Jocuri si activitati de toamna

Exista o multime de activitati de toamna amuzante si accesibile pe care le poti face impreuna cu familia in aer liber.

Fiind sezonul dovlecilor, al frunzelor uscate si, bineinteles, al castanelor si ghindelor, prin natura gasim foarte multe „instrumente” pentru activitati de toamna, care sa ii distreze pe cei mici si sa bucure toata familia!

Idei de jocuri si activitati de toamna

Iti propunem cateva jocurisi activitati numai bune de facut in zilele de toamna, in aer liber sau in casa:

Bowling cu dovleci

Ai nevoie de: un dovleac mic, 10 de PET-uri de 0,5 L goale, nisip sau pietris (de pus pe fundul sticlelor de plastic, pentru a nu pica din cauza vantului).

Aranjeaza sticlele pe jos, in forma de triunghi (ca la bowling), ia o anumita distanta si incepi jocul!

Colectii de frunze

Fiind anotimpul in care gasim frunze peste tot, de toate culorile si fara sa le rupem din copaci, este o ocazie foarte buna de a-i invata pe cei mici despre copaci diferiti.

Impreuna, puteti sa alcatuiti un ierbar, in care notati din ce copac a cazut fiecare frunza. De asemenea, poti sa ii arati copilului tau toate stadiile prin care trec frunzele: de la verde, la galben, rosu, iar apoi cum se usuca.

Pentru a desena o frunza, ia un creion mai moale (de ceara eventual), pune o frunza intre doua pagini si deseneaza-i conturul. Trebuie doar sa freci pagina usor, cu creionul si vei obtine exact imaginea frunzei.

Joc cu ghinde si castane

Printre alte activitati de toamna, nu se poate sa nu amintesc si de colectiile de ghinde si castane (eventual si conuri de brad). Personal, eu prefer castanele (imi plac mai ales cele foarte lucioase).

Invariabil, copiii vor incepe sa colectioneze aceste fructe de toamna. Intrebarea este: ce facem cu ele? De exemplu, pot fi folosite fie ca „moneda de schimb”, in diverse jocuri prin casa.

O alta varianta este sa iei un dovleac, pe care il scobesti si il golesti de continut. Apoi, faceti un concurs: cine nimereste mai multe ghinde si castane in dovleac, castiga! Acum, mai trebuie doar sa te gandesti la un premiu.

In cazul conurilor de brad, iti propun sa gasesti metode haioase de a le decora (cu fundite, sclipici, acuarela), pentru a face ornamente de Craciun.

Ce alte jocuri si activitati de toamna iti mai plac?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Web Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s