Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”

Ajungem MARI, cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România, dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, pentru a atrage atenția asupra nevoilor emoționale ale acestora și necesității psihoterapiei pe termen lung. Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion … Continuă lectura „Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!””

HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism lansează prima carte despre minți diverse scrisă pentru copii, în limba română. Este vorba despre cartea Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, care apare în colecția AHA Books Kids. Lansarea cărții are loc … Continuă lectura „HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu creierele diverse, pentru cei mici”

Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară

Îți era dor de un spectacol pentru copii plin de veselie? În luna decembrie, personajele din trupa de animație Marili pornesc în turneu prin țară! Profa De Distracție, Lușa, Patita, Fundița, tigrul Dodoroni dar și vulpița Marilu urcă pe scenă în spectacolul interactiv Scrisori pentru Moș Crăciun, în patru orașe din țară: 10 decembrie, ora … Continuă lectura „Spectacolul Scrisori pentru Moș Crăciun cu personajele Marili, în turneu prin țară”

Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena

Cu ocazia minivacanței de la începutul lunii decembrie și concomitent cu începerea sezonului rece, Patinoarul Allianz-Țiriac Arena organizează un program gratuit de patinaj pentru a aduce bucurie deopotrivă copiilor și adulților, în sezonul dedicat sporturilor pe gheață. Astfel, în data de 2 decembrie 2022, în intervalele orare 11:00-12:30, 13:30-15:00, 16:00-17:30 și 18:30-20:00 publicul va beneficia … Continuă lectura „Acces gratuit pe gheață la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena”

Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy

Se spune că sărbătoarea Crăciunului aduce cu sine, în familiile din lumea întreagă, o magie aparte și o mulțime de povești neașteptate, numai bune de depănat la gura sobei chiar și peste ani. În micul și liniștitul orășel al lui Mariann, o fetiță simpatică și visătoare, fulgii de zăpadă, aroma migdalelor parfumate și miile de … Continuă lectura „Nou în cinematografe: Crăciunul Ursulețului Teddy”

Cum poți să „Împădurești pentru București”?

Plantarea arborilor este una dintre cele mai eficiente metode de adaptare și combatere a efectelor schimbărilor climatice. Plantările urbane însă intră în responsabilitatea autorităților, acolo unde cetățeanul are un rol restrâns. Totuși, ce poate face bucureșteanul preocupat de natură și de calitatea aerului?Viitor Plus, un ONG de mediu din România, alături de parteneri esențiali din … Continuă lectura „Cum poți să „Împădurești pentru București”?”

Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Pe 25 noiembrie, la ora 15:00, se deschid porțile Târgului „Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16. O mulțime de activități și surprize de sezon îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor. Evenimentul are loc în perioada 25 noiembrie – 29 decembrie, după următorul program: 15:00-21:00, … Continuă lectura „Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii”

Povestea Leului Ra la Teatrul Godot

La Teatrul Godot poate fi vazut, pe 26 noiembrie, spectacolul-concert „Povestea Leului Ra”. Spectacolul poate fi privit pe mai multe niveluri, textul având mai multe straturi de înțelegere, ceea ce îl face potrivit pentru multe categorii de vârstă și tipologii umane. „Povestea Leului Ra” este o evadare inteligentă din cotidian. Fie că vă lăsați captivați … Continuă lectura „Povestea Leului Ra la Teatrul Godot”

Părinții, invitați la întâlnirea online Educație fără bullying

Părinții care au copii școlari, în clasele 0-12, sunt invitați să participe la o întâlnire online gratuită dedicată prevenirii și combaterii bullying-ului în rândul copiilor. Întâlnirea „Educație fără bullying” se va desfășura marți, 22 noiembrie, între orele 18:30-20:30, prin intermediul platformei Zoom, iar înscrierea se face completând formularul disponibil aici. În cadrul evenimentului, părinții vor … Continuă lectura „Părinții, invitați la întâlnirea online Educație fără bullying”

Modern Family Challenges – Autumn edition 2022

Modern Family Challenges, proiectul dedicat familiei moderne, reia seria de evenimente educative pentru parinti, pentru prima dată offline, cu o editie in București. Pe 16 noiembrie, de la 18:30, la Sala Dalles, părinții vor avea parte de o sesiune de informare si networking, de experiente si momente interactive, în cadrul Modern Family Challenges – Autumn … Continuă lectura „Modern Family Challenges – Autumn edition 2022”

Cum să îmi protejez copilul de infecțiile respiratorii?

Este o vorbă care spune că e mai ușor să previi decât să tratezi. Nu suntem siguri că e mai ușor dar cu siguranță e mai eficient, mai ieftin (și aici nu vorbim de bani, ci de întreg costul îmbolnăvirii) și mai sănătos pe termen lung. Un stil de viață sănătos susține creșterea armonioasă a … Continuă lectura „Cum să îmi protejez copilul de infecțiile respiratorii?”

Cadrele didactice, invitate la conferința online Educație fără bullying

Profesorii care vor să afle cum pot preveni și combate bullying-ul în rândul copiilor din școala lor sunt așteptați la conferința online Educație fără bullying. Conferința se va desfășura online, prin intermediul platformei Zoom, iar participarea este gratuită. Cadrele didactice se pot înscrie pentru a participa la una dintre conferințele Educație fără bullying: sâmbătă, 12 … Continuă lectura „Cadrele didactice, invitate la conferința online Educație fără bullying”

Ce se vede în luna noiembrie la Teatrul Ion Creangă

Toate personajele copilăriei se găsesc la Teatrul Ion Creangă. Fie că vorbim de împărați sau zâne, pinguini sau galaxii, animale vorbărețe sau joaca ca-n povești, în fiecare lună poposesc la noi să le spună copiilor și tuturor celor curioși, povești. Educația este mereu pe primul loc, iar mai apoi distracția și explorarea tărâmului din povești. … Continuă lectura „Ce se vede în luna noiembrie la Teatrul Ion Creangă”

Conferința „Învățăm împreună. Creăm o cultură a apartenenței în școli”, pe 5 noiembrie la Cluj-Napoca

Conform ultimelor studii internaționale, profesorii, alături de doctori și personalul din sistemul medical, fac parte din categoria profesională cu cel mai ridicat nivel de stres la locul de muncă. În plus, schimbările aduse de pandemia de Coronavirus au produs efecte majore asupra fiecăruia dintre noi, adăugând o presiune asupra unui sistem deja greu încercat. Având … Continuă lectura „Conferința „Învățăm împreună. Creăm o cultură a apartenenței în școli”, pe 5 noiembrie la Cluj-Napoca”

Elevii din toată țara, invitați pe 5 noiembrie la întâlnirea online gratuită Educație fără bullying

Elevii care vor să afle cum pot preveni și combate bullying-ul în școala sau liceul în care învață sunt invitați să participe la întâlnirea online gratuită „Educație fără bullying”, organizată de Asociația Părinților Isteți cu sprijinul Fundației Vodafone România. La întâlnire, copiii și adolescenții vor afla, direct de la specialiștii care au scris legea antibullying, … Continuă lectura „Elevii din toată țara, invitați pe 5 noiembrie la întâlnirea online gratuită Educație fără bullying”

Află sfaturi utile pentru buna creștere și dezvoltare a copiilor la Bloggers & Parenting Conference

Pe 11 noiembrie, cel mai important eveniment din România dedicat părinților activi în social media și atenți la noile tendințe din parenting revine cu o nouă ediție, de această dată în format hibrid, cu participanți în sala de conferință de la Hotel JW Marriott, dar și online, susținut de o transmisiune live premium. De mai … Continuă lectura „Află sfaturi utile pentru buna creștere și dezvoltare a copiilor la Bloggers & Parenting Conference”

Tu știi care sunt drepturile tale de părinte?

Să fii părinte este o binecuvântare. O bucurie și, totodată, o misiune ce nu se sfârșește niciodată. Iubirea, grija, responsabilitatea, toate se împletesc cu fire invizibile de emoție permanentă, zbucium, dăruire până dincolo de orice imaginație. Odată cu apariția pe lume a copiilor, viața noastră se reconfigurează. Este colorată în zâmbete știrbe, miroase a piele … Continuă lectura „Tu știi care sunt drepturile tale de părinte?”

Conferința de Educație Timpurie, între 24 și 30 octombrie – ”Educația vine din inimă”

În perioada 24-30 octombrie va avea loc cea de-a 8-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar ce activează în sistemul public. După doi ani care au perturbat învățământul la nivel global și o ediție a Conferinței de Educație Timpurie … Continuă lectura „Conferința de Educație Timpurie, între 24 și 30 octombrie – ”Educația vine din inimă””

Caruselul Prieteniei, spectacol pentru copii la Opera Națională București

Teatrul Muzical Ambasadorii în parteneriat cu Opera Națională București prezintă sâmbătă, 15 octombrie, și duminică, 16 octombrie, începând cu ora 11:00, spectacolul pentru copii „Caruselul Prieteniei” adaptare pe muzică de Mihail Jora. Spectacolul avea loc în Foaierul Operei Naționale București. Într-un București interbelic, piața circului este invadată de bâlciul verii, aici îi regăsim pe vânzătorii … Continuă lectura „Caruselul Prieteniei, spectacol pentru copii la Opera Națională București”

Copiii pot învăța să joace fotbal la ”Școala de Fotbal Fundația Olimpică Română”

Fundația Olimpică Română lansează Școala de Fotbal Fundația Olimpică Română, în cadrul căreia oferă cursuri gratuite de inițiere în fotbal pentru fete și băieți cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 16:30 -18:00 la Complexul Sportiv Ion Țiriac, Strada Ion Vlad, numărul 20-40, … Continuă lectura „Copiii pot învăța să joace fotbal la ”Școala de Fotbal Fundația Olimpică Română””


1 2 3 43