Recomandare de lectura: cartile din colectia Franklin

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM in fiecare joi, in emisiunea Happy Music.

In fiecare saptamana adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o steaCand cerul era prea aproape si ”Cartea fara poveste”.

Cele mai recente recomandari din lista sunt cartile din seria Franklin, scrisa de Paulette Bourgeois si ilustrata de Brenda Clark, adusa pe piata romaneasca de Editura Katartis.  

Franklin este o broscuta testoasa „cu o uimitoare putere de fascinatie”, care reprezinta un model de invatare pentru copii tocmai pentru ca trece prin situatii si interactiuni prin care trece orice copil in cresterea lui.

De-a lungul povestioarelor care il au ca personaj, Franklin trece prin situatii diverse, iar copiii descopera, alaturi de el, cum inveti sa mergi pe bicicleta, cum scapi de diverse temeri, cum devii mai ordonat sau ce poti face atunci cand te ratacesti.

In plus, cartile din seria Franklin au o ilustratia superba, cu culori puternice (dar nu kitsch), iar experientele broscutei sunt foarte frumos detaliate vizual.

Afla, din podcastul de mai jos, de ce recomanda Bianca Mereuta cartile din colectia „Franklin”: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s