Recomandare de carte pentru copii: Scrisori de la Felix

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music, cu Marius Constantinescu. 

Lista recomandarilor de lectura e plina de carti valoroase, cu mesaje pline de insemnatate si cu ilustratii deosebite. Pe raftul virtual al bibliotecii Itsy Bitsy am asezat pana acum, la recomandarile Biancai, titluri precum CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o steaCand cerul era prea aproape”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”Amos e racitCati ani ai?Sam cel prea timid, Cartea cuvintelor disparuteO frunza, Surpriza gradinaruluiLindbergh. Povestea unui soricel zburatorCe faci cand nu faci nimic, Mesajul pasarilor catre inimile copiilorCel mai frumos CraciunCe poti face cu o idee si Cum sa spui te iubesc

Nou adaugata pe lista este cartea „Scrisori de la Felix„, scrisa de Annette Langen si aparuta la Editura DPH.

Asa cum povesteste Bianca Mereuta, „Scrisori de la Felix” este o carte „cu o poveste simpla, dar care ne poarta prin lume” alaturi de Felix, un iepuras de plus, pe care o fetita pe nume Sofie il pierde la aeroport, cand se intoarce din vacanta.

Odata cu inceperea scolii, insa, Sofie incepe sa primeasca tot felul de scrisori, trimise chiar de iepurasul ei Felix, aflat acum intr-o calatorie in jurul lumii. Astfel, Sofie afla ca Felix a ajuns la Londra, Paris, Roma, Cairo si New York si a fost in safari in Kenya.

Iepurasul descrie pe un ton prietenos si cu umor fiecare loc pe care il viziteaza, iar copiii au ocazia sa invete, astfel, notiuni si obiceiuri din locurile in care calatoreste el.

Mai mult, Bianca Mereuta ne invita sa ne inspiram din aceasta poveste si sa luam cu noi in vacante cate un carnetel de amintiri, in care sa-i invitam pe copii sa-si noteze experientele si impresiile din calatorii.

Asculta podcastul de mai jos si afla de ce recomanda Bianca Mereuta cartea „Scrisori de la Felix”: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s