Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala

Sanatatea copilului: Postura corecta la scoala

Este important sa stim cum sa ii ajutam pe cei mici sa aiba si sa isi mentina o postura corecta, la scoalaMai multe despre sanatatea copilului scolar iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Doua dintre principalele probleme de postura la copiii scolari sunt:

  • cum isi tin ghiozdanul in spate;
  • cum stau in banca.

Toate greutatile pe care copilul le poarta in perioada scolara vor antrena schimbarea schemei corporale”, explica prof. dr. Elena Caciulan, Presedinte Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie. „Si astfel, pozitia incorecta si ghiozdanul prea greu pot duce la deformarea spatelui.”

Cum te asiguri ca scolarul tau are o postura corecta? Descopera acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cum alegi ghiozdanul pentru o postura corecta

Ideal, greutatea ghiozdanului nu ar trebui sa depaseasca 10-20% din greutatea copilului. De asemenea, este important sa ii avertizam pe copii sa nu poarte ghiozdanul pe un singur umar, ci pe ambii umeri, pentru a evita deformarea coloanei.

Din pacate, manualele, caietele si celelalte instrumente de lucru sunt, de cele mai multe ori, mai grele decat greutatea mentionata mai sus. Astfel, o solutie pentru a mentine postura corecta a copilului ar fi sa ii luam un ghiozdan-troller, pe care sa il traga, in loc sa il care.

Pozitia in banca a scolarului

La scoala, scaunele ar trebui sa fie reglabile, iar mesele de lucru ar trebui sa aiba o inclinare de 15 grade.

Totusi, in majoritatea cazurilor, realitatea este alta. Asa ca, cel mai bine ar fi sa ne invatam copiii sa stea drepti in banca, tinand picioarele in fata lor, trunchiul si picioarele formand astfel un unghi de 90 de grade. Ar fi indicat si ca profesorii sa se ocupe de postura corecta a copiilor, avertizandu-i cand nu stau drepti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s