De ce sa nu ne infofolim copiii

Atunci cand ne infofolim copiii, ajungem sa le facem mai mult rau decat bine. Cum asa? Ne spune Dr. Ana Culcer, medic primar pediatru. De la primele adieri mai „amenintatoare” ale vantului (chiar si in timpul verii), multi parinti le scot micutilor hainele groase si caciulile din dulap, desi nu este cazul si este chiar … Continuă lectura „De ce sa nu ne infofolim copiii”

Alternative sanatoase de mancare in vacanta

Ce mananca parintii si copiii cand pleaca in vacanta? Iata cateva alternative sanatoase de mancare in vacanta, pentru a nu ne lasa pacaliti de mirosurile imbietoare. Cand pleci cu familia la mare sau la munte, este bine sa tii cont ca apetitul va va creste. Nu numai atat, dar cu totii veti fi atrasi de … Continuă lectura „Alternative sanatoase de mancare in vacanta”

beneficii inot copii
De ce e bine sa-ti dai copilul la inot?

Inotul este benefic la copii inca de la o varsta frageda pentru o dezvoltare armonioasa si pentru imunitate. Daca vrei sa-ti dai copilul sa faca un sport, inotul este cea mai buna alegere. Cu toate ca pare greu de crezut inotul contribuie la starea de bine si la cresterea increderii de sine. Pe langa aceste … Continuă lectura „De ce e bine sa-ti dai copilul la inot?”

Ce faci daca ai un copil nemultumit de invatatoare?

Se intampla de multe ori sa nu se inteleaga copiii cu invatatoarea sau sa nu le fie pe plac . Chiar daca nu va vine sa credeti, uneori parintii din dorinta de a-i motiva sa fie cuminti in vacanta le prezinta partea negativa a intoarcerii la scoala: „Lasa ca vine ea scoala si sa vezi … Continuă lectura „Ce faci daca ai un copil nemultumit de invatatoare?”

Decesul pe intelesul copiilor

Cand cineva apropiat moare, ii spui copilului tau? Ii vorbesti despre moarte sau maschezi decesul? Iata cum sa abordezi acest subiect, intr-un mod sanatos si constructiv pentru copilul tau. Nu este un subiect placut. Nu este o discutie usoara. Nu este ceva la care iti doresti sa iti expui copilul. Dar se poate intampla o … Continuă lectura „Decesul pe intelesul copiilor”

De ce are copilul rezultate slabe la scoala?

De ce are copilul rezultate slabe la scoala? Desi suntem la inceputul unui nou an scolar, este bine sa raspundem la aceasta intrebare devreme, pentru a gasi o solutie. Ce inseamna rezultate slabe pentru parinte? Antonia Noel, consultant in comunicare relationala, ne provoaca sa ne dam seama daca, intr-adevar, conteaza notele obtinute de copil sau … Continuă lectura „De ce are copilul rezultate slabe la scoala?”

Scoala si dorinta naturala de a invata

Dorinta naturala de a invata se afla in fiecare dintre noi. Depinde foarte mult cum o cultivam. Ce indatoriri are scoala, in aceasta privinta? Cum sunt influentati copiii de acest mediu? Imi amintesc ca, in ultimul an de gradinita, ma gandeam cu groaza la cum va fi primul meu an scolar. Gata cu joaca! „Sigur … Continuă lectura „Scoala si dorinta naturala de a invata”

Cum eviti agresivitatea fata de copii?

Fie ca ai avut o zi grea, fie ca ai un anumit tip de temperament, se intampla sa te superi pe copiii tai. Cum eviti agresivitatea fata de ei? Majoritatea parintilor (si toti oamenii, in general) au o serie de puncte vulnerabile, diferite de la o persoana la alta. Iar atunci cand ne este amenintata … Continuă lectura „Cum eviti agresivitatea fata de copii?”

De ce merita sa pui conserve toamna

La inceput de toamna, este o idee buna sa incepi sa te gandesti sa pui conserve, muraturi sau legume la congelator. De ce este indicat acest lucru? Acum ca inca gasesti prin piata sau supermarketuri tot felul de verdeturi, legume si fructe proaspete, nici nu iti sta gandul la conserve. Insa, ce se intampla cand … Continuă lectura „De ce merita sa pui conserve toamna”

Divortul poate afecta mai putin copilul?

Chiar daca relatia de cuplu nu rezista, cum faci astfel incat divortul sa nu ii afecteze pe cei mici? Antonia Noel ne ofera o perspectiva noua asupra conceptului de divort. Este ceva normal, se intampla mai des decat ne-am dori: cuplurile care au format candva familii se destrama. Dar cum ii ferim pe copii de … Continuă lectura „Divortul poate afecta mai putin copilul?”

Cand copiii au nevoi diferite

Cand ai mai multi copii, mai devreme sau mai tarziu, te vei confrunta cu faptul ca toti au nevoi diferite, in acelasi timp. Cum faci pentru a impaca toata familia? Antonia Noel, consultant in comunicare relationala, iti ofera cateva solutii concrete pentru a implini nevoile micutilor tai. In primul rand, ea sugereaza sa alegi un … Continuă lectura „Cand copiii au nevoi diferite”

Asculta-ti copilul si evita frustrarile

Evita frustrarile in familie, printr-o metoda foarte simpla: asculta. Ce nevoi sau dorinte incearca micutul tau sa iti transmita cand plange? Cum il ajuti sa treaca peste nemultumiri? Claudia Jimeno, psiholog si trainer AmaneSer, le ofera parintilor cateva sfaturi de folos pentru a-si dezvolta latura empatica, partea de ascultare si pentru a evita frustrarile provocate … Continuă lectura „Asculta-ti copilul si evita frustrarile”

Poti renunta la dulciuri!

Poti renunta la dulciuri! Si nu este doar usor de zis, ci si de facut. Ajuta-ti intreaga familie sa lase dulciurile deoparte, cu urmatoarele sfaturi simple. Dr. Anamaria Iulian, expert in nutritie, ne propune sa schimbam ciocolata si bomboanele cu produse naturale si obiceiuri sanatoase. Primul sau sfat este chiar sa aruncam la gunoi toate … Continuă lectura „Poti renunta la dulciuri!”

Vacanta inseamna mai mult calculator?

In vacanta, copiii ajung sa stea la calculator mai mult decat ne-ar placea. Cum eviti acest lucru? Poti reduce timpul petrecut in fata ecranului cu urmatoarele sugestii. Daca cei mici isi petrec zilele de vara acasa, fara un program de activitati, se vor distra stand la calculator… tot mai mult. Potrivit psihoterapeutului Ovidiu Rosca, asta … Continuă lectura „Vacanta inseamna mai mult calculator?”

Pleci in excursie? Documenteaza-te!

Inainte sa pleci in excursie la munte, ai nevoie sa stii cateva informatii de baza. Afla de la cercetasul Bogdan Tiron cateva trucuri de siguranta. Daca ti-ai propus sa faci o drumetie prin padure sau un traseu montan, documentarea este extrem de importanta. Intr-o astfel de excursie, mai ales daca pleci la drum cu cei … Continuă lectura „Pleci in excursie? Documenteaza-te!”

De ce nu ne plac temele de vacanta?

De ce nu le plac copiilor temele de vacanta? De unde vine acest refuz? Raspunsul s-ar putea sa te surprinda. Cand vorbim de temele de vacanta, ne gandim ca micutii nostri ar trebui deja sa fie obisnuiti cu scoala, asa ca „nu au motive sa se planga”. Dar lucrurile nu stau tocmai asa. Claudia Jimeno, … Continuă lectura „De ce nu ne plac temele de vacanta?”

Noul fratior

Astepti al doilea copil, dar te-ai gandit cum se va intelege primul nascut cu noul fratior? Descopera cum sa ii comunici aceasta veste si ce crede el despre aceasta noua situatie. Unul dintre lucrurile de care este nevoie sa tii seama este posibilitatea ca micutul tau va avea sentimente de gelozie vizavi de un nou-nascut … Continuă lectura „Noul fratior”

Elimina zaharul din alimentatie

Tot mai des, ni se spune sa eliminam zaharul din alimentatie. Stim insa de ce? Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila ne spune motivul pentru care este nevoie sa ne ferim de zahar. Cand vorbim de zahar, automat ne gandim la prajituri, torturi, poate chiar si cafeaua de dimineata, sucuri etc. Pare a fi prezent peste … Continuă lectura „Elimina zaharul din alimentatie”

„Copilul meu isi roade unghiile!”

Un obicei pe care nu ne place sa il vedem este atunci cand copilul isi roade unghiile. Dar te-ai intrebat de ce face asta? Ce motive stau la baza acestui gest? Jacques Salomé, creatorul Metodei ESPERE®, ne spune ca, atunci cand copilul isi roade unghiile sau isi musca degetele, de fapt, vrea sa le comunice … Continuă lectura „„Copilul meu isi roade unghiile!””

Stimulii din primii ani de viata

Primii ani de viata sunt hotaratori pentru formarea copilului, pe parcursul vietii. De aceea, stimulii care ii inconjoara pe bebelusi sunt foarte importanti. Care sunt acestia si cum ii afecteaza pe cei mici? Psihologul Oana Mihalcea ne explica mai multe despre dezvoltarea copiilor, prin intermediul stimulilor din primii ani de viata. Ce intelegem prin stimuli? … Continuă lectura „Stimulii din primii ani de viata”


1 2 3