Recunostinta – calea spre fericire

De-a lungul timpului, multi oameni au incercat sa explice termenul fericire. Care este secretul fericirii? O varianta propusa de un calugar este recunostinta. Descopera mai departe ce inseamna sa fii recunoscator.

„Cunoastem ceva despre fiecare persoana pe care o intalnim oriunde in aceasta lume: care este cauza principala a ceea ce fac, indiferent de cost. Fiecare dintre noi vrea sa fie fericit. Toti ne dorim asta”, isi incepe Calugarul Benedictin David Steindl-Rast discursul, in aceasta conferinta TED.

Continua prin a spune ca, indiferent de situatia in care ne aflam, avem nevoie sa constientizam ca fiecare clipa traita este un dar valoros, de care sa ne bucuram. Darul nu poate fi cumparat sau castigat – ne este, pur si simplu, oferit. Si pentru asta suntem recunoscatori. Iar aceasta recunostinta ne aduce atat pace in suflet, cat si fericire.

Fiecare om are oportunitatea de a fi fericit, insa, uneori uitam de acest avantaj. Afla mai departe cum poti gasi momente de fericire chiar si atunci cand pare ca nu avem de ce sa fim recunoscatori.

Tu pentru ce esti recunoscator?

Vezi si:

[ted id=1880 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s