A sasea editie a Festivalului Strada Armeneasca, intre 2 si 4 august

Cea de-a sasea editie a Festivalului Strada Armeneasca are loc anul acesta intre 2 si 4 august si aduce in inima Cartierului Armenesc din Bucuresti activitati pentru intreaga familie: concerte, expozitii si workshopuri, tururi ghidate, dansuri traditionale si spectacole de teatru.

Iata o parte din activitatile care vor avea loc in cadrul Festivalului Strada Armeneasca: 

  • un atelier de broderie de mana si un atelier de xilogravura pe textile, ambele traditii armenesti, desfasurate impreuna cu Centrul Cultural Teryan din Armenia;
  • Atelierul de Caligrafie, in cadrul caruia publicul va face cunostinta cu alfabetul armean si cu caracterele sale unice. In plus, la Atelierul de caligrafie, vizitatorii se vor putea intalni si cu membrii comunitatilor evreiesti si grecesti, care isi vor prezenta, la randul lor, alfabetul. La final, fiecare participant va putea lua acasa un suvenir inscris cu numele sau.
  • tururi ghidate prin Cartierul Armenesc, in parteneriat cu Asociatia Cultour, tururi ce cuprind obiective importante din Capitala, precum Catedrala Armeana, Muzeul Dudian sau casa Melik, cea mai veche casa locuibila din Bucuresti.
  • Strada de carte, realizata cu sprijinul Editurii Ararat, isi continua traditia la Festivalul Strada Armeneasca. Participantii vor putea rasfoi cartile puse gratuit la dispozitia lor si vor putea pleca acasa cu volume interesante.
  • spectacole de teatru: Printul cel obraznic si batranul intelept, dupa o poveste de Anton Pann si Mangipe Prandemasque / Cerere in casatorie, dupa piesa omonima a lui A.P. Cehov, ambele spectacole prezentate de Asociatia Culturala Amphitheatrrom.

Si copiii au parte de un program distractiv la Festivalul Strada Armeneasca:

  • Mini ArtShow prezinta piesa de teatru Scufita Rosie, spectacolul interactiv Gheato-explozii si atelierele creative Fantezii din Hartie si Figurine din ipsos.
  • duminica, 4 august, are loc faimoasa bataie cu apa, sarbatoare intitulata Vartavar la armeni;
  • primul Break-In din Romania, organizat impreuna cu Asociatia Edutainment si disponibil in premiera la Festivalul Strada Armeneasca.

Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe stradaarmeneasca.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s