Ediție aniversară CONIL Fest, Festivalul Integrării, la Circul Metropolitan București

Asociația CONIL organizează a XX-a ediție a CONIL Fest, Festivalul Integrării, în perioada 28-29 mai 2022, la Circul Metropolitan București. La eveniment și-au anunțat deja prezența numeroase grupuri de copii talentați, reprezentanți ai unor instituții din București și din țară. Marea noutate a acestei ediții este participarea extraordinară a unor talentați copii ucraineni, refugiați din … Continuă lectura „Ediție aniversară CONIL Fest, Festivalul Integrării, la Circul Metropolitan București”

5000 de rățuște sunt pregătite pentru o nouă întrecere caritabilă

Există un moment în copilărie când ușile se deschid și lasă viitorul să își facă simțită prezența. Datorită acestui moment, 5000 de rățuște de cauciuc se vor întrece pe apele Dâmboviței pentru a schimba viața unor copii cu afecțiuni ale aparatului auditiv. Cluburile Rotaract din București organizează sâmbătă, 21 mai 2022, începând cu ora 13.00, … Continuă lectura „5000 de rățuște sunt pregătite pentru o nouă întrecere caritabilă”

Record de obiective culturale la Noaptea Muzeelor

Într-o mobilizare fără precent, foarte multe muzee, entități culturale, dar și spații neconvenționale din România au pregătit pentru vizitatori peste 210 evenimente, expoziții și activări pe 14 mai, la Noapea Muzeelor. Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor va fi prezentă în toate colțurile țării, în 87 de localități (orașe, comune, sate) din 39 … Continuă lectura „Record de obiective culturale la Noaptea Muzeelor”

500 de artiști mari și mici urcă pe scena Itsy Bitsy SHOW la 1uniFEST 2022!

Pe lângă eroii preferați – Itsy, Bitsy, Super Zăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi –, pe scena Itsy Bitsy SHOW vor urca artiști mici și mari care ne vor umple de bucurie și poftă de cântat și dansat, ne vor uimi cu energia lor, dar și cu numere de magie. Academia de dans Andra Gogan … Continuă lectura „500 de artiști mari și mici urcă pe scena Itsy Bitsy SHOW la 1uniFEST 2022!”

Inimă de foc: Neînfricata, la cinema!

O nouă animație pentru copii apare din 13 mai în cinematografele din toată țara – Inimă de foc: Neinfricata. De când era mică, Georgia Nolan a avut un singur vis: să devină pompier, așa cum era tatăl ei. Din păcate, în orașul New York City, în 1932, femeile nu aveau voie să practice acestă meserie, … Continuă lectura „Inimă de foc: Neînfricata, la cinema!”

Elevii, așteptați la concursul de științe OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!

Şcoala Gimnazială Metropolitană A.R.C. organizează, pe 7 iunie, o nouă ediție a concursului interdisciplinar OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! – Art & Science & Tech Fair, organizat în cadrul CAEM. Concursul este adresat elevilor între 10 şi 14 ani din toate şcolile gimnaziale din Bucureşti, iar înscrierile se fac până la data de 15 mai … Continuă lectura „Elevii, așteptați la concursul de științe OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!”

Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism

După doi ani de pandemie, în care sedentarismul și creșterea în greutate a copiilor a atins cote alarmante, Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății reîncep cursa către sănătate, în parcul Al Ioan Cuza din București sâmbătă, 14 mai, de la ora 10:00. Copiii legați de mâna părinților vor alerga pentru a strânge fonduri atât … Continuă lectura „Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism”

Punguța cu doi bani se vede la cinema, în weekendul 7-8 mai

Sub îndemnul „Hai la Teatru la Cinema!”, copiii și părinții sunt așteptați în weekendul 7-8 mai să urmărească pe marile ecrane ale cinematografelor proiecția spectacolului de teatru „Punguța cu doi bani”, o producție a prestigiosului Teatru Ion Creangă. Duminică, 8 mai, de la ora 12:00, spectacolul va fi proiectat în București pe marile ecrane ale … Continuă lectura „Punguța cu doi bani se vede la cinema, în weekendul 7-8 mai”

Copiii, așteptați la cursurile de teatru Happy Free Kids

Copiii își pot descoperi și antrena puterea curajului, încrederii, prieteniei și bucuriei participând la activitățile Clubului de teatru Happy Free Kids.  Clubul de teatru Happy Free Kids a debutat în format online în martie 2020, odată cu pandemia de coronavirus, iar după doar trei luni de activitate, echipa de traineri ai clubului susținuse deja 180 de ore … Continuă lectura „Copiii, așteptați la cursurile de teatru Happy Free Kids”

A 18-a ediție Noaptea Muzeelor, pe 14 mai

Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 14 mai, la nivel național și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfășurate în format fizic, după două ediții de pandemie. Anul acesta, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi oferite iubitorilor de cultură, mici și … Continuă lectura „A 18-a ediție Noaptea Muzeelor, pe 14 mai”

Sinaia găzduiește concursul internațional de dans pentru copii și adulți Prime Grand Prix

Mișcarea este primordială, iar dansul este o formă de mișcare fizică ce aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică și contribuie la formarea personalității și caracterului omului. Pentru copiii și adulții care au făcut o pasiune pentru dans și care folosesc dansul ca o formă de comunicare și de exprimare a emoțiilor … Continuă lectura „Sinaia găzduiește concursul internațional de dans pentru copii și adulți Prime Grand Prix”

Marea Reîntâlnire: Ziua Păsărilor se întoarce în aer liber, pe 10 aprilie

Societatea Ornitologică Română (SOR) ne dă întâlnire duminică, 10 aprilie, în Parcul Natural Văcărești, pentru a sărbători în aer liber Ziua Păsărilor. Evenimentul va lua startul de la ora 10:00 și va dura trei ore, timp în care iubitorii de înaripate și de natură vor avea parte de ateliere, un traseu ghidat și un treasure hunt … Continuă lectura „Marea Reîntâlnire: Ziua Păsărilor se întoarce în aer liber, pe 10 aprilie”

PlaYouth organizează Maratonul Educației Alternative, pe 9 și 10 aprilie

PlaYouth organizează, la începutul lunii aprilie, o nouă ediție a Maratonului Educației Alternative, un eveniment plin de mișcare, creație, improvizație și veselie dedicat copiilor. Ei sunt așteptați să experimenteze jocul, arta și bucuria în cadrul activităților organizate duminică, 10 aprilie, în intervalul orar 10:30-17:00, la casa solară EfdeN (Bd. Pache Protopopescu, Nr. 66 – în curtea … Continuă lectura „PlaYouth organizează Maratonul Educației Alternative, pe 9 și 10 aprilie”

Internetul, între provocare și siguranță în viața copiilor – eveniment online

Poliția Română organizează marți, 29 martie, între orele 12:00-14:00, evenimentul public online cu tema Internetul – între provocare și sigurață în viața copiilor. Organizat prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului RO CYBEREX – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice – ROFSIP2019OS5A05P01, finanțat prin Fondul pentru … Continuă lectura „Internetul, între provocare și siguranță în viața copiilor – eveniment online”

Filmul Străjerii Deltei ajunge în cinematografe, din 1 aprilie

Pelicula de aventuri „Străjerii Deltei” readuce în peisajul cinematografic din România producțiile destinate copiilor. Povestea îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate. Aventura, distracția și lecția puternică pe care micii ecologiști ne-o dau, în încercarea lor de a salva natura și de a o proteja de cei care încearcă să-i facă rău, reprezintă punctele … Continuă lectura „Filmul Străjerii Deltei ajunge în cinematografe, din 1 aprilie”

Conferință SuperTeach la Botoșani, pe 26 martie

Sâmbătă, 26 martie, comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă invită dascălii din județul Botoșani la conferința SuperTeach Botoșani, ce va avea loc începând cu ora 9:30 la Hotel Rapsodia. Evenimentul va fi coordonat de profesorii Diana Sabău Lupașc și Paula Epurianu și are ca temă ”Descoperă măreția”. ”Fiecare copil are un dar al său. În cazul … Continuă lectura „Conferință SuperTeach la Botoșani, pe 26 martie”

Poliția Română aniversează 200 de ani cu evenimente pentru mari și mici

Poliția Română sărbătorește, in 25 martie 2022, 200 de ani de atestare documentară și marchează aniversarea organizând o serie de evenimente dedicate publicului. Un prim eveniment are loc miercuri, 23 martie, începând cu ora 10:00, la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”, unde copiii sunt așteptați să devină ”polițiști pentru o zi”, participând la ateliere preventive. Vineri, 25 martie, publicul e … Continuă lectura „Poliția Română aniversează 200 de ani cu evenimente pentru mari și mici”

Musical excepțional marca Opera Comică pentru Copii, în cinematografele din toată țara

Spectacolul de musical „Erus și Valea Iubirii”, o producție a Operei Comice pentru Copii, poate fi urmărit în cinematografe din întreaga țară în weekendul 19-20 martie. Proiecția are loc în cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău”, desfășurată de Teatru la Cinema. Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură prestigioasă, condusă din … Continuă lectura „Musical excepțional marca Opera Comică pentru Copii, în cinematografele din toată țara”

Trupa de Teatru Ludicus lansează spectacolul “Hai Hui printre stele”

Trupa de Teatru Ludicus lansează spectacolul “Hai Hui printre stele”, ce va avea premiera pe 20 martie 2022, ora 18:00, pe scena Centrului Cultural din Mioveni. Spectacolul “Hai Hui printre stele” este regizat de Laurențiu Tudor și se adresează copiilor și întregii familii. Empatie, onestitate, familie, asumare și vise – sunt elementele-cheie în jurul cărora … Continuă lectura „Trupa de Teatru Ludicus lansează spectacolul “Hai Hui printre stele””

Noi cursuri la Fundatia Calea Victoriei in luna martie: Mitologie, Arta, Opera, Arhitectura si Dans

In luna martie, Fundatia Calea Victoriei ne invita online, pe Zoom, dar si la sediul din Strada C.A. Rosetti 47, sa descoperim evenimente culturale si cursuri introduse pentru prima data in programul fundatiei, precum mitologia greaca si personajele ei feminine arhietipale sau viata si opera pictoritelor care si-au pus amprenta asupra civilizatiei si artei europene. Iata lista … Continuă lectura „Noi cursuri la Fundatia Calea Victoriei in luna martie: Mitologie, Arta, Opera, Arhitectura si Dans”


1 2 3 40