Greseli pe care le facem cu hidratarea de vara

Pe timp de vara, nevoia de hidratare devine tot mai acuta. Ne este cald, transpiram, suntem insetati, asa ca este recomandat sa bem cat mai multe lichide. Problema sta in ce anume bem, iar aici tindem sa facem greseli, atat in ceea ce ne priveste, cat si in cazul copiilor nostri. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce inseamna hidratarea corecta vara.

Sezonul calduros vine si cu avantaje si cu dezavantaje. Pe de o parte, ne plangem ca e prea cald, ca transpiram si ca ne e sete mereu. Pe de alta parte, transpiratia ajuta la eliminarea toxinelor, iar in ceea ce priveste hidratarea avem o multime de fructe si legume de sezon.

Totusi, dupa cum explica si dr. Simona Carniciu, medic diabet, nutritie si boli metabolice, apa ramane pe primul loc pentru hidratarea pe timp de vara.

Multi insa, din cauza ca apa nu are niciun gust, prefera sucurile de fructe. Problema este ca inclusiv sucurile proaspat stoarse in casa contin foarte mult zahar, din simplul motiv ca sunt facute din multe fructe. Intr-un suc de 100-200 ml intra mai multe fructe decat ai manca zilnic si de aceea sucurile nu ar trebui sa stea la baza hidratarii tale.

Mai multe informatii despre hidratarea corecta vara iti oferim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s