Liderii anului 2023 în educație experiențială pentru copii

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2024 le oferim recunoaștere liderilor care au dat dovadă în anul 2023 de curaj și inițiativă, implicându-se activ în programe și proiecte sociale cu impact semnificativ asupra calității vieții copiilor din România.

Iată care sunt liderii anului 2023 în educație experiențială pentru copii:

Adrian Apostu – Dino Parc Râșnov

Adrian Apostu este managerul administrativ al parcului cu dinozauri din Râșnov și unul dintre liderii anului 2023 în educație experiențială pentru copii. Situat în apropierea Cetății Râșnov, Dino Parc are o suprafață totală de 4 hectare și este un muzeu în aer liber unic în România, dar și cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Adrian Apostu este unul dintre antreprenorii care au contribuit activ la fondarea și dezvoltarea Dino Parc Râșnov, desfășurând multiple colaborări cu numeroși specialiști în istorie și paleontologie și gândind diverse programe educaționale pentru copii. Inaugurat în 2015, Dino Parc își întâmpină vizitatorii cu un traseu impresionant cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, dar și cu locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf în aer liber și trasee de aventură. De asemenea, parcul cu dinozauri din Râșnov găzduiește periodic expoziții științifice și activități educative care contribuie pozitiv la dezvoltarea personală și emoțională a copiilor.

Urania Cremene – Destiny Park

Urania Cremene este expertul în parenting implicat în crearea experiențelor pentru copii oferite de Destiny Park, iar pentru asta este unul dintre liderii anului 2023 în educație experiențială pentru copii. Inaugurat în urmă cu doi ani în București, Destiny Park este primul parc de edutainment din România și cel mai mare din Europa de Est. Promovând învățarea prin joacă și educația alternativă, parcul tematic le oferă copiilor între 4 și 14 ani acces la 43 de experiențe de role play din domenii precum medicină, industrie alimentară, mass-media, industrie, auto, sport, IT și multe altele. Într-un singur an au trecut pragul parcului peste 161.000 de vizitatori; lor li s-au alăturat peste 6.500 de copii din medii defavorizate sau cu diverse dizabilități, care au avut acces gratuit la activitățile din parc. De asemenea, Destiny Park organizează periodic diverse programe pentru copii, precum tabare urbane și cursuri de actorie și dans, dar și seminarii dedicate părinților, susținute inclusiv de Urania Cremene.

Sorina Topceanu – MINA Muzeul Imersiv al Noilor Arte

Sorina Topceanu este cofondator al Muzeului MINA – Muzeul Imersiv al Noilor Arte și unul dintre liderii anului 2023 în educație experiențială. Muzeul MINA este primul spațiu imersiv din București și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est, conceput de One Night Gallery și Le Petit. Inaugurat în 2023, Muzeul îmbină arta și tehnologiile emergente, oferindu-le vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a admira lucrări de artă de referință și de a pătrunde în universul lucrărilor, prin proiecțiile 360 de grade. Una dintre primele expoziții imersive deschise la Muzeul MINA cuprinde peste 60 de opere ale celebrului artist Gustav Klimt. Un alt proiect imersiv este Lumea Subacvatică, un spectacol educațional care propune o călătorie prin apele din țară, Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile Oceanului. De asemenea, În cadrul Muzeului MINA a fost amenajat, special pentru copii, MINA Kids – un spațiu de 850 de metri pătrați, cu un loc de joacă și învățare, cu 16 instalații interactive care combină arta, joaca, educația financiară, educația unei alimentații sănătoase și, nu în ultimul rând, activitatea fizică.


Ajunsă anul acesta la a noua ediție, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderași se va desfășura pe 13 februarie 2024 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucureștiului și va fi transmisă în direct pe Facebook Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s