Provocările și oportunitățile adolescenței – cum găsesc încrederea în mine?

Chiar dacă diferențiem perioada de pre-adolescență (10-13 ani) de perioada adolescenței propriu-zise (14-19 ani), rămâne că intersecția acestor două perioade este punctul de cotitură al vieții între copilărie și maturitate. Aceasta este cea mai scurtă perioadă a vieții și totuși perioada de tranziție în care adolescenții se confruntă cu o creștere fizică rapidă, precum și … Continuă lectura „Provocările și oportunitățile adolescenței – cum găsesc încrederea în mine?”

Copiii români de pretutindeni explorează România în taberele ARC

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Tineret și Sport și al Patriarhiei Române, organizează în această vară a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC”. Programul este destinat elevilor şi tinerilor români din afara granițelor țării, care se încadrează în … Continuă lectura „Copiii români de pretutindeni explorează România în taberele ARC”

Copiii, așteptați în lumea ciocolatei la atelierele Chocolissimo!

Copiii pot descoperi lumea fascinantă a ciocolatei participând la atelierele organizate de Chocolissimo. Sesiunile încep cu o călătorie în universul ciocolatei, unde copiii află secretele acestui deliciu și învață despre procesul său de producție. De la originea boabelor de cacao la tehnicile de preparare și combinațiile de arome, fiecare moment este o experiență delicioasă și … Continuă lectura „Copiii, așteptați în lumea ciocolatei la atelierele Chocolissimo!”

Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei le propune adolescenților o vară fun-tastică, cu o ofertă bogată de școli de vară la care pot participa în iulie și august. Atelierele se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, iar temele le poți alege în funcție de pasiunile, provocările și curiozitățile fiecăruia: descoperirea vocaţiei, actorie, stil vestimentar, debate, filosofie, fotografie, public speaking, … Continuă lectura „Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei”

Influența cadrelor didactice asupra dezvoltării încrederii în sine a elevilor

Adulții se întreabă mereu de ce are nevoie un copil pentru a reuși? Cum poate avea încredere în el? Cum poate avea succes? Există studii, constant sunt create modele de educație şi noi tehnologii sunt folosite pentru a facilita dezvoltarea copiilor. Totul ajută dar cel mai mult, pentru a crește, un copil are nevoie să … Continuă lectura „Influența cadrelor didactice asupra dezvoltării încrederii în sine a elevilor”

Începe campania de educație pentru sănătate „Împreună Pentru O Piele Sănătoasă”

Pentru mulți români, vara este anotimpul preferat, însă câți dintre noi punem la favorite și măsurile de protecție solară? Grija pentru sănătatea pielii trebuie să rămână constantă, indiferent de sezon, însă cel estival vine cu provocări ceva mai mari. Pentru a ne reaminti tuturor de ce este important să ne protejăm pielea în sezonul estival … Continuă lectura „Începe campania de educație pentru sănătate „Împreună Pentru O Piele Sănătoasă””

Natură, muzică și experiențe inedite la Festivalul Cobor între Stejari, în minivacanța de Rusalii

Festivalul Cobor între Stejari vă invită să descoperiți frumusețea pajiștilor seculare, să vă bucurați de muzică live și activități inedite și să vă relaxați în inima naturii. Organizat de Fundația Conservation Carpathia, evenimentul va avea loc în 22 și 23 iunie la Ferma de Biodiversitate Cobor, în pitorescul sat transilvănean Cobor, din județul Brașov. Cu … Continuă lectura „Natură, muzică și experiențe inedite la Festivalul Cobor între Stejari, în minivacanța de Rusalii”

Workshop-uri gratuite pentru adolescenți la ISPACE, între 5 și 7 iunie

Între 5 și 7 iunie, adolescenții pot participa la workshop-urile gratuite din cadrul programului ISPACE, organizat de Mega Mall și Fundația Calea Victoriei. Tinerii se pot bucura, aflând totodată informații captivante, de ateliere interactive în cadrul cărora vor explora misterele cosmosului și lumea plină de viață a oceanelor. De asemenea, vor descoperi cum arta aduce … Continuă lectura „Workshop-uri gratuite pentru adolescenți la ISPACE, între 5 și 7 iunie”

Din 1 iunie se redeschide Sands of Therme, cea mai mare plajă urbană din Europa!

Therme Bucuresti anunta redeschidera plajei Sands of Therme, chiar de Ziua Copilului si vine cu surprize exclusive pentru cei mici: doar pe 1 iunie, copiii vor avea acces si in zona The Palm si pe plaja Sands of Therme, iar upgrade-ul de la Galaxy la The Palm va fi gratuit pentru toti cei cu varste … Continuă lectura „Din 1 iunie se redeschide Sands of Therme, cea mai mare plajă urbană din Europa!”

Jurasica Adventure Park Neptun își redeschide porțile în noul sezon estival

Jurasica Adventure Park Neptun își așteaptă vizitatorii cu o mulțime de activități interactive, dar și educative! Dinozauri de pe cele șase continente și-au dat întâlnire în lumea Jurasica pentru a vă oferi o experiență plină de cunoaștere și aventură! Călătoria începe în Europa și continuă în pași de dinozauri prin Antartica, America și Africa până … Continuă lectura „Jurasica Adventure Park Neptun își redeschide porțile în noul sezon estival”

Să-i învățăm pe cei mici despre ecologie! Cum folosim cunoștințele în viața de zi cu zi?

Cunoaștem cu siguranță multe informații care ne ajută să creștem grija pentru natură. Deseori însă, aplicarea teoriei în viața reală poate fi o provocare. Cum putem ajunge într-un loc de care să ne bucurăm – la munte pentru drumeție ori la mare pentru o plimbare pe nisip – sau cum să mergem la cumpărături având … Continuă lectura „Să-i învățăm pe cei mici despre ecologie! Cum folosim cunoștințele în viața de zi cu zi?”

AQUA Carpatica Răcorește Spiritul Shakespearian

Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova oferă prilejul perfect de a redescoperi magia scenei și a deveni parte dintr-o poveste care te va purta prin emoții și cultură autentică. AQUA Carpatica, brand sinonim cu puritatea și excelența, se mândrește să fie alături de această sărbătoare a spiritului creativ. Valorile noastre – educația, implicarea în comunitate … Continuă lectura „AQUA Carpatica Răcorește Spiritul Shakespearian”

De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi

În septembrie 2015, învățătorii claselor I din toată țara erau invitați să-și înscrie elevii într-un program ambițios și foarte util pentru cei mici: Școala siguranței Tedi. Învățători și elevi deopotrivă au pășit timid pe ”culoarele” noii școli pentru ca, de la an la an, să fie tot mai mulți, mai curioși și mai hotărâți să … Continuă lectura „De peste 9 ani, elevii de clasa I află despre siguranță la Școala siguranței Tedi”

Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro

Dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an, platforma digitală notebune.ro completează lista de resurse educaționale gratuite cu materia pentru BAC la Istorie, împărțită și explicată în funcție de cele trei subiecte. Pe lângă istorie, elevii mai pot găsi pe site resurse care să îi ajute … Continuă lectura „Lecțiile online gratuite pentru pregătirea de Bacalaureat pe notebune.ro”

Un nou workshop ESPERE dedicat relației cu corpul, în weekend-ul 13-14 aprilie

Ce face ca unele persoane să se îmbolnăvească și altele nu? Ce au trăit oare acestea înaintea îmbolnăvirii? Cum de au lăsat poarta deschisă virușilor și altor afecțiuni? Poți afla răspunsuri la aceste întrebări, oferite din perspectiva metodei ESPERE®, la workshop-ul Ascultă-ți corpul, susținut de Cati Călin la Centrul AmaneSer în weekend-ul 13-14 aprilie. În … Continuă lectura „Un nou workshop ESPERE dedicat relației cu corpul, în weekend-ul 13-14 aprilie”

Jurnalul unei iubiri, un spectacol de teatru-dans inspirat de povestea reală dintre compozitorul George Enescu și prințesa lui iubită – Maria Cantacuzino (Maruca)

La Opera Națională București au loc, pe 1 și 2 aprilie, începând cu ora 18:30, două noi reprezentații ale spectacolului Jurnalul unei iubiri. Jurnalul unei iubiri este un spectacol în care teatrul-dans se îmbină cu multimedia, totul desfășurându-se pe muzica lui George Enescu și avându-i în rolurile principale pe actorii Irina Movilă, Marina Fluerașu, George … Continuă lectura „Jurnalul unei iubiri, un spectacol de teatru-dans inspirat de povestea reală dintre compozitorul George Enescu și prințesa lui iubită – Maria Cantacuzino (Maruca)”

Când și cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?

Ar putea fi două întrebări pe care părinții să și le fi pus măcar o dată. Unii au găsit repede răspunsul alții, poate, nu au reușit încă. Chiar dacă vor să le insufle cât mai devreme copiilor lor dragostea și respectul pentru natură. Căci suntem tot mai mult conștienți de faptul că natura este casa … Continuă lectura „Când și cum îi învățăm pe cei mici să prețuiască natura?”

Secom® sărbătorește 20 de ani de încredere

Secom®, cea mai cunoscută companie de suplimente alimentare și lider de autoritate în soluții de medicină integrativă din România, celebrează la aniversarea a 20 de ani cea mai importantă reușită: câștigarea încrederii consumatorilor, a mediului profesional, a partenerilor și a comunității de business. 7 din 10 consumatori rămân fideli suplimentelor din portofoliul Secom®, brandul având … Continuă lectura „Secom® sărbătorește 20 de ani de încredere”

Festivalul de Comunicare Nonviolentă, un festival pentru îmbunătățirea modurilor de relaționare

A patra ediție a Festivalului de Comunicare Nonviolentă va avea loc online în weekendul 9-11 februarie 2024 și se va desfășura sub tema “Cum cultivăm relațiile care contează”. Festivalul de Comunicare Nonviolentă este festivalul anual al Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România, festival ce se ține anual în luna februarie pe o platformă online dedicată. … Continuă lectura „Festivalul de Comunicare Nonviolentă, un festival pentru îmbunătățirea modurilor de relaționare”

Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului

InIm Institute, împreună cu School of Health și Finnish Teacher Training Center, organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului Luna Stării de Bine a Profesorilor din România, care se va desfășura pe întreaga perioadă a lunii februarie. În acest an, alături de School of Health și Finnish Teacher Training Center, InIm Institute promovează starea de … Continuă lectura „Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului”


1 2 3 17