O nouă ediție Minimest, cu povești animate pentru copii și părinți, la Animest.18

Când ești mic, tot ce vezi pe ecranul de cinema pare desprins dintr-o lume cu uriași – o lume magică, din care poți învăța o mulțime de lucruri noi despre natură, emoții, prietenie, familie și despre cum putem să fim mai buni. Minimest, secțiunea preferată a celor mai tineri spectatori ai Festivalului Internațional de Film … Continuă lectura „O nouă ediție Minimest, cu povești animate pentru copii și părinți, la Animest.18”

O nouă ediție Modern Family Challenges pe 3 octombrie, la București

Părinte modern! Ne numim deseori așa, dar ce înseamnă, cu adevărat un părinte modern? Cât păstrăm din parentingul tradițional și cât includem din cel modern? Ce model moral le oferim copiilor? Cum le încurajăm libertatea și încrederea, dar și setarea de limite, valori și în final, echilibru? La toate aceste întrebări vor oferi răspuns specialiștii … Continuă lectura „O nouă ediție Modern Family Challenges pe 3 octombrie, la București”

12 teatre și trupe invitate la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“, ediția 2023

Între 7 și 14 octombrie, Bucureștiul aparține copiilor: 12 teatre și trupe invitate, din Italia, Finlanda, Spania, Belgia și România, se întâlnesc cu ocazia celui mai interactiv și creativ festival de teatru pentru copii din țară. Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ (FITC #15) continuă tradiția spectacolului de calitate și … Continuă lectura „12 teatre și trupe invitate la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“, ediția 2023”

Om cu Om – Festival de Cartier aduce împreună locuitorii din cartierele Bucureștiului

În luna octombrie, Om cu Om – Festival de Cartier va aduce împreună oamenii care locuiesc, lucrează sau studiază în cartierele Buzești, Icoanei și Mântuleasa, pentru a readuce conceptul de comunitate în rândul acestora prin intermediul unor experiențe mai directe și mai concrete, precum ateliere de cunoaștere, implicare civică și artă comunitară. Evenimentul, aflat la … Continuă lectura „Om cu Om – Festival de Cartier aduce împreună locuitorii din cartierele Bucureștiului”

RUN for LIFE dă startul la o toamnă plină de mișcare!

Asociația LIFECALL organizează sâmbătă, 7 octombrie 2023, începând cu ora 9:00, în București, pe aleea circulară care înconjoară Arena Națională, a doua ediție a crosului Run for Life, la care sunt invitați să se înscrie alergători de toate vârstele. Cei care doresc să participe pot alege una din probele de alergare de 10 km, 5 … Continuă lectura „RUN for LIFE dă startul la o toamnă plină de mișcare!”

Povești Animate din întreaga lume la ABIFF 2023, între 22 și 24 septembrie

Cea de-a treia ediție a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF), un eveniment dedicat artei animației, este pregătită să încânte publicul cu o nouă selecție de filme de lung și scurtmetraj de animație din întreaga lume. Organizat de Mockra Productions, ABI Fundație și Creatrix Fama, festivalul va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023 la … Continuă lectura „Povești Animate din întreaga lume la ABIFF 2023, între 22 și 24 septembrie”

ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate

Mai multe școli și licee din Sectorul 3 al Capitalei vor găzdui, în această toamnă, o serie de evenimente ce au ca scop stimularea creativității tinerilor și accesibilizarea actului artistic pentru publicul larg din Sectorul 3 prin activități de educație non-formală și activități culturale și educative descentralizate, la nivelul cartierelor. Proiectul, intitulat ART3 – Pledoarie … Continuă lectura „ART3 – Pledoarie pentru Educație și Creativitate”

Educație prin virtuți și povești cu Alec Blenche, la Cluj-Napoca

Autorul de cărți pentru copii Alec Blenche ajunge la Cluj-Napoca pe 23 septembrie, pentru a susține prima conferință dedicată proiectului „Educație prin virtuți și povești„, organizată de Asociația Eduvit în parteneriat cu Facultatea de Studii Europene Cluj-Napoca. Alături de Alec Blenche vor fi prezente, la eveniment, Mirela Spiță, profesor MERITO, și Dana Călinescu, coordonator de … Continuă lectura „Educație prin virtuți și povești cu Alec Blenche, la Cluj-Napoca”

A treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, pe 23 septembrie

Asociația Green Revolution organizează cea de-a treia ediție a „Târgului de Jucării 2nd Life” sâmbătă, 23 septembrie 2023, la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I. Evenimentul combină educația ecologică, financiară și socială, cu scopul de a oferi jucăriilor nefolosite o nouă viață și de a inspira copiii să abordeze principiile celor 3 R: … Continuă lectura „A treia ediție a Târgului de Jucării 2nd Life, pe 23 septembrie”

Back to School muzical cu Prințesa și balaurul, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Colegiul Academic va găzdui, pe scena din Auditorium Maximum din Cluj, concertul educativ cu titlul Prințesa și balaurul, susținut de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, cu o concepție și dramaturgie semnată de Dalma Toadere și Ștefana Țițeica. Concertul este recomandat elevilor din ciclul primar (clasele 0-4) și se va desfășura marți, 19 septembrie … Continuă lectura „Back to School muzical cu Prințesa și balaurul, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania””

Lansare de carte-album „Cântecele lui Zélie” la MIMA Muzica, pe 2 septembrie

Pentru începutul lunii septembrie, MIMA Muzica propune lansarea noii cărți-album din colecția Cântecele lui Zelie, în limba română. Evenimentul va avea loc la sediul MIMA Muzica, în prezența compozitoarei elevțiene Anne-Claire Rey-Bellet – pedagog al Institutului Jaques-Dalcroze din Geneva şi mentor al centrului MIMA Muzica – și a sopranei Ioana Damian Bitere – vocea caldă … Continuă lectura „Lansare de carte-album „Cântecele lui Zélie” la MIMA Muzica, pe 2 septembrie”

Bucharest International Airshow 2023, cel mai mare spectacol aviatic al anului

Sâmbătă, 26 august, începând cu ora 9:00, Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” va fi gazda celui mai mare spectacol aviatic al anului, Bucharest International Airshow 2023. Pentru Aeroclubul României, această ediție va avea o semnificație aparte, deoarece marchează celebrarea a 100 de ani de la înființarea sa. Organizatorii promit o zi plină de adrenalină și momente … Continuă lectura „Bucharest International Airshow 2023, cel mai mare spectacol aviatic al anului”

Un nou sezon de KINOdiseea Open Air la București, între 22 august și 3 septembrie

Ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr deschide sezonul cu numărul 15 în București, în Parcul Obor, în perioada 22 august – 3 septembrie. Evenimentul aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, pelicule și animații educative perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie. Pe … Continuă lectura „Un nou sezon de KINOdiseea Open Air la București, între 22 august și 3 septembrie”

Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” își deschide porțile la Găești, în perioada 18-20 august 2023

Fundația Internațională de Muzică Gheorghe Zamfir, împreună cu Primăria orașului Găești și Consiliul Județean Dâmbovița, organizează Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” ediția a V-a, care va avea loc la Găești, județul Dâmbovița, în perioada 18-20 august 2023. Evenimentul transformă orașul natal al celebrului muzician Gheorghe Zamfir într-un hub cultural în care vor avea loc … Continuă lectura „Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir” își deschide porțile la Găești, în perioada 18-20 august 2023”

Icar în zbor la Castelul Cantacuzino, în cadrul unei expoziții de sculptură semnată de Giorgio Butini

La Galeria de arta a Castelului Cantacuzino a fost inaugurata, la jumatatea lunii august, o noua expozitie. Proiectul artistic, intitulat „Giorgio Butini.Il mito”, este o premiera pentru artistul florentin in Romania si exploreaza limitele dintre realitate si mit prin sculpturi, precum si schite si alte lucrari grafice. Intreaga expozitie este construita in jurul unei sculpturi … Continuă lectura „Icar în zbor la Castelul Cantacuzino, în cadrul unei expoziții de sculptură semnată de Giorgio Butini”

Peste 30.000 de copii și părinți au încheiat vacanța de vară la Școala de SuperEroi – Back to School!

Peste 30.000 de copii și părinți au ales să-și încheie vacanța de vară și să se pregătească de noul an școlar la Școala de SuperEroi – Back to School, alături de SuperEroii de la Itsy Bitsy și prietenii lor. Sâmbătă, 9 septembrie, Parcul Lumea Copiilor din București a fost plin de copii și părinți, care … Continuă lectura „Peste 30.000 de copii și părinți au încheiat vacanța de vară la Școala de SuperEroi – Back to School!”

Școli de vară smart în luna august la Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei te așteaptă să participi, în ultima lună de vară, la școli smart și interactive și la ateliere care se desfășoară atât fizic, pe Bulevardul Dacia 78, cât și online. Te așteptăm să ne relaxăm împreună, să explorăm domeniile noastre preferate, să descoperim subiecte noi și să creăm amintiri frumoase din această vară. Bonus, … Continuă lectura „Școli de vară smart în luna august la Fundația Calea Victoriei”

Copiii sunt invitați în vacanța de vară la Art Safari Kinder!

Programul educațional unde arta este explicată pe înțelesul copiilor, Art Safari Kinder, este deschis toată vara pentru copiii cu vârste între 4 și 18 ani. Și cuprinde ateliere de desen, pictură, dar și pictură pe tricou inspirate de tema acestei ediții, dragostea, cursuri intensive de artă și tururi ghidate în expozițiile Art Safari Love Edition, … Continuă lectura „Copiii sunt invitați în vacanța de vară la Art Safari Kinder!”

Masterclass de improvizație cu Robert Kaddouch, pedagog și pianist francez

Robert Kaddouch, pedagog, pianist francez și părinte al Pedagogiei Kaddouch vine în luna iulie în România la invitația Centrului de Educație Timpurie MIMA Muzica, pentru a susține două evenimente cu acces gratuit: un masterclass de improvizație și o conferință. Miercuri, 12 iulie, de la ora 14:00, va avea loc, la sediul MIMA din Calea Griviței … Continuă lectura „Masterclass de improvizație cu Robert Kaddouch, pedagog și pianist francez”

Noapte albă pentru zile negre – vino să afli de la Crucea Roșie Română ce trebuie făcut în cazul unui dezastru

În perioada 1-2 iulie, cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate, Crucea Roșie Română organizează în Parcul Mogoșoaia evenimentul maraton „Noapte albă pentru zile negre“. Evenimentul se dorește a fi o experiență de viață sub cerul liber pentru a atrage atenția asupra victimelor calamităților naturale, dar și asupra altor tragedii care ne pot … Continuă lectura „Noapte albă pentru zile negre – vino să afli de la Crucea Roșie Română ce trebuie făcut în cazul unui dezastru”


1 2 3 46