Cum dezvolti gandirea pozitiva la copii

Un lucru pe care putini dintre noi, adultii, l-am invatat din copilarie este cum sa fim fericiti acum, in prezent. De aceea, este extrem de important sa incepem sa ii invatam pe micutii nostri cum sa se bucure de fiecare moment. La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum sa ii dezvolti puiului tau gandirea pozitiva, de la o varsta cat mai frageda.

„In ultimul timp, au fost realizate diverse studii privind gandirea pozitiva si cum poate fi ea dezvoltata in randul copiilor”, explica Valentina Secara, educator, formator si fondator gradinita Acorns.

In loc sa iti educi copilul ca, daca ia note bune, daca este cuminte, daca, daca si daca, atunci va fi fericit candva, in viitor, mai bine este sa pui accentul pe momentul prezent. Gandirea pozitiva este puternic ancorata in acum si aici.

Iar primul pas spre gandirea pozitiva este sa ii oferi copilului tau exemple personale de recunostinta fata de ce ai in prezent si fata de oamenii care te inconjoara. „Copilul face ceea ce faci tu, nu ceea ce spui tu”, adauga Valentina Secara.

Mai multe despre aceasta practica poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s