Cum ajuti dezvoltarea cognitiva a copilului, in primele 1.000 de zile

Cum ajuti dezvoltarea cognitiva a copilului, in primele 1.000 de zile

Dezvoltarea cognitiva a copilului tau incepe inca din burtica. La Parinti de Pici, iti spunem ce poti face pentru a contribui la cresterea armonioasa a puiului tau.

Asa cum am mai spus, primele 1.000 de zile de viata sunt compuse din cele 9 luni de sarcina si pana ce bebelusul implineste 2 anisori. Pentru puiul tau, aceste 1.000 de zile sunt fascinante. Inca din burtica, dezvoltarea copilului se desfasoara in functie de starea emotionala a mamei, iar legatura afectiva il ajuta pe tot parcursul vietii sale.

„Mie, ca mama, mi se pare perioada cea mai frumoasa, intensa si fascinanta din viata mea de pana acum”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Cognitiv, este uimitor si miraculos ce se intampla cu micii omuleti in devenire.”

De exemplu, stiai ca marimea creierului celui mic se tripleaza de la nastere pana la 2 ani? Sau, in acelasi interval, copiii dobandesc pana la 80% din abilitatile cognitive.

Afla aici mai multe despre dezvoltarea cognitiva a copilului.

Dezvoltarea cognitiva a copilului, in functie de trairile mamei

Dezvoltarea copilului (inclusiv a creierului sau) incepe in timpul sarcinii si e puternic influentata de starea emotionala a mamei. Altfel spus, gandurile si trairile ei afecteaza modul in care evolueaza copilul din burtica.

La fel de mult conteaza starea emotionala a mamei si dupa nastere, daca nu chiar mai mult. Pentru ca dezvoltarea cognitiva a copilului se intampla cand cel mic se stie iubit, ascultat si incurajat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s