
Vreme frumoasă, plimbări la mare, la munte, drumeții, piscină. Soare și voie bună. Pe toate le asociem cu venirea vacanței, cu zilele libere atât de așteptate, deopotrivă de copii și adulți. Parcă ne și imaginăm aventurile prin care ne dorim să trecem, pline de viață și de bucurie, pe care să le transformăm în cele … Continuă lectura „Cum să avem o vacanță fără probleme, în 7 pași”

Oricat de bine ne face soarele sa ne simtim, stii cu siguranta ca soarele nu e un prieten cu care sa-ti petreci toata ziua, cu atat mai putin vara si mai ales daca esti impreuna cu copilul. De aceea, la Parinti de Pici, am strans o serie de sfaturi foarte utile pentru protectia solara la … Continuă lectura „Sfaturi pentru protectia solara la copii”

Zilele însorite ne îmbie la plimbări și la drumeții, iar gândul ne zboară deja la mult așteptata vacanță de vară. Simțim parcă, briza mării răcorindu-ne chipul, visăm la peisajele și pajiștile înflorite ale munților și, de ce nu, la destinații exotice, ce ne îndeamnă să le descoperim misterul. Ce facem însă, când planurile de vacanță … Continuă lectura „Trucuri pentru călătorii fără rău de mașină”

Nu-i lasă să se odihnească, le irită gâtul, îi chinuie îngrozitor, mai ales pe cei mici, care devin agitați și speriați. Tusea aceasta poate fi tare afurisită. Știați însă, că ea reprezintă o parte importantă a sistemului de apărare al organismului, ajutând la eliminarea microbilor și a factorilor iritanți, dăunători organismului? Cu tusea nu-i de … Continuă lectura „Cât de îngrijorătoare este tusea uscată la copii și cum acționăm împotriva ei?”

Știați că Academia Americană de Pediatrie recomandă copiilor cel puțin 60 de minute de mișcare pe zi? Dincolo de o hrană sănătoasă, de un mediu calm și sigur, de liniște și de o ambianță plăcută și securizantă în familie, copilul are nevoie să fie activ. Corpurile lor sunt construite în așa fel încât să fie … Continuă lectura „Soluții pentru a avea copii activi și energici”

Să simți că ai ace în gât, senzatia aceea de gat iritat, nu-i ușor de îndurat, mai ales în cazul celor mici. Durerea asta cauzata de iritatia în gât poate fi tare afurisită și cu multe ifose. Am văzut-o acționând de atâtea ori în cazul copiilor mei, răsucindu-le durerea în gât, luându-le glasul, umplându-i de … Continuă lectura „Cum îi venim de hac durerii în gât”

Iubim primăvara. Cu soarele ei blând și verdele crud. Cu florile ei parfumate și zilele luminoase. Primăvara însă este capricioasă și mândră. Nu se lasă păcălită cu una, cu două, iar pe lângă aer proaspăt și înmiresmat vine cu vreme imprevizibilă și microorganismele buclucașe care pot provoca tot felul de neplăceri micuților noștri. Și dacă … Continuă lectura „Organismul copilului tău este pregătit pentru capriciile primăverii?”

“Nu alerga, că transpiri și te îmbolnăvești! Nu bea apă, că este rece și te doare în gât! Nu intra în zăpadă, că te uzi și răcești!”. Fiecare cuvânt era rostit cu putere și îngrijorare, de parcă orice gest făcut de fiul ei l-ar fi putut duce către cel mai mare dezastru. O auzeam de pe … Continuă lectura „Cum protejăm imunitatea copiilor în sezonul rece? Cât e mit și cât e adevăr?”

Înot, pian, dansuri, limbi străine, lecții, schi, balet și câte și mai câte. Pe toate le punem în spatele copiilor, așteptând de la ei performanțe, note bune, competiții câștigate. Motivația, ”pentru binele lor”, stă, de cele mai multe ori, deasupra tuturor argumentelor ce ar susține că ar fi prea mult. Ce se întâmplă însă, când … Continuă lectura „Cum pot face față copiii efortului de peste zi?”

Răcelile repetate, lipsa poftei de mâncare, durerile în gât, starea de moleșeală a copilului, slăbiciunea corpului pun pe jar inimile părinților și-i trimit cu gândul la tot ce e mai rău. Cu cât acestea persistă, cu atât îngrijorarea părinților crește. Când trebuie să luăm măsuri, când ar fi indicat să mergem la medic, să facem … Continuă lectura „Deficitul de vitamine, cauza multiplelor boli la copii”

Ne dorim copii puternici și sănătoși. Plini de energie și de vitalitate. Fără nas înfundat, bronșite, tuse care parcă nu se mai termină, febră, rinite alergice, răceli, infecții care să-i destabilizeze și să le slăbească și mai mult organismul. Alimente diversificate și un regim de viață curat și sănătos pot părea, adesea, suficiente pentru a … Continuă lectura „10 moduri eficiente de a întări imunitatea copiilor”

Cum intoleranta la gluten a inceput sa fie diagnosticata tot mai des, iar boala tinde sa apara inca din copilarie, este important sa stii daca micutul tau se confrunta cu asa ceva. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum se manifesta intoleranta la gluten la copii si ce presupune aceasta afectiune. „Intoleranta la gluten … Continuă lectura „Cum recunosti intoleranta la gluten la copii”

E minunat sa iti imparti timpul si activitatile avand langa tine un animal de companie. Lucrurile par mai vesele si mai usor de facut. Iar pentru copii, animalul de companie reprezinta un prieten si un partener de joaca si giumbuslucuri. Exista insa si beneficii reale pe care ce mici le pot avea, atunci cand cresc … Continuă lectura „Beneficiile cresterii celor mici in compania animalelor”

Grija excesiva fata de bunastarea copilului este tot mai intalnita la tinerii parinti. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre efectele hiperprotectiei asupra celor mici si cum sa gasesti echilibrul intre a-ti proteja micutul si a-i oferi autonomie. „Tendinta se manifesta printr-o grija excesiva pentru cele mai mici posibile dificultati care ar putea sa apara … Continuă lectura „Ce se intampla cand iti protejezi copilul in exces”

Cum alegem animalul de companie potrivit familiei noastre? Cum ne dam seama cand este momentul potrivit sa ne marim familia cu un animal de companie si ce presupune sa ai un animal de companie? Impreuna cu prietenii de la Purina Pet School va aducem informatii valoroase despre ingrijirea animalelor de companie, in cadrul campaniei “Animalele de companie … Continuă lectura „Animalul de companie – o bucurie pentru intreaga familie!”

Pe timp de vara, creste riscul de eruptii pe piele, mai ales la copiii foarte mici. La Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre cele mai frecvente cauze ale eruptiilor cutanate, astfel incat sa stii cum sa iti feresti puiul de probleme de piele. Sunt mai multe motive pentru care prichindeii pot dezvolta eruptii pe … Continuă lectura „Eruptii pe piele vara, la copii”

Desi este o problema intalnita mai des la adulti, se intampla ca tartrul sa apara si in randul copiilor, daca acestia nu se spala corect pe dinti. Cum se manifesta tartrul si ce solutii avem pentru prichindeii nostri? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „Tartrul reprezinta o substanta dura, formata prin acumularea de resturi alimentare, … Continuă lectura „Tartrul la copii: Cauze si tratament”

Cu grija si multa iubire, bineinteles. Pe langa acestea insa, este nevoie sa intelegem ca juliturile sunt o parte normala din orice copilarie si ca n-are rost sa ne speriem de ele. La Parinti de Pici, vorbim in detaliu despre cum ii ajutam pe cei mici sa treaca peste julituri. E minunat sa-l vezi pe … Continuă lectura „Cum tratam juliturile prichindeilor”

Indiferent de varsta, miscarea joaca un rol foarte important in dezvoltarea copilului. Micutul tau este si va fi foarte activ si ideal ar fi sa ii incurajezi aceasta energie. Despre cum faci asta si cum ii asiguri prichindelului tau nevoia de miscare iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona. „Daca un adult are nevoie … Continuă lectura „Este foarte usor sa implinesti nevoia de miscare a copilului”

Copilul este agitat. Pare sa aibă crampe. Plânge puternic, se înroșește, își freacă călcâiele. Ori scâncește trist, chinuitor. Devine moale și palid. Consistența scaunelor se modifică, apare și un strop de temperatură. Și iată cum îngrijorarea mamei crește odată cu puzderia de întrebări ce se năpustesc în mintea ei, dornică să redea cât mai curând … Continuă lectura „Probleme digestive la copilul mic”
1 2 3 … 17 Următor »