Joc de testat memoria

Cat de repede poti memora lucrurile pe care le vezi? Cat de multe lucruri poti memora intr-un minut? Il vei pune cu siguranta pe ganduri pe copilul tau daca-l vei intreba asa ceva. Ce-ar fi sa aflati impreuna raspunsul la aceste intrebari cu un joc de memorie demn de tinut minte?

Ce iti trebuie:

  • O tava
  • Diverse obiecte din casa
  • Hartie si pix/creioane colorate

Alege diverse lucruri de prin casa – de diferite forme, marimi si culori (de exemplu: o moneda, o lingura, un cleste de rufe, o carte, un fruct, o cheie, etc) si aseaza-le aleatoriu pe o tava. Numarul obiectelor poate depinde de varsta copilului – poti alege mai putine obiecte pentru copii mai mici si mai multe pentru copii mai mari.

Cel mai bine e sa alegi lucrurile atunci cand copilul nu e de fata. Acopera tava cu un prosop si spune-i copilului ca i-ai pregatit un joc de antrenat memoria, in care trebuie sa tina minte cat mai multe obiecte.

In ce consta jocul?

Dupa ce ridici prosopul, copilul are la dispozitie un minut sa memoreze cat mai multe obiecte de pe tava. Dupa ce expira timpul, acopera tava la loc si roaga-l pe copil sa scrie pe foaia de hartie (sau sa deseneze, daca nu stie sa scrie) toate obiectele pe care le-a retinut.

Jocul este si mai distractiv atunci cand participa mai multi copii. Daca vrei, le poti oferi si mici premii copiilor care isi amintesc cele mai multe obiecte.

Stii si alte jocuri de antrenat memoria?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s