De ce nu e (niciodată) prea devreme să înveți debate?

Starea noastră de bine e legată în mod direct de calitatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți – părinți, prieteni, colegi, profesori etc. – și, la rândul ei, acestă calitate depinde de felul în care comunicăm. Cu siguranță că ți s-a întâmplat până acum să nu găsești cuvinte potrivite pentru a-ți susține punctul de … Continuă lectura „De ce nu e (niciodată) prea devreme să înveți debate?”

„MICA SIRENĂ” în premieră la Teatrul Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă anunță un nou spectacol pentru micii spectatori – Mica sirenă – adaptare după basmul scris de Hans Christian Andersen. Pentru prima dată pe scena Teatrului, spectacolul „Mica sirenă” le promite copiilor o călătorie în regatul nemaivăzut al Zeului apelor. Dincolo de acest loc se află o altă lume pe care Ariel își … Continuă lectura „„MICA SIRENĂ” în premieră la Teatrul Ion Creangă”

”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți

Familia se schimbă, dragostea rămâne. Asta vor afla copiii din cartea ”Fram și Bumbic cel cu două case”, scrisă de Cristina Buja, psiholog și psihoterapeut. ”Fram și Bumbic cel cu două case” este un ghid pentru familii care se schimbă, în care este abordată tema dificilă și provocatoare a divorțului. În cele 76 de pagini … Continuă lectura „”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți”

Kids Fest, cel mai COOl festival pentru copii, pe 2 și 3 iulie la Mogoșoaia

Iubitorii de distracție și relaxare în aer liber sunt așteptați cu mic, cu mare la KIDS FEST, pe 2 și 3 iulie, la Domeniile Palatelor Brâncovenești din Mogoșoaia. Cel mai COOL festival pentru copii și părinți promite două zile cu activități pline de energie și FUN pentru copii și relaxare și timp liber pentru părinți. … Continuă lectura „Kids Fest, cel mai COOl festival pentru copii, pe 2 și 3 iulie la Mogoșoaia”

BCR, prin Școala de Bani, invită părinții și copiii să descopere mai multe despre bani, printr-o serie de cursuri dedicate

În luna copiilor, BCR, prin Școala de Bani, pune la dispoziția părinților și copiilor două cursuri gratuite de Inteligența financiară. Cursul destinat copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani este dezvoltat cu personajele radio Itsy și Bitsy, iar cel pentru tineri cu vârste între 11 și 14 ani este susținut de Wello, un … Continuă lectura „BCR, prin Școala de Bani, invită părinții și copiii să descopere mai multe despre bani, printr-o serie de cursuri dedicate”

Stagiunea estivală VăraTIC debutează de Ziua Internațională a Copilului

Teatrul Ion Creangă organizează Stagiunea estivală cu povești VăraTIC, în perioada 1 iunie – 3 iulie 2022, într-un nou spațiu. Evenimentele din calendar se împart în două mari categorii: pe de o parte sunt spectacolele care se vor juca la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23, în interior, iar de cealaltă parte sunt … Continuă lecturaStagiunea estivală VăraTIC debutează de Ziua Internațională a Copilului

,,Sunetul Muzicii”, din nou la Opera Comică pentru Copii

Celebrul musical „Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, se va juca din nou, începând cu 28 mai, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. „Sunetul muzicii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile. Spectacolul, realizat de cunoscutul artist coregraf și … Continuă lectura „,,Sunetul Muzicii”, din nou la Opera Comică pentru Copii”

Copiii, așteptați la cursurile de teatru Happy Free Kids

Copiii își pot descoperi și antrena puterea curajului, încrederii, prieteniei și bucuriei participând la activitățile Clubului de teatru Happy Free Kids.  Clubul de teatru Happy Free Kids a debutat în format online în martie 2020, odată cu pandemia de coronavirus, iar după doar trei luni de activitate, echipa de traineri ai clubului susținuse deja 180 de ore … Continuă lectura „Copiii, așteptați la cursurile de teatru Happy Free Kids”

Happy Free Kids îi așteaptă pe copii în 16 tabere tematice

Începând din 2020, copiii își pot descoperi și dezvolta pasiunile participând la activitățile organizate de Happy Free Kids, un concept creat cu pasiune, din dragoste pentru copii. Happy Free Kids a început cu activități de teatru online pentru copii și mai apoi cu o tabără de teatru și echitație – EqTeatru. În 2021, echipa Happy Free Kids … Continuă lectura „Happy Free Kids îi așteaptă pe copii în 16 tabere tematice”

În jurul mesei de sărbătoare, lumea devine mai bună!

Sărbătoarea Paștelui nu este ca oricare. Nu trece neobservată, nu se ascunde, nu stă stingheră în colțuri de lume uitate. Dimpotrivă. Sărbătoarea Paștelui e mândră și frumoasă. E caldă și victorioasă. Căci naște din tristețea răstignirii, salvarea întregii omeniri. Pentru mine, Paștele are culoarea verde crud, miros de pască și de vin roșu, dulce, picurat … Continuă lectura „În jurul mesei de sărbătoare, lumea devine mai bună!”

Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie

Restricțiile s-au relaxat, așadar teatrele își pot primii spectatorii fără constrângeri. Pentru aceia dintre dumneavoastră cărora le-a fost dor să pășească în sala de teatru, sau care nu au reușit să-și achiziționeze bilete din cauza restricțiilor, Teatrul Ion Creangă a presărat programul lunii aprilie cu cele mai frumoase povești care prind viață fie pe scena … Continuă lectura „Ce se vede la Teatrul Ion Creangă în luna Aprilie”

Românii, invitați să aleagă cea mai frumoasă destinație din țară!

Mii de români au intrat deja pe destinatiaanului.ro pentru a nominaliza orașele și localitățile turistice pe care le iubesc și vor sa le vadă incluse în topul destinațiilor cele mai atractive din Romania. La categoria “City Break” competiția este intensa: pe lângă Oradea, Iași sau Brăila, finaliste ale ediției 2021, mulți romani recomandă Brașovul, Clujul, … Continuă lectura „Românii, invitați să aleagă cea mai frumoasă destinație din țară!”

Program spectacole Teatrul EXCELSIOR | 22 – 28 martie 2022

Vineri, 25 martie, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR (Sala „Ion Lucian”): Turandot, adaptare după basmul teatral omonim de Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican. Turandot se întoarce pe scenă! Una dintre cele mai fascinante povești ale lumii orientale își dezvăluie misterul într-un spectacol care îmbină elemente inspirate din cultura chineză și din tradiția Commediei dell’Arte, cu inserții … Continuă lectura „Program spectacole Teatrul EXCELSIOR | 22 – 28 martie 2022”

CONIL lanseaza campania “Mama, supereroina mea”

Asociația CONIL a lansat, pe 15 martie, campania ”Mama, supereroina mea”, pentru a le celebra pe mamele copiilor cu dizabilități. Vestea lansării și impresiile primului eveniment dedicat mamelor supereroine ne-a fost dată sub forma unei scrisori emoționante, pe care o redăm mai jos: Tu știi ce înseamnă să lucrezi în echipă cu niște îngeri? Noi, cei de … Continuă lectura „CONIL lanseaza campania “Mama, supereroina mea””

De ce să învețe copiii limbi străine?

Dovezi științifice arată cum invătarea unei limbi structurează anumite conexiuni neuronale care îl ajută pe copil în gândirea logică. Studiile privind plasticitatea creierului ne arată că legăturile neuronale se pot reorganiza atunci când copiii invată lucruri noi sau memorează noi informații. O limbă care este îndeosebi cunoscută pentru formarea gândirii logice datorită topicii și gramaticii … Continuă lectura „De ce să învețe copiii limbi străine?”

Primavara aduce numeroase spectacole si multe alte surprize la Teatrul Ion Creanga

Primavara vine cu multe, multe surprize la Teatrul Ion Creanga… si anume o multime de spectacole menite sa starneasca rasete si voie buna in randul celor mai mici dintre spectatori. Prima zi de primavara este una de sarbatoare in care marcam 185 de ani de la nasterea lui Ion Creanga, iar in programul lunii se … Continuă lectura „Primavara aduce numeroase spectacole si multe alte surprize la Teatrul Ion Creanga”

Festivalul Cinecopilaria: Elisabeta Bostan este celebrata in 2022 in orasul natal, la Buhusi

Anul 2022 aduce una dintre cele mai importante sarbatori ale filmului romanesc. Primaria orasului Buhusi, Asociatia ARTIS si Casa de Cultura Buhusi lanseaza proiectul cultural CineCopilaria cu Elisabeta Bostan. Proiectul va avea loc la Buhusi, orasul natal al regizoarei. CineCopilaria devine festivalul filmului copilariei si se va desfasura anual la Buhusi, locul natal al regizoarei … Continuă lectura „Festivalul Cinecopilaria: Elisabeta Bostan este celebrata in 2022 in orasul natal, la Buhusi”

Se vede in luna februarie la Teatrul Ion Creanga!

Chiar daca vremurile pe care le traim sunt pline de incertitudini si situatii neprevazute, Teatrul Ion Creanga isi continua activitatea cu publicul. Toate masurile de siguranta aflate in vigoare sunt respectate pentru a putea oferi celor mai mici dintre spectatori posibilitatea de a petrece cateva clipe magice in compania personajelor fantastice. Povestile pline de invataturi … Continuă lectura „Se vede in luna februarie la Teatrul Ion Creanga!”

Ce vedem la Teatrul Ion Creanga in luna Ianuarie

Se spune ca la inceput de an este benefic sa analizezi cu atentie propria lista de obiceiuri, apoi sa elimini ce nu e benefic si sa adaugi activitati noi! Indiferent de care parte a baricadei va aflati, un obicei bun de pastrat sau adaugat este intalnirea directa dintre actor si spectator, care se petrece in … Continuă lectura „Ce vedem la Teatrul Ion Creanga in luna Ianuarie”

„Glasul copilariei”, in premiera la Teatrul Ion Creanga

Luna decembrie aduce in scena spectacolul „Glasul copilariei”, la Sala Mica a Teatrului Ion Creanga. Copilaria este pentru noi toti un taram de basm, in care binele este amenintat, mai mereu, de raul ascuns. Bullyingul a ajuns un fenomen care ii ingrijoreaza pe parinti si ii afecteaza pe copii. Este o realitate. Este o tema care se afla pe … Continuă lectura „„Glasul copilariei”, in premiera la Teatrul Ion Creanga”


1 2 3 13