Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii

Uneori ni se pare ca, la inceput de an scolar, parintii au mai multe emotii decat copiii. Este normal sa fim sensibili la faptul ca puii nostri cresc. Dar ce efect au emotiile noastre asupra celor mici? Cu ce asociaza copiii inceperea scolii si cum ii pregatim emotional? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Un lucru foarte important de retinut, pe care il puncteasca si psihologul Daniela Gheorghe, este ca noi, parintii, le transmitem copiilor nostri tot ceea ce simtim. Chiar daca ne inchipuim ca ne ascundem sentimentele de ei, cei mici inteleg foarte bine, la un nivel mai profund, prin ce trecem.

Ca urmare, daca pe parinti ii sperie inceperea scolii, si copiii vor prelua aceasta teama. Daca parintii sunt stresati de acest nou inceput, si copiii vor deveni stresati. Asa se ajunge la episoadele in care cei mici nu vor sa mearga la scoala, fie de teama de a nu face fata, fie pentru ca nu vor sa isi dezamageasca parintii sau pe doamna invatatoare etc.

Atunci, ce solutii avem? Cum ar trebui sa privim inceperea scolii? Tot Daniela Gheorghe ne spune ca cel mai bine ar fi daca ne-am uita la un nou an scolar ca la un nou inceput, cu toate surprizele, sperantele si bucuriile pe care orice inceput le aduce.

Descopera la Traieste Sanatos cu Simona mai multe despre cum sa iti pregatesti copilul de acest nou pas si despre cum sa te pregatesti si tu, ca parinte, din punct de vedere emotional.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s