Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor

Cum sa ii oferi copilului un somn odihnitor

Copilul are nevoie nu doar sa doarma suficient de mult, ci si de un somn de calitate. Ce presupune un somn odihnitor pentru cei mici? Afla raspunsul acum, la Parinti de Pici.

Stim cu totii cat de important e somnul, in special pentru copii. La nou-nascuti, de exemplu, o mare parte din activitatea cerebrala se desfasoara in timpul somnului. Cu alte cuvinte, somnul e esential pentru o dezvoltare normala. Un somn odihnitor influenteaza si cat de binedispusi, atenti si jucausi sunt bebelusii.

Cand vrei sa te asiguri ca puiul tau se odihneste suficient, este important sa pui accentul pe mai mult decat numarul de ore dormite sau ora de culcare, chiar daca si ele conteaza foarte mult. O rutina de seara bine pusa la punct ii asigura micutului tau un somn de calitate. Va sti ca se apropie ora de culcare si va adormi mult mai repede.

Timpul de care are nevoie copilul ca sa adoarma e un alt indicator pentru calitatea somnului. Se spune ca cel mult 30 de minute ar trebui sa-i ia micutului sa adoarma.

Mai multe sfaturi despre un somn odihnitor poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s