Recomandare de carte pentru intreaga familie: Daca…

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music, cu Marius Constantinescu. 

Lista recomandarilor de lectura e plina de carti valoroase, cu mesaje pline de insemnatate si cu ilustratii deosebite. Pe raftul virtual al bibliotecii Itsy Bitsy am asezat pana acum, la recomandarile Biancai, titluri precum CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o steaCand cerul era prea aproape”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”Amos e racitCati ani ai?Sam cel prea timid, Cartea cuvintelor disparuteO frunza, Surpriza gradinaruluiLindbergh. Povestea unui soricel zburatorCe faci cand nu faci nimic, Mesajul pasarilor catre inimile copiilorCel mai frumos CraciunCe poti face cu o idee, Cum sa spui te iubescScrisori de la Felix„Familia (aproape) Zero Deseuri” si Insula mea.

Adaugata recent pe lista recomandarilor de lectura in familie este cartea „Daca.. Un mod nou si fascinant de a privi ideile marete si numerele„, scrisa de David J. Smith si aparuta la Editura PandoraM, in colectia PanDa.

Chiar daca ne-a obisnuit cu carti de povesti, de data aceasta Bianca Mereuta ne „avertizeaza” ca „Daca..” este o carte din care invatam notiuni concrete legate de lumea inconjuratoare.

Vedem cu totii in jurul nostru lucruri care sunt foarte mari sau foarte indepartate, iar copiii – cel putin cand sunt mici -, nu au notiunea timpului, a distantei sau a marimii. Cartea „Daca..” ne ajuta sa cuprindem cu mintea lucrurile mari din jurul nostru.

Abordand teme precum galaxia noastra, planetele, aparitia si evolutia vietii pe Pamant, hrana, populatia lumii sau banii, autorul cartii reuseste sa le reduca si sa le scaleze la lucruri pe care le putem cuprinde cu mintea, pe care le putem vedea, simti, atinge.

Astfel, raportand lucrurile mari din jurul nostru la lucruri mici, ne putem da seama cat de mici suntem, de fapt, in comparatie cu lumea in care traim.

Asculta podcastul de mai jos si afla cum povesteste Bianca Mereuta despre aceasta carte deosebita:  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s