Fii precaut! Activeaza functia S.O.S. Urgente din smartphone-ul tau si al copilului tau!

Smartphone-ul a devenit o extensie a noastra si nu ne mai putem imagina viata fara el. Iar acest lucru este valabil in special in cazul copiilor nostri, care sunt nedezlipiti de telefoanele lor, lucru care de multe ori ajunge sa ne scoata din sarite.

Intr-o lume in care este mai bine sa fii precaut, smartphone-urile, de care ne straduim sa ii tinem pe copiii nostri cat mai departe, ne-ar putea deveni aliati in caz de pericol.

Activeaza optiunea S.O.S. Urgente (Emergency S.O.S.) din telefon!

Cu functia S.O.S. Urgente (Emergency S.O.S.) poti sa ceri ajutor rapid si usor si sa alertezi contactele tale in caz de urgenta, fara sa fie nevoie sa deblochezi telefonul.

Optiunea S.O.S. Urgente poate fi activata atat pe un telefon cu sistem de operare Android, cat si iOS! Iata cum functioneaza:

Cum activezi optiunea S.O.S. pe iPhone

Cand efectuezi un apel cu functia S.O.S., iPhone-ul tau apeleaza in mod automat numarul de urgenta 112. Ca telefonul tau sa intre in modul S.O.S., apasa rapid de 5 ori butonul lateral (sau din partea de sus) pana cand apare optiunea S.O.S. Urgente (Emergency S.O.S.).

Trage cursorul S.O.S. Urgente pentru a apela serviciul 112.

Dupa terminarea apelului la 112, cei dragi, pe care ii adaugi la Contacte de urgente, vor primi cate un SMS cu locatia in care te afli in acel moment si, pentru o anumita perioada de timp dupa ce intri in modul S.O.S., trimite actualizari contactelor tale pentru urgente atunci cand locatia ta se schimba. Daca serviciile de localizare sunt dezactivate, acestea vor fi activate temporar.

Cum adaugi contactele pentru urgente

Deschide aplicatia Sanatate si intra in ID Medical. Mai jos vei gasi optiunea Contacte pentru urgente care iti va permite sa adaugi persoanele care vrei sa fie notificate in cazul in care esti in pericol.

Tot in ID Medical poti completa medicamentele si factorii care iti provoaca alergii sau reactii alergice, ce tratamente medicamentoase urmezi (daca e cazul), afectiunile de care suferi (diabet, hipertensiune arteriala etc.), grupa sanguina si alte informatii care i-ar putea ajuta pe medici in cazul in care tu esti inconstient si nu are cine altcineva sa furnizeze astfel de informatii.

Cum activezi optiunea S.O.S. pe Android

Ca sa activezi optiunea S.O.S. Emergency pe Android, intra in Setari > Caracteristici avansate si da scroll pana la Trimitere de mesaje SOS si activeaza aceasta optiune.

Cum adaugi contactele de urgenta

Ca sa adaugi contactele de urgenta, apasa pe Trimitere mesaje catre si selecteaza persoanele care vrei sa primeasca SMS in momentul in care te afli in pericol.

Practic, optiunea S.O.S. de pe Android functioneaza aproape la fel ca in cazul iPhone-ului.

Daca te afli intr-o situatie de urgenta, apasa rapid de 3 ori butonul lateral de pornire al telefonului. In acel moment telefonul tau trimite automat cate un SMS contactelor pentru urgente cu locatia in care te afli in acel moment, doua fotografii realizate cu camerele foto din fata si din spate, si o scurta inregistrare auto de 5 secunde in care poti transmite contactelor sa apeleze la 112, in cazul in care tu nu ai facut-o deja.

Cum activezi optiunea S.O.S. la Huawei

Ca sa activezi optiunea S.O.S. Emergency pe telefonul tau Huawei, intra in Settings > Security and privacy > Emergency SOS. Activeaza optiunea S.O.S., apoi adauga contactele pentru urgente.

Daca te afli intr-o situatie de urgenta, apasa rapid de 5 ori butonul lateral de pornire al telefonului. Contactele pe care le-ai bifat vor primi automat un SMS cu locatia ta.

Momentan aceasta optiune este disponibila doar pe modelele Huawei P10 DS, Huawei P20, Huawei P20 Lite si Huawei P20 Pro (va rugam sa ne corectati daca gresim 🙂 ).

Autor articol: Bianca Geica, redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s