Care sunt aspectele care contribuie la dezvoltarea cognitiva?

Dezvoltarea cognitiva acopera toate aspectele dezvoltarii copilului pana la 3 ani: motricitatea, limbajul, autocontrolul, orientarea spatiala, coordonarea, judecata. Proportia difera in functie de copil, pentru ca suntem diferiti.

Dezvoltarea cognitiva tine sau nu tine de materialul genetic? Deseori spunem: „e foarte atent cel mic, seamana cu tatal lui sau seamana cu mama lui”, dar cercetarile spun ca doar 20% din ceea ce suntem reprezinta materialul genetic. Mai important este mediul in care creste copilul, cat de mult este stimulat fizic, social si emotional, dar si alimentatia pe care o are.

Cum pot influenta parintii dezvoltarea cognitiva a copiilor ne spune Anca Serea, mama a 5 copii, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s