Educație prin mișcare la cursurile Kinderdance

Dansul a fost și va rămâne limbajul universal al oamenilor, indiferent de vârstă, naționalitate sau credințe. Dansul oferă o stare de bine, libertate de exprimare și bucurie – stări pe care le simțim cu toții, de la micuții care descoperă mersul la seniorii pasionați de dansuri de societate.

Aceste premise s-au dovedit a fi câștigatoare pentru cei de la Kinderdance® Romania, un nou program educațional ce prinde amploare în grădinițele și școlile din București de la începutul anului 2021.

Originar din Statele Unite ale Americii, programul este condus de profesori sau instructori certificați Kinderdance®Romania și le oferă copiilor ocazia de a-și manifesta potențialul creativ exprimându-se prin mișcare, de a învăța bazele baletului și dansului, dobândind în același timp mușchi puternici, abilități sociale, încredere și stimă de sine.

Este o bucurie sa privești „un copil fericit”. Oricine a văzut un copil sărind de bucurie când un părinte vine acasă știe, intuitiv, că cei mici își exprimă sentimentele nu doar prin cuvinte, cât și prin mișcare. Mișcarea, muzica și dansul pot fi instrumente naturale pentru învățare.

“Iubesc dansul si cred in puterea lui de a facilita copiilor înțelegerea lor asupra lumii’’ – Dana Iancu, Owner Kinderdance®Romania.

Programul Kinderdance® Romania se concentrează pe dezvoltarea completă a copilului, care presupune achiziții în 3 arii majore de dezvoltare:

  • Psihomotorie, care include dezvoltare fizică, motorize si fitness. Kinderdance® încorporează activități care îmbunătățesc forța, flexibilitatea, rezistenta, echilibrul, viteza si coordonarea.
  • Cognitivă, stimulând dezvoltarea abilitaților senzoriale si motorii, dar si a abilitaților academice. Dezvoltareas enzitivo-motorie presupune funcționarea interconexiunii dintre minte si corp ca un tot unitary si in armonie cu mediul înconjurător.
  • Afectivă, care presupune dezvoltarea unei atitudini positive asupra sinelui, asupra individualității, a creativității si funcționarii autonome. Copiii învață lucruri noi despre lumea care ii înconjoară si cum sa relaționeze cu alți copii de aceeași vârsta.

Fiecare clasă este predată folosind câte un plan de lecție care încorporează muzică și cântece – atât originale, cât și tradiționale – adecvate vârstei.

Numerele, culorile, formele, gândirea creativă, dezvoltarea limbajului, a abilităților sociale, a abilităților motorii fine si grosiere, împreună cu dezvoltarea conștiinței de sine a copilului sunt parte integranta a fiecărui program.

Programul de dans se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3-5 ani, având la bază muzica și dezvoltarea abilităților motorii. Micii cursanți învață elementele de bază din balet, tap-dance, acrobație și mișcare creativă, combinând și o serie de concepte educaționale corespunzătoare vârstei.

De la începutul anului școlar 2021-2020, instructorii Kinderdance® Romania au lucrat cu peste 500 de copii, iar recent au deschis propriile lor cluburi în București și Cluj-Napoca.

Mai multe detalii se găsesc pe www.kinderdance.ro și pe paginile de social media Kinderdance® Romania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s