Cine a zis ca igiena orala nu poate fi cool?

Cine a zis ca igiena orala nu poate fi cool?

Zambetul se afla in top 3 motive de complexare in randul adolescentilor, arata un studiu privind increderea in randul tinerilor, realizat de Invisalign in 2014, interactiunile sociale la varsta adolescentei bazandu-se foarte mult si pe perceptia asupra propriei persoane, precum si cea pe care o au cei din jur.

Cu toate acestea, conform studiului GSK Consumer Healthcare de la inceputul lunii martie 2017, in sistemul de valori al tinerilor grija sanatatii ocupa numai 2%, patru din zece copii si adolescenti nu se spala pe dinti de doua ori pe zi, in timp ce peste jumatate din ei (53%) considera spalatul pe dinti o activitate enervanta.

Dupa sase ani de campanie si dupa ce peste 165.000 de persoane au beneficiat in mod direct de mesaje educationale si produse de igiena orala oferite gratuit, dupa ce au fost inlocuite peste 50.000 de periute de dinti uzate cu unele noi, dupa ce mai mult de 84.000 de copii au invatat regulile pentru o igiena orala corecta prin programul educational derulat in scoli si gradinite si peste 58.000 de euro au fost directionati catre tratamente stomatologice pentru copii din comunitatile defavorizate Salvati Copiii, Zambeste Romania a lansat si aplicatia Cool Brushing, o aplicatie mobila menita sa transmita mesajele campaniei intr-o forma adaptata tipului de continut cu care tinerii sunt obisnuiti.

Smiley, ambasadorul Zambeste Romania, impreuna cu 5 tineri cool

Prin intermediul aplicatiei sunt aduse in atentia adolescentilor cele mai importante reguli de igiena orala, cu scopul de a-i indemna pe tineri sa priveasca spalatul pe dinti ca pe o activitate „cool”, parte din stilul lor de viata actual: Spala-te pe dinti de doua ori pe zi/ Mergi la medicul dentist in mod regulat/ Adopta o dieta sanatoasa si echilibrata.

Unul dintre cei mai apreciati artisti ai momentului, Smiley, impreuna cu cei cinci adolescenti – Irina, Denisa, Catinca, Mihnea si Razvan, castigatori ai concursului #CoolBrushing, au devenit ambasadorii Zambeste Romania, si-au unit fortele in a spune adolescentilor, pe limba adolescentilor, ca igiena orala e cool.

De ce e important sa ai un zambet sanatos?

Zambetul este cel mai frumos accesoriu al unei persoane, te face sa fii increzator, te lasa sa te exprimi si sa vorbesti liber. Sunt doar cateva dintre mesajele ambasadorilor Zambeste Romania, lansate catre tinerii de varsta lor. In ceea ce priveste solutiile pe care le vad ei pentru a-si convinge colegii sa aiba o igiena orala sanatoasa, educatia primita in familie este considerata cea mai importanta, dar si puterea exemplului sau asocierea spalatului pe dinti cu o activitate zilnica placuta.

Ati fi dispusi sa va adunati o clasa intreaga si, pentru o luna de zile, sa postati in fiecare zi cum va spalati pe dinti? Un liceu are puterea sa influenteze un cartier. Mai multe licee au puterea sa influenteze toate liceele. Toate liceele dintr-un oras, au puterea sa influenteze intregul oras”, le-a spus Smiley castigatorilor concursului Cool Brushing, completand cu ideea ca trebuie gasita totodata si o solutie care sa-i determine pe parinti sa-i educe pe copii sa se spele pe dinti.

„Si tu poti sa fii cool, si tu poti sa ai grija de igiena orala!”, este mesajul lui Smiley pentru toti adolescentii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s