Setea de sens

un proiect hidratat de Aqua Carpatica

Setea de sens este un podcast autentic și neconvențional despre marile întrebări care ne însoțesc zi de zi.

Marius Constantinescu și Valentina Vesler te invită într-o călătorie a descoperirii de sine, o pauză de bine și de reconectare în căutarea sensului existenței, printr-o serie de episoade care să te ghideze ori inspire în identificarea celor mai potrivite răspunsuri pentru creșterea și devenirea ta.

Nu ne propunem să oferim verdicte, nici sfaturi ori rețete definitorii, ci ne dorim să povestim deschis despre experiențe care ne-au clădit, ne-au împlinit sau ne-au oferit direcțiile pe care le căutam uneori. Toate din nevoia de a fi în contact cu noi înșine, cu sentimentele, emoțiile și simțirile noastre profunde.


Valentina Vesler e director de comunicare și PR. Cu o experiență de peste 25 ani în zona de comunicare, relații publice și publicitate, Valentina e atentă la poveștile care dau sens celor din jur și încearcă să le găsească pe cele mai potrivite în munca ei, în campaniile de promovare integrată sau în proiectele pe care le coordonează. Este constant în căutarea invovației, integrității și deontologiei în tot ce înseamnă mesaj de comunicare, încercând întotdeauna să facă dozajul ideal între principiile fundamentale și nevoile specificie ale brandurilor out-of-the box.

Marius Constantinescu este om de radio și gazda matinalului „Happy Music”, acolo unde, de luni până vineri transformă diminețile ascultătorilor aducându-le energie bună, muzică optimistă, umor de calitate, cât și recomandări din sfera de parenting, dezvoltare personală ori stare de bine. Dincolo de munca din studioul de emisie, Marius își dedică timpul și psihologiei, activând și ca terapeut sub supervizare. Este pasionat de filosofie, spiritualitate și caută să descopere o dimensiune profundă și autentică în toate experiențele pe care le trăiește.

Episodul 1 – Drumul spre autenticitate

O discuție sinceră despre sensurile pe care aceasta le poate căpăta pentru fiecare dintre noi și despre fina diferență sau poate chiar sinonimie dintre autenticitate și sinceritate.

Episodul 2 – Sacrificiul și iubirea necondiționată în relația cu copiii noștri

„Viața mea ești tu!”, „Am sacrificat totul pentru tine”, „Ești sensul existenței mele” „Te susțin necondiționat” – așa sună doar câteva dintre replicile pe care probabil mulți dintre noi le-am auzit de-a lungul timpului, sau pe care, în calitate de părinți, ne-am surprins rostindu-le.

Ce semnificație și impact pot avea aceste cuvinte asupra copiilor noștri și cum putem găsi echilibrul între împlinirea nevoilor personale și dorințele celor mici, aflăm în acest episod:

Episodul 3 – Dimensiunea spirituală a existenței

Fie că o definim drept credință, religie, spiritualitate, meditație, wellbeing sau pur și simplu călătoria spre sine, dimensiunea spirituală devine parte integrantă a existenței fiecăruia dintre noi. E felul nostru de a ne găsi calea, sensul propriei vieți.

Căutătorul există în fiecare dintre noi.

Despre căutarea trăilor autentice și cum ne putem întoarce la esențele și sursele care contează cu adevărat, aflăm din acest episod:

Episodul 4: Putem trăi cu adevărat doar „în bula noastră?”

Cum se vede lumea din bula noastră? Și ce se întâmplă dincolo de ea? Ne putem trăi viața exclusiv independent de ceilalți? Ne face asta mai fericiți sau avem nevoie de conectare cu cei din jur?

Sunt momente când avem senzația că devenim prizonierii blazării, ai resemnării și ai neputinței de a (mai) schimba realmente ceva în societatea în care trăim, în comunitățile în care creștem, în afara noastră. Ne simțim poate singuri, neînțeleși, neputincioși și încercăm să ne protejăm, îndepărtându-ne de contextele care credem că nu ne reprezintă și care ne îngreunează creșterea. În unele cazuri, însă, asta înseamnă izolare conștientă. Alteori găsim sensul de care avem nevoie în cercul nostru de prieteni, apropiati, de oameni pe ale căror idei le admirăm.

„Când nu poți să ieși din bula ta, invită oameni în bula ta” – este unul din îndemnurile pe care le primim în acest episod:

Episodul 5: Dragostea trece prin stomac?

Dragostea trece prin stomac? Potrivit ultimelor descoperiri științifice, chiar trece. Aparatul digestiv nu este doar unul de filtrare și eliminare, ci și unul senzitiv. Nu întâmplător simțim mii de fluturi în stomac atunci când ne îndrăgostim, devenim mult mai sensibili și mai conectați la emoțiile și senzațiile pe care le experimentăm. Fiindcă dragostea, sub toate formele ei, e vitală în viața noastră, e hrană pentru… suflet.

Despre cum putem crește relații sănătoase, cum și cât iubim și prin ce schimbări chimice și emoționale trecem de-a lungul timpului afli din episodul de mai jos, ascultând discuția dintre Marius Constantinescu și Valentina Vesler:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s