Cum eviti agresivitatea fata de copii?

Fie ca ai avut o zi grea, fie ca ai un anumit tip de temperament, se intampla sa te superi pe copiii tai. Cum eviti agresivitatea fata de ei?

Majoritatea parintilor (si toti oamenii, in general) au o serie de puncte vulnerabile, diferite de la o persoana la alta. Iar atunci cand ne este amenintata zona de confort, atunci cand cineva apasa pe acele puncte vulnerabile, este foarte important cum reactional.

György Gáspár, psiholog clinician, psihoterapeut, numeste aceste puncte „butoanele nebuniei”, deoarece „creierul emotional, partea noastra animalica, pune stapanire asupra noastra”.

Asadar, este normal. Cu totii am patit sa ne scape situatia de sub control si sa lasam emotiile sa ne acapareze. Important este, cum faci pentru a nu-ti revarsa furia pe cel mic? Cum eviti agresivitatea fata de copilul tau?

Dr. Daniel Siegel vine pentru prima oara in Romania, pe 27 septembrie, in Bucuresti, la Rin Grand Hotel. Vino sa afli despre relatia de atasament dintre parinte si copil, viata emotionala a adolescentilor si vindecarea emotionala a parintilor.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s