Alte dansuri mici… și teatru pentru cei mici și cei mari la Teatrul Excelsior

Duminică, 26 mai, ora 11:30, la teatrul Excelsior, sunteți invitați de la mic la mare la patru lucrări de dans și teatru. De la adaptarea uneia dintre cele mai cunoscute povești pentru copii până la creaturi fantastice și coregrafii inedite puteți explora lumile mari ale celor mici! Evenimentul este organizat de Centrul Național al Dansului … Continuă lectura „Alte dansuri mici… și teatru pentru cei mici și cei mari la Teatrul Excelsior”

1 IUNIE în Ținutul Distracției: programul TIC de Ziua copilului

Ziua internațională a copilului este marcată la Teatrul Ion Creangă printr-un program inedit, intitulat „1 IUNIE în Ținutul Distracției“, compus atât din reprezentații teatrale, cât și din activități pentru cei mici. Programul se desfășoară sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00 și 19:00, la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13. Povești pline de feerie … Continuă lectura „1 IUNIE în Ținutul Distracției: programul TIC de Ziua copilului”

Jocul-concurs Cangurul de informatică debutează în luna mai 2024

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) a dat startul înscrierilor la concursul Cangurul de informatică, adresat elevilor din clasele V-VIII din toată țara. Jocul-concurs îi ajută pe elevi să aplice cunoștințele de informatică în contexte diferite, stimulând învățarea prin joc și explorare. Data la care se va susține Cangurul de informatică pentru … Continuă lectura „Jocul-concurs Cangurul de informatică debutează în luna mai 2024”

Ziua tatălui, sărbătorită la Dynamic Father’s Day!

Toți tații sunt invitați alături de copiii lor la un eveniment interactiv și relaxant, pus la cale de comunitatea MODERN DADS împreună cu Liceul Româno-Finlandez! Așadar, anul acesta de Ziua Tatălui, provocăm tăticii la o experiență sportivă și cu multă adrenalină, pe 11 Mai la sediul Liceului Româno-Finlandez din Bucureşti (Str. Răsăritului, nr. 59, Sector … Continuă lectura „Ziua tatălui, sărbătorită la Dynamic Father’s Day!”

Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă

Dacă există un basm iubit în egală măsură de copii, în mod sigur numele lui este „Albă ca zăpada“. Sâmbătă, 11 mai, la Teatrul Ion Creangă, se dă oficial startul magiei – în această zi, de la ora 11:00, respectiv 18:00, au loc avanpremiera și premiera spectacolului omonim. „Albă ca zăpada“, în regia lui Andrei … Continuă lectura „Ce se vede în luna mai la Teatrul Ion Creangă”

Începe HERBARIUM FESTIVAL 2024 la Therme București

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa, lider în promovarea wellbeing-ului și a stării de bine, organizează, în perioada 13-26 mai 2024, cea de-a doua ediție a Festivalului Herbarium – cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat integral artei, culturii și științei folosirii plantelor terapeutice din timpuri străvechi pentru sănătate, … Continuă lectura „Începe HERBARIUM FESTIVAL 2024 la Therme București”

Sari în sus de bucurie la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!

Vino cu toată familia și cheamă-ți toți prietenii pe 1 Iunie, între orele 9:00 și 20:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, la 1uniFEST – cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți! Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi sunt gazdele 1uniFEST într-un parc plin de culoare și decoruri de … Continuă lectura „Sari în sus de bucurie la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți!”

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar, așteptate la conferința națională Educația caracterului

Sâmbătă, 25 mai, are loc la Constanta prima ediție a simpozionului național Educatie prin Virtuți și Povești, adresat profesorilor din învățământul preșcolar și primar. Evenimentul este organizat de Asociația EDUVIT, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța si Itsy Bitsy FM, și va cuprinde prezentări științifice și dezbateri pe tema educației caracterului copiilor, curricula și … Continuă lectura „Cadrele didactice din învățământul preuniversitar, așteptate la conferința națională Educația caracterului”

CellEAST Festival și CellEast International Competition, primul concurs internațional din România dedicat exclusiv violoncelului!

În perioada 7-15 mai are loc, la București și Brașov, a treia ediție a evenimentului CellEAST Festival. Evenimentul propune o serie de concerte și recitaluri în care publicul are ocazia să asculte 16 violonceliști de top din România, Austria, Polonia, Bulgaria, Elveția, Japonia și Lituania, respectiv pe: Wen-Sinn Yang, Denis Severin, Marin Cazacu, Răzvan Suma, … Continuă lectura „CellEAST Festival și CellEast International Competition, primul concurs internațional din România dedicat exclusiv violoncelului!”

Copiii, așteptați la ateliere de vară la Casa Eliad, în cadrul programului „Creatorii de basme muzicale”

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, propune o călătorie magică în universul creativ al muzicii și al imaginației și îi invită pe copii să participe la o serie de ateliere de vară, organizate la Casa Eliad, în cadrul programului educațional „Creatorii de basme muzicale”, sub îndrumarea unor traineri experimentați în interacțiunea … Continuă lectura „Copiii, așteptați la ateliere de vară la Casa Eliad, în cadrul programului „Creatorii de basme muzicale””

„Albă ca zăpada“, cel mai iubit basm din lume, se joacă pe scena Teatrului Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă adaugă un nou titlu în repertoriul producțiilor adresate copiilor peste 4 ani. Inspirat de binecunoscutul text al Fraților Grimm, spectacolul „Albă ca zăpada“ are prima reprezentație sâmbătă, 4 mai, ora 11:00, la Sala Mare, cu ocazia zilei Teatrului Ion Creangă, când se împlinesc 59 de ani de la înființare. Avanpremiera și premiera … Continuă lectura „„Albă ca zăpada“, cel mai iubit basm din lume, se joacă pe scena Teatrului Ion Creangă”

Filmul Guvernul Copiilor 2 poate fi vizionat, din 26 aprilie, în 22 de orașe din țară

Cabinetul de miniștri din Guvernul Copiilor 2 (Government of Children 2) vă dă întâlnire din 26 aprilie în cinematografele din 22 de orașe din țară. Proiectul cinematografic vizionar este conceput și regizat de Ioana Mischie, cineastă multi-premiată, artistă imersivă și lector universitar. Prin conceptul unic și prin noile tehnologii folosite, proiectul reprezintă o formă de … Continuă lectura „Filmul Guvernul Copiilor 2 poate fi vizionat, din 26 aprilie, în 22 de orașe din țară”

Proiecții aniversare, spectacole de teatru și ateliere pentru copii la „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”

Orașul natal al celei cunoscută și sub numele de regizoarea filmelor pentru copii – Buhuși, județul Bacău, va găzdui o nouă ediție a festivalului „CineCopilăria de Elisabeta Bostan”. Organizat de Primăria Orașului Buhuși și produs de Asociația Artis, proiectul, unic în țară, ajunge anul acesta la a treia ediție. În cele trei zile de festival, … Continuă lectura „Proiecții aniversare, spectacole de teatru și ateliere pentru copii la „CineCopilăria de Elisabeta Bostan””

Ce taine și comori ascunde istoria României

Cum arăta, de fapt, Vlad Țepeș? Cine apare în prima fotografie realizată vreodată pe teritoriul României? Ce secret ascunde cel mai cunoscut portret al lui Mihai Viteazul? Războaie, răscoale, revoluții, intrigi, premii și inovații românești sunt evocate în expoziția „Istoria României în 100 de portrete”, ce poate fi văzută la Art Safari până pe 28 … Continuă lectura „Ce taine și comori ascunde istoria României”

O nouă conferință “Modern Family Challenges”, pe 10 aprilie

Pe 10 aprilie are loc o noua editie a conferintei Modern Family Challenges, dedicate parintilor. Evenimentul se desfasoara la Palatul Camerei de Comert, de la ora 18:00, iar peste 180 de parinti sunt asteptati sa participe si sa afle despre rutina copilului si rolui ei in sanatatea si dezvoltarea lui. Oricate lucruri noi am invata … Continuă lectura „O nouă conferință “Modern Family Challenges”, pe 10 aprilie”

Un nou workshop ESPERE dedicat relației cu corpul, în weekend-ul 13-14 aprilie

Ce face ca unele persoane să se îmbolnăvească și altele nu? Ce au trăit oare acestea înaintea îmbolnăvirii? Cum de au lăsat poarta deschisă virușilor și altor afecțiuni? Poți afla răspunsuri la aceste întrebări, oferite din perspectiva metodei ESPERE®, la workshop-ul Ascultă-ți corpul, susținut de Cati Călin la Centrul AmaneSer în weekend-ul 13-14 aprilie. În … Continuă lectura „Un nou workshop ESPERE dedicat relației cu corpul, în weekend-ul 13-14 aprilie”

Teatrul Vienez de Copii într-o nouă stagiune, cu „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni

Teatrul Vienez de Copii – Copiii Joacă Teatru deschide stagiunea cu prima reprezentație a renumitei comedii „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, vineri, 5 aprilie, ora 19:00, la Sala Gloria (Str. Bucovina 6). Iubitorii de teatru sunt invitați să descopere amestecul plin de farmec al intrigilor și deghizărilor amuzante, cărora le dau viață și … Continuă lectura „Teatrul Vienez de Copii într-o nouă stagiune, cu „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni”

Vino să ne mișcăm împreună la a doua ediție SuperEroi pentru Viață – pe 27 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor!

Vino la evenimentul SuperEroi pentru Viață sâmbătă, 27 aprilie, între orele 9:00 și 18:00, în Parcul Lumea Copiilor din București (lângă Palatul Național al Copiilor). Intrarea este liberă. Descarcă harta evenimentului SuperEroi pentru Viață! Te așteptăm să descoperi avantajele mișcării și să-ți antrenezi bucuria, curajul și prietenia, dar mai ales energia alături de SuperEroii Itsy … Continuă lectura „Vino să ne mișcăm împreună la a doua ediție SuperEroi pentru Viață – pe 27 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor!”

Se lansează ”Ce-ai făcut la școală?”, filmul manifest produs de Asociația GO-AHEAD

Data de 28 martie 2024 marchează un moment extraordinar pentru Asociația GO-AHEAD întrucât, la 7 ani de la înființare, lansează primul film documentar care îi are în prim-plan pe beneficiarii programelor educaționale dezvoltate și implementate de asociație. Misiunea asociației este integrarea dezvoltării socio-emoționale și consilierii în procesul educațional din România crescând astfel calitatea actului educațional, … Continuă lectura „Se lansează ”Ce-ai făcut la școală?”, filmul manifest produs de Asociația GO-AHEAD”

Gala „România ești TU”, un eveniment pentru și despre România

Pe 27 martie are loc, la Palatul Parlamentului, a doua ediție a Galei „România ești TU”, un eveniment pentru și despre România. Gala are ca obiectiv principal promovarea și dezvoltarea României ca brand de țară unic care îmbină frumusețea naturală a locului, patrimoniul cultural și ospitalitatea premium și care merită să fie descoperită pas cu … Continuă lectura „Gala „România ești TU”, un eveniment pentru și despre România”


1 2 3 50