Copilul incapatanat: Avantajele piciului care spune nu

Copilul incapatanat: Avantajele piciului care spune nu

Stim cat de enervant este sa tot incerci sa negociezi cu cel mic, iar el sa il ia constant pe „nu” in brate. Dar copilul incapatanat are si cateva avantaje fata de cei care sunt mai cumintei, atata timp cat exista un echilibru in viata sa. Afla acum, la Parinti de Pici, de ce incapatanarea este uneori benefica.

„Eu sunt recunoscatoare ca am un copil destul de cooperant, dar chiar si asa, tot imi da uneori dureri de cap atunci cand se incapataneaza sa faca sau sa nu faca un lucru, fie ca e vorba de strans jucarii, de iesit din cada sau de plecat de la locul de joaca”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Orice parinte il va cunoaste, mai devreme sau mai tarziu, pe copilul incapatanat. Pentru ca nu vorbim doar de o trasatura de caracter, ci si de o etapa fireasca in viata micutilor nostri. Este momentul in care prichindelul tau incepe sa-si manifeste independenta si sa-si dea seama ca are propriile dorinte, diferite de ale tale.

In plus, copilul incapatanat are o mai buna putere de concentrare si o rezistenta crescuta la stres. Iar la maturitate, acesta are sanse mari sa ajunga mai bine platit decat copilul ascultator.

Despre cum gasesti echilibrul intre incapatanare si ascultare iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s