza;– 10 decembrie, ora 17:00 – spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, … Continuă lectura „Spectacole de teatru la Cinema, în București și în țară”

Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România, dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, pentru a atrage atenția asupra nevoilor emoționale ale acestora și necesității psihoterapiei pe termen lung. Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion … Continuă lectura „Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!””

HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism lansează prima carte despre minți diverse scrisă pentru copii, în limba română. Este vorba despre cartea Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, care apare în colecția AHA Books Kids. Lansarea cărții are loc … Continuă lectura „HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici”

Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară

Îți era dor de un spectacol pentru copii plin de veselie? În luna decembrie, personajele din trupa de animație Marili pornesc în turneu prin țară! Profa De Distracție, Lușa, Patita, Fundița, tigrul Dodoroni dar și vulpița Marilu urcă pe scenă în spectacolul interactiv Scrisori pentru Moș Crăciun, în patru orașe din țară: 10 decembrie, ora … Continuă lectura „Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară”

Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena

Cu ocazia minivacanței de la începutul lunii decembrie și concomitent cu începerea sezonului rece, Patinoarul Allianz-Țiriac Arena organizează un program gratuit de patinaj pentru a aduce bucurie deopotrivă copiilor și adulților, în sezonul dedicat sporturilor pe gheață. Astfel, în data de 2 decembrie 2022, în intervalele orare 11:00-12:30, 13:30-15:00, 16:00-17:30 și 18:30-20:00 publicul va beneficia … Continuă lectura „Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena”

Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy

Se spune că sărbătoarea Crăciunului aduce cu sine, în familiile din lumea întreagă, o magie aparte și o mulțime de povești neașteptate, numai bune de depănat la gura sobei chiar și peste ani. În micul și liniștitul orășel al lui Mariann, o fetiță simpatică și visătoare, fulgii de zăpadă, aroma migdalelor parfumate și miile de … Continuă lectura „Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy”


1 2 3 44