De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui

De ce copilul mic nu interactioneaza cu altii de varsta lui

Poate ca ai observat ca, in primii 2 ani, puiul tau nu prea socializeaza cu alti prichindei de varsta lui, oricate intalniri de joaca ai stabili. Daca te-ai intrebat de ce, in primul rand iti vom spune sa nu te ingrijorezi, pentru ca este ceva perfect normal. Motivul il afli acum, la Parinti de Pici.

Motivul pentru care copiii de pana la 2 ani nu se joaca impreuna cu altii este pentru ca nu au inca dezvoltate multe din abilitatile sociale atat de necesare cand vine vorba de legat prietenii.

Dupa aceasta etapa fireasca, de altfel, urmeaza etapa jocului in paralel, in care cei mici pare doar ca se joaca impreuna, cand de fapt se joaca unul langa altul, fara prea multa interactiune. E o etapa la fel de normala pentru copii ca si cea in care nu vor sa imparta jucariile. In plus, e mult mai linistita.

Chiar daca jocul in paralel iti da impresia ca cel mic se joaca mai degraba singur, el e de fapt foarte constient de prezenta celorlalti prichindei, ii studiaza, le copiaza reactiile si chiar se distreaza. Jucandu-se in paralel cu alti copii, micutul tau devine tot mai atent la ce fac ceilalti si invata, astfel, o multime de abilitati sociale.

Mai multe despre jocul in paralel poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s