Jocul de Luni: Jocuri senzoriale – Simtul gustativ

Jocul de Luni: Jocuri senzoriale – Simtul gustativ

Poti sa iti ajuti prichindelul sa isi dezvolte si sa descopere noi preferinte pentru alimente si gusturi. In rubrica saptamanala Jocul de Luni, de la Happy Music cu Ruxandra si Marius, Adriana Mitu vine cu idei de jocuri senzoriale. In aceasta saptamana, vorbim despre jocuri care le antreneaza copiilor simtul gustativ.

In general, acordam o importanta mai mica gustului si rareori ne gandim cum folosim acest simt. Limba este o parte importanta prin care copilul experimenteaza lumea si prin care se exprima. Pe langa faptul ca limba il ajuta sa simta alimentele, cu ajutorul ei vorbeste si chiar exprima anumite emotii – scoate limba cand simte dezgust, sau cand este furios, ori amuzat pentru a-si exprima emotia respectiva.

Simtul gustativ este poate cel mai dificil simt de implicat in joc, insa cu siguranta nu ar trebui neglijat. Iata ce idei de jocuri si activitati ne ofera Adriana Mitu.

[Vezi si:

Jocuri senzoriale pentru simtul gustativ:

Meditatii dulci

Vei avea nevoie de cateva fructe taiate felii: banane, mere, pere, portocale si asa mai departe. Copilul tine ochii inchisi, iar parintele ii da sa guste cate un fruct. El trebuie sa ghiceasca ce fruct a gustat. Copilul poate descrie cum se simte fructul respectiv: moale/tare, dulce/acru/amarui, zemos/uscat si asa mai departe. Roaga-l sa-l mestece si sa-l simta cu atentie, timp de cateva secunde, inainte de a spune ce fruct este.

Ghiceste ce mananc

Este un joc amuzant si poate fi facut si inainte de a lua masa, pentru a creste pofta de mancare. Ce aveti de facut este sa mimati cum mancati un anumit lucru, in timp ce copilul sau copiii ghicesc ce mancati dupa modul in care mimati ca luati in mana alimentul respectiv, cum il gustati – il muscati/sorbiti/lingeti, ce expresie aveti – va place/nu va place si asa mai departe. Apoi schimbati rolurile si lasati-l pe copil sa mimeze cum mananca un anumit aliment.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s