Asigură-ți ziua și starea de bine!

De ce avem nevoie ca să avem o zi bună? Ce anume ne asigură starea de bine și ce putem face pentru a duce vieți împlinite alături de cei dragi?

Aflăm răspuns la astfel de întrebări în noul podcast Asigură-ți ziua și starea de bine! cu Itsy Bitsy și Groupama.

Urmărește emisiunea Happy Music cu Marius Constantinescu și află, din dialogul lui cu specialiștii invitați, cum ne putem asigura un stil de viață mai frumos prin felul în care alegem să comunicăm și să relaționăm cu ceilalți, prin felul în care privim lucrurile și facem schimbări în viața noastră.

Hai să aflăm împreună cum atingem, menținem și ne recăpătăm starea de bine, trecând mai ușor peste momentele de frustrare sau supărare și trăind cu bucurie fiecare zi.

Sunt, din fericire, responsabil pentru starea mea de bine!

Primul episod al podcastului a avut-o invitată pe Cati Călin, psiholog și trainer de comunicare relațională prin metoda ESPERE, care e de părere că stă în puterea noastră să ne menținem starea de bine.

Chiar dacă poate părea ușor copleșitor să ne dăm seama că suntem singurii responsabili de ceea ce simțim, este important să înțelegem că starea noastră nu depinde de ceilalți și că nu ei sunt responsabili pentru fericirea noastră.

În opinia specialistului, comunicarea este esențială pentru starea de bine. Felul în care alegem cuvintele și subiectele de discuție cu ceilalți, felul în care ne adresăm nouă înșine, în discursul nostru interior – toate acestea contribuie la starea noastră. Mai multe despre Cati Călin poti afla aici.

Urmărește podcastul și află cum putem comunica pentru a ne asigura ziua și starea de bine:

Când corpul îmi vorbește

În cel de-al doilea episod al podcastului, Cati Călin ne propune să devenim curioși cu privire la ceea ce ne transmite corpul, la emoțiile și stările pe care le simțim în anumite momente din zi.

Ea ne propune și un exercițiu simpatic și util prin care putem descoperi ce ne transmite corpul – folosind diverse obiecte pentru a ne reprezenta emoțiile. În felul acesta putem vizualiza stările și putem înțelege mai ușor ce ne transmite corpul și ce e nevoie să facem pentru a atinge starea de bine.

Urmărește podcastul și află cum putem folosi lucrurile din jurul nostru pentru a ne simboliza și înțelege emoțiile:

Cum ne eliberăm de mesajele toxice

Pentru a atinge și a ne menține o stare de bine e important să fim conștienți de mesajele toxice care pot veni înspre noi. Chiar dacă nu putem controla ceea ce ne transmit persoanele din jurul nostru, fiecare din noi este responsabil de ceea ce face cu un mesaj toxic. Putem fie să primim mesajul, considerându-l adevărat și lăsându-l să ne afecteze starea, fie îl putem simboliza – printr-un obiect, printr-un desen etc. – și renunța apoi le el, „aruncându-l la gunoi”.

Urmărește podcastul și află, de la Cati Călin, cum putem folosi metoda ESPERE pentru a gestiona mesajele toxice care vin înspre noi:

Comunicarea nonviolentă – conectare înainte de corectare

Comunicarea nonvioletă este un instrument care ne ajută să creăm și să menținem o relație de calitate cu altcineva, aflăm de la Monica Reu, trainer certificat în comunicare nonvioletă și Președintele Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România.

Află, din episodul de mai jos, cum putem fi prezenți în interacțiunile cu ceilalți și cum ne ajută conectarea să atingem o stare de bine atunci când comunicăm unii cu alții:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s