Recomandare de lectura: Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, de la ora 9:30!

In noua rubrica din emisiunea Happy Music aflam de la Bianca de ce sunt povestile importante pentru copii si primim recomandari de carti valoroase pentru intreaga familie.

Saptamana de saptamana, adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile Coronita, Regele Ugu, Pas cu pas spre adancimi, Pas cu Pas spre inaltimi, Henry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisip si Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu.  

Aparuta anul acesta la Editura Univers, „Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu” este „o poveste foarte antrenanta, scrisa extraordinar” de Ion Andrei Puican si „ilustrata fabulos”, asa cum ne-o prezinta Bianca Mereuta.

Este una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit in ultimii ani, ne-a marturisit Bianca despre Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu. 

Ce este un pifon? Aflam chiar din definitia oferita de autor la inceputul povestii:

„Pifonul este o creatura fantastica nascuta in vis; pifonul nu are o forma definita, acesta luand infatisarea celei mai ascunse dorinte a persoanelor sau fiintelor cu care intra in contact. Nu s-a inregistrat pana acum nici o aparitie precisa si demonstrata a vreunui pifon. Nu i s-a făcut nici o poza, nu a fost imortalizat in desen sau pictura (…)”.

Sursa foto: Ce le citim copiilor

Ce am aflat de la Bianca Mereuta despre „Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu”:

  • cartea prezinta o aventura a cunoasterii, a devenirii personale, o carte despre autodescoperire;
  • este o poveste pentru toate varstele, in care invatam sa ne cunoastem pe noi insine;
  • Pifonul Pompiliu reprezinta toate trairile pe care le traversam de-a lungul calatoriei noastre prin viata, in incercarea de a ne gasi pe noi insine.

Afla mai multe despre „Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu” ascultand podcastul de mai jos, cu Bianca Mereuta: 


Un comentariu la „Recomandare de lectura: Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s