Cum intretii curiozitatea copilului tau

Cum intretii curiozitatea copilului tau

Curiozitatea copilului incepe de cand deschide ochisorii pentru prima data. De la zborul unei pasari pana la modul in care se simte nisipul sub picioare, totul este fascinant pentru ei. La Parinti de Pici, iti oferim cateva sfaturi pentru a-i hrani prichindelului nevoia de explorare si experimentare.

„Stiu ca de multe ori ne e practic imposibil sa ne oprim din drumul nostru ca sa culegem frunze sau sa admiram norii de pe cer alaturi de cel mic, dar ar fi minunat daca ne-am putea face timp sa zabovim macar un pic, din cand incand, hranindu-le copiilor curiozitatea si incurajandu-le explorarile”, este indemnul Georgianei, mama de pici.

Poate ca pentru tine, ca adult, nu inseamna nimic faptul ca torni niste apa intr-un pahar, poate ca nu te mai entuziasmezi cand vezi o ghinda si poate ca nu mai sari prin baltile de dupa ploaie. Este normal; te grabesti, ai zile incarcate si stresante si nu prea ai timp de adulmecat flori.

Insa, ca parinte, este nevoie sa faci un efort pentru a incuraja curiozitatea copilului tau. Opreste-te cand se minuneaza de o noua descoperire, admira ce iti prezinta si chiar arata-i lucruri noi, cand ai ocazia.

Afla aici si mai multe sfaturi despre cum sa iti ajuti puiul sa exploreze in siguranta si despre cum poti dezvolta curiozitatea copilului tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s