BABY LOVES GYM: Proiect de constientizare al Asociatiei KinetoBebe

BABY LOVES GYM: Proiect de constientizare al Asociatiei KinetoBebe

Asociatia KinetoBebe lanseaza campania de constientizare Baby Loves Gym, pentru a trage un semnal de alarma asupra nevoii reale de miscare pe care o au copiii cu varste cuprinse intre 3 luni – 3 ani, pentru o dezvoltare sanatoasa.

De ce sa facem miscare cu prichindeii de 0-3 ani

Intr-o tara in care incidenta obezitatii, afectiunilor datorate sedentarismului si alimentatiei nesanatoase este o realitate, specialistii sustin ca este nevoie de o schimbare de atitudine a parintilor, care incurajand miscarea sanatoasa a bebelusilor, dau sansa unui start corect in dezvoltarea neuropsihomotorie a copiilor.

„In contextul actual, cand societatea este din ce in ce mai sedentara, dragostea de miscare trebuie cultivata de la varste foarte mici. Daca in alte tari bebelusii sanatosi impreuna cu mamele lor sunt integrati foarte rapid in programe de dezvoltare neuropsihomotrie si socializare, la noi nu exista multe astfel de oportunitati. De aceea am decis sa oferim publicului mai multa informatie stiintifica, evenimente si actiuni unde parintii sa aiba sansa de a invata, alaturi de cei mici, ce inseamna miscare sanatoasa pentru bebelusi si cum poti sa faci din sport un mod de viata pana la adanci batraneti”, declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.

In primii doi ani de viata, bebelusul beneficiaza de foarte multe ocazii de a invata miscari, jocuri, cantece si mamici. Aceste ocazii, folosite din plin, duc la atingerea unui nivel optim de dezvoltare neuromotorie si emotionala, sociala si lingvistica, dar si a sentimentelor si a modului de gandire ale copilului. Ședintele de stimulare motorie prin gimnastica, ajuta la folosirea din plin a acestor ocazii ajutand ca fiecare moment din viata bebelusului sa fie folosit la maxim!

Despre proiectul Baby Loves Gym

Baby Loves Gym este un concept care propune programe de exercitii adecvate varstei copilului, cu scopul de a-l ajuta sa atinga mai devreme etapele de dezvoltare neuromotorie, cultivand in acelasi timp dragostea acestuia pentru miscare si imbunatatindu-i abilitatile psihomotorii.

Beneficiile programelor Baby Loves Gym sunt multiple, vizand atat copiii, cat si mamicile. Printre ele amintim:

  • atingerea mai rapida a etapelor de dezvoltare neuromotorie;
  • adaptarea mai usoara la schimbarile de mediu familial si la prezenta persoanelor noi, imbunatatindu-le posibilitatile de relationare;
  • stimularea abilitatilor psihomotorii ale copilului;
  • satisfacerea nevoilor sale de miscare, indiferent de varsta;
  • posibilitatea depistarii eventualelor deviatii si deficiente ce pot sa apara de-a lungul perioadelor de crestere;
  • furnizeaza mamei oportunitati de relationare cu alte mamici cu copii de varste apropiate, cu care pot schimba impresii, sfaturi, eliminand rutina zilnica etc si mai important este faptul ca ofera informatii referitoare la modalitati de mobilizare si pozitionare a copilului, pe care multe dintre ele nu le cunosc.

In campania Baby Loves Gym, echipa de specialisti a Asociatiei KinetoBebe ii va ajuta pe parinti astfel:

  • oferind informatii utile, astfel incat fiecare parinte sa poata alege miscarea corecta si benefica pentru copilul sau;
  • organizand diverse actiuni unde parintii si copiii pot experimenta programe de miscare;
  • raspunzand intrebarilor parintilor pe site-ul www.kinetobebe.ro;
  • promovand pe orice cale beneficiile unei vieti active, atat pentru bebelusi, cat si pentru parinti.

Pentru informatii despre dezvoltarea sanatoasa a copiilor si programul Baby Loves Gym se poate acces pe www.kinetobebe.ro.

Partener media principal este Itsy Bitsy FM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s