Mare atentie la molarul de 6 ani!

Mare atentie la molarul de 6 ani!

Molarul de 6 ani este prima masea definitiva si, asa cum ii spune si numele, apare in jurul varstei de 6 ani. Aceasta masea are o importanta foarte mare in dezvoltarea danturii la cei mici, insa este si foarte vulnerabila. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum si de ce sa ingrijesti molarul de 6 ani cu o atentie sporita.

„Molarul de 6 ani este unul dintre cei mai importanti dinti definitivi, din cavitatea orala”, ne spune dr. Eliza Stan, medic pedodont. Motivul principal este ca, fiind prima masea definitiva care apare, daca o pierdem, este influentata eruptia tuturor dintilor permanenti. Fara acest molar, pot aparea inghesuiri sau spatieri dentare si poate fi influentata muscatura.

De multe ori, parintii confunda molarul de 6 ani cu un dinte de lapte si nu ii ofera suficienta ingrijire (desi si dintii de lapte ar trebui ingrijiti la fel de intens ca cei permanenti). Maselele trebuie foarte bine ingrijite, pentru ca sunt locuri in care apare cel mai des placa bacteriana.

Recunosti aceasta masea pentru ca apare fix in spatele dintilor de lapte si, spre deosebire de acestia, are o suprafata cu santuri si fosete, pentru muscaturi.

Pentru protejarea primelor masele definitive, sigilarea dentara este cea mai buna, eficienta si ieftina metoda de preventie a cariei dentare. Este indicat sa fie facuta imediat ce apare molarul de 6 ani.

Afla si mai multe despre aceasta masea, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s