În București a crescut flota pentru transportul public, dar benzile de trafic au rămas aceleași

Orașele devin din ce în ce mai aglomerate – o tendința globală care se simte la nivel teritorial și în România, iar problema mobilității urbane este o temă de discuție constantă la nivelul autorităților publice. Avem un decalaj de minim 15 ani pentru ceea ce înseamnă organizare urbană, în mare parte pentru că nu am … Continuă lectura „În București a crescut flota pentru transportul public, dar benzile de trafic au rămas aceleași”

Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Vara aceasta, adolescenții curioși au ocazia să-și descopere pasiunile în cadrul unui altfel de after school, organizat de Fundația Calea Victoriei în lunile iulie și august. Atelierele se desfășoară timp de o săptămână, iar temele au fost alese în funcție de preferințele, pasiunile și provocările pe care le au adolescenții în prezent: actorie, descoperirea vocaţiei, … Continuă lectura „Școli de Vară pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei”

Părinții de patrupezi se pot bucura împreună de Pet Yoga

Activitatea fizică zilnică ajută atât oamenii, cât și animalele de companie, iar patrupezii au chiar mai multă nevoie de mișcare și distracție în rutina lor. Un exercițiu care combină mișcarea și timpul petrecut alături de prietenii blănoși se numește Pet Yoga (yoga împreună cu animalele de companie) și este o activitate din ce în ce … Continuă lectura „Părinții de patrupezi se pot bucura împreună de Pet Yoga”

Școala de vară Radio Boot Camp, la a doua ediție

Copiii între 6 și 14 ani pot participa, în vacanța de vară, la cursurile gratuite ale școlii Radio Boot Camp, unde vor învăța ce înseamnă să fii jurnalist, ce presupune să lucrezi într-un radio și cum e să fii DJ muzical. Întâlnirile din cadrul școlii de radio pentru copii se vor desfășura în perioada 24 … Continuă lectura „Școala de vară Radio Boot Camp, la a doua ediție”

Ajutor! Copilului meu nu-i place să citească

Mulți părinți se plâng că celor mici nu le place să citească. De la „urăsc să citesc” spus pe un ton apăsat până la fuga constantă de ora de citit sau cartea aceea care stă lângă patul copilului deja de 3 săptămâni cu semnul de carte nemișcat, la pagina 5. Ei bine, întâi de toate, … Continuă lectura „Ajutor! Copilului meu nu-i place să citească”

Omenirea consumă aproape trei planete pe an. O discuție la obiect cu Florin Stoican, la Green Report Podcast

E din ce în ce mai evident că trăim într-un joc al supraviețuirii și biodiversitatea este un element-cheie. În ultimul episod al podcast-ului Green Report, Raluca Fiser l-a avut ca invitat pe Florin Stoican, Președinte al Asociației Parcul Natural Văcărești și al Asociației Kogayon. Deși nu putem interzice oamenilor să-și dorească bunăstare, educație sau cultură, … Continuă lectura „Omenirea consumă aproape trei planete pe an. O discuție la obiect cu Florin Stoican, la Green Report Podcast”

Abandonul școlar poate fi redus dacă Nouă ne pasă!

Abandonul școlar poate fi redus dacă Nouă ne pasă: cum reușește profesoara Livia Bugaenco să schimbe perspectiva într-o comunitate rurală din Bărăgan Abandonul școlar este mai mult decât un capitol de statistică. Date oficiale ca: „unul din patru copii din zonele rurale renunță la școală înainte de a încheia măcar ciclul gimnazial” sau “în ultimii … Continuă lectura „Abandonul școlar poate fi redus dacă Nouă ne pasă!”

Traieste o viata mai fericita cu ajutorul Metodei ESPERE®

In perioada 17-18 iunie are loc, la Colegiul Mihai Bravu din Bucuresti, a doua editie a evenimentului „Traieste o viata mai fericita cu ajutorul Metodei ESPERE®„. In cadrul evenimentului, 19 dintre trainerii si consultantii care au parcurs programul de formare in Metoda ESPERE® iti vor arata cum vei putea reusi sa schimbi ce iti doresti … Continuă lectura „Traieste o viata mai fericita cu ajutorul Metodei ESPERE®”

Teatrul Vienez de Copii pune în scenă comedia ”Cum vă place”

Copiii care urmează cursurile Teatrului Vienez de Copii –“Copiii Joacă Teatru” ne invită, în luna iunie, la un nou spectacol realizat de ei: comedia pastorală ”Cum vă place”, de William Shakespeare. Asociația Teatrul Vienez de Copii –“Copiii Joacă Teatru” este o organizație non-guvernamentală, înființată acum mai bine de 15 ani, cu scopul de a dezvolta … Continuă lectura „Teatrul Vienez de Copii pune în scenă comedia ”Cum vă place””

Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă

Cine decide ”ce mâncăm azi” și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz? Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, păstrează în permanență contactul direct cu consumatorii produselor sale, urmărind să identifice atât preferințele alimentare, cât și schimbările în obiceiurile gastronomice și cele familiale ale românilor. Sondajele … Continuă lectura „Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă”

Cum ajuți zilnic copiii, fără să îți dai seama

Peste 1000 de copii cu autism au fost ajutați de A.I.P.A., Asociația pentru Intervenție Precoce în Autism, în cei 18 ani de la înființare, atât prin terapii specializate, cât și prin consiliere. Îi poți ajuta și tu pe cei mici, redirecționând 3,5% din impozitul tău către ei. Trebuie doar să completezi online formularul 230 și … Continuă lectura „Cum ajuți zilnic copiii, fără să îți dai seama”

Traficul din București are un răspuns la îndemână, adoptat deja în multe orașe europene

Bucureștiul se confruntă cu probleme serioase de congestie a traficului, fiind considerat unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa, conform studiului TomTom. Această situație duce la pierderea timpului prețios în trafic și afectează în mod semnificativ mobilitatea și calitatea vieții, cu efecte negative asupra mediului. Un subiect care aduce multe controverse – utilizarea bicicletei … Continuă lectura „Traficul din București are un răspuns la îndemână, adoptat deja în multe orașe europene”

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Green Report, publicația de referință pe teme de mediu și sustenabilitate a lansat miercuri, 26 aprilie, Green Report Podcast cu Raluca Fișer. Emisiune cu o frecvența bilunară, podcastul este dedicat dezbaterii și analizei celor mai importante subiecte legate de sustenabilitate, ecologie, protejarea mediului înconjurător, mobilității urbane și schimbărilor climatice. Emisiunea este moderată de Raluca Fișer, … Continuă lectura „S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu”

Nu toți eroii poartă cape

Începutul vieții unui om – copilăria – cea de care ne-am bucurat cu toții la un moment dat, ne influențează tot parcursul vieții chiar dacă în mod conștient nu ne aducem aminte prea multe detalii din această perioadă. Primii ani de viață ne „fac cunoștință” cu lumea înconjurătoare și ne-o arată așa cum e ea … Continuă lectura „Nu toți eroii poartă cape”

Începe HERBARIUM FESTIVAL la Therme București

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa, leader în promovarea sănătății și a stării de bine, anunță organizarea, în perioada 17-23 aprilie 2023, a primei ediții Herbarium Festival, unicul festival din România dedicat integral artei, culturii și științei folosirii plantelor medicinale din timpuri străvechi pentru sănătate, relaxare și energizare. HERBARIUM FESTIVAL 2023 … Continuă lectura „Începe HERBARIUM FESTIVAL la Therme București”

AVIPUTNA lansează ouăle „delicioase”, îmbogățite cu vitaminele D3 și E, unice în România

Suntem mândri să prezentăm astăzi în fața consumatorului român un nou produs și anume ouăle „Delicioase”, rezultat al colaborării dintre specialiștii noștri și prestigiosul Institut Național de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești. Viziunea companiei noastre de a fi în linie cu cercetarea de profil și a implementa cele mai noi soluții tehnologice … Continuă lectura „AVIPUTNA lansează ouăle „delicioase”, îmbogățite cu vitaminele D3 și E, unice în România”

Platforma civică ”Împreună pentru Centura Verde” intervine pentru combaterea poluării din Capitală

În contextul poluării dramatice din București și al tăierilor îngrijorătoare de păduri din jurul capitalei zeci de organizații neguvernamentale, grupuri civice și persoane publice adunate sub umbrela platformei “Împreună pentru Centura Verde”, solicită autorităților protejarea pădurilor din județul Ilfov și începerea neîntârziată a demersurilor pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Proiectul de lege propus de platforma … Continuă lectura „Platforma civică ”Împreună pentru Centura Verde” intervine pentru combaterea poluării din Capitală”

Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, listat pe Amazon

Good Routine®, brandul de lifestyle de suplimente alimentare, creat de Secom® Healthcare Group, este disponibil începând de luna aceasta în Franța și Spania, prin listarea pe marketplace—urile Amazon din cele două țări, după ce anul trecut acesta intra pe piața din Islanda. Demersurile companiei de extindere internațională continuă în 2023. „Listarea pe Amazon este un … Continuă lectura „Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, listat pe Amazon”

MyWaY – un program educaţional integrat de testare vocaţională, orientare în carieră şi internship la companii pentru elevii de liceu

Alegerea domeniului de interes, a facultății sau a meseriei sunt preocupări reale ale tinerilor de astăzi, dar reprezintă surse de stres și anxietate pentru că aceștia nu sunt siguri dacă aleg bine sau nu. Programul MyWaY este destinat tuturor tinerilor care își doresc să se autocunoască și să răspundă întrebării “eu ce fac după ce … Continuă lectura „MyWaY – un program educaţional integrat de testare vocaţională, orientare în carieră şi internship la companii pentru elevii de liceu”

1000 de persoane cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Caiac SMile. Debutul proiectului la Cheile Grădiștei

Prin intermediul sportului, Asociația Caiac SMile transformă dizabilitățile în abilități și temerile în zâmbete! Asociația Caiac SMile a dat startul proiectului ”Tabere de schi adaptat”, o extensie a proiectului de anul trecut, intitulat „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, însă la o scară mult mai mare. În sezonul de iarnă 2022 – 2023, … Continuă lectura „1000 de persoane cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România, în această iarnă prin inițiativa Caiac SMile. Debutul proiectului la Cheile Grădiștei”


1 2 3 15