Familia in perioada Sarbatorilor de iarna

Familia in perioada Sarbatorilor de iarna

Sarbatorile de iarna pot pune multa presiune chiar si pe cei mai fericiti dintre noi. De aceea, la Meditatii pentru parinti, am strans o serie de idei care sa te ajute sa te relaxezi si sa vezi partea frumoasa a acestor momente.

In perioada Sarbatorilor de iarna, suntem asaltati cu mesaje de bucurie, spiritul Craciunului si iarna perfecta. Sunt bine intentionate, dar risca sa ne complexeze. Sa ne gandim doar la reclamele care arata familia perfecta, stransa in jurul bradului perfect, bucurandu-se de Craciunul perfect. Iar apoi ne uitam in jur si parca simtim ca gresim undeva.

In realitate, cam toate lucrurile din viata noastra sunt imperfecte si este foarte bine ca sunt asa. Pana la urma, micile evenimente si patanii sunt sarea si piperul, sunt culoarea din vietile noastre.

Ceea ce poti face in perioada Sarbatorilor de iarna este sa te relaxezi. Dedica-ti tie macar 1-2 ore pe zi. Pana la urma, ai o mini-vacanta si este foarte bine sa profiti de ea cu putin timp personal.

Apoi, bucura-te de timpul in familie si nu mai incerca sa fii parintele perfect pentru copilul tau. Fii parintele care se rostogoleste pe jos, care sare pe pat si care ii acorda atentie puiului tau.

Mai multe sfaturi despre familia in perioada Sarbatorilor de iarna ne spune Otilia Mantelers, specialist in parenting, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s