Recomandare de lectura: Cartea fara poveste

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM in fiecare joi, in emisiunea Happy Music.

In fiecare saptamana adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o stea si Cand cerul era prea aproape.  

Printre cele mai recente carti pentru copii recomandate de Bianca Mereuta se gaseste si ”Cartea fara poveste”, scrisa si ilustrata de Carolina Rabei si aparuta la editura Litera.

Am aflat, cu aceasta ocazie, despre autoarea Carolina Rabei ca e nascuta in Republica Moldova si ca a studiat artele frumoase la Chisinau, apoi la Cambridge School of Art. Mai mult, a fost nominalizata la prestigioasa Medalie Kate Greenaway, oferita pentru ilustratia de carte pentru copii.

„Cartea fara poveste” este destinata copiilor pana in 9 ani si este „un omagiu adus bibliotecii (…), o carte plina de traire, de sentiment, de bucurie, de prietenie, pentru ca vorbeste despre o carte (…) lasata pe un raft, undeva sus, departe de minti curioase si ochi intrebatori si de manute care rasfoiesc, o carte care nu ajunsese niciodata la un copilas”.

E o carte care ne indeamna pe toti sa facem pasi catre locul plin de minuni si de invataturi care ne deschide lumi, adica biblioteca.

Afla, din podcastul de mai jos, de ce recomanda Bianca Mereuta „Cartea fara poveste”: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s