Recomandari de lectura: Pas cu pas spre inaltimi si Pas cu pas spre adancimi

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, de la ora 9:30, in emisiunea Happy Music! 

Bianca Mereuta este fondatoarea celei mai mari biblioteci private din Romania si a comunitatii online Ce le citim copiilor. De asemenea, Bianca Mereuta a fost desemnata Liderul anului 2018 in educatia prin lectura la Gala Itsy Bitsy din acest an.

In noua rubrica din emisiunea Happy Music aflam de la Bianca de ce sunt povestile importante pentru copii si cum sa alegem carti valoroase pentru copii, (re)descoperind bucuria lecturii alaturi de cei mici.

Pe lista recomandarilor de lectura facute de Bianca Mereuta avem pana acum cartile Coronita (Casa editoriala Signatura) si Regele Ugu (Editura Humanitas).

Saptamana aceasta ne-au fost recomandate alte doua carti pentru copii: Pas cu pas spre adancimi si Pas cu pas spre inaltimi, ambele aparute la Editura DPH.

Povestea publicarii acestor carti in limba romana e cu atat mai interesanta cu cat insasi Bianca Mereuta a recomandat editurilor din Romania sa le publice, dupa ce le-a descoperit (mai exact, baietelul ei Alex) intr-o libraria din Londra.

Iata ce am aflat de la Bianca despre cartile Pas cu pas spre adancimi si Pas cu pas spre inaltimi:

  • sunt carti de nonfictiune, cu imagini si text;
  • recomandate copiilor de la 6 ani;
  • sunt carti tip „acordeon” – se desfasoara ca un evantai pe o lungime de trei metri.
  • prezinta informatia intr-un mod succint, foarte clar;
  • prezinta pas cu pas (prin ilustratii si text) tot ce tine de stiinta Pamantului (cu notiuni de paleontologie, arheologie, biologie, astronomie).
  • reprezinta „experiente pure de invatare” si sunt o alegere excelenta pentru invatare experentiala – ii ajuta pe copii sa retina idei fundamentale intr-un mod creativ si placut.

Descopera, ascultand podcastul de mai jos, cum a descoperit Bianca Mereuta aceste carti si de ce le recomanda copiilor: 


2 comentarii la „Recomandari de lectura: Pas cu pas spre inaltimi si Pas cu pas spre adancimi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s