Recomandare de lectura: Cum sa prinzi o stea

Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, de la ora 9:30!

In noua rubrica din emisiunea Happy Music aflam de la Bianca de ce sunt povestile importante pentru copii si primim recomandari de carti valoroase pentru intreaga familie.

In fiecare saptamana adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile CoronitaRegele UguPas cu pas spre adancimiPas cu Pas spre inaltimiHenry si puterea imaginatieiAventurile unui fir de nisipPifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeuBaietelul care se putea musca de nas si Cum sa prinzi o stea. 

Aparuta la Editura Pandora, „Cum sa prinzi o stea” este cartea de debut a autorului si ilustratorului Oliver Jeffers, apreciat pentru stilul sau simplu, dar foarte profund.

„Este o poveste simpla, foarte scurta, (…) despre un baietel care isi doreste foarte mult (…) un prieten”, povesteste Bianca despre „Cum sa prinzi o stea”, pe care o considera „o carte superba si profunda, ca toate cartile lui Oliver Jeffers”.

Privind intr-o seara catre cerul instelat, personajul povestii hotaraste sa-si faca prietena o stea. Incercarile sale de a prinde steaua sunt ingenioase, amuzante si induiosatoare: foloseste un lasou improvizat, zboara spre cer cu racheta sau cere ajutorul unui pescarus.

Desi este foarte simpla, povestea le ofera parintilor ocazia sa discute cu cei mici despre blandete, gingasie, curaj, perseverenta, incredere, dar si despre visele lor.

Bianca Mereuta recomanda cartea copiilor intre 2 si 7 ani, dar si parintilor, care vor gasi in ea (si in toate cartile lui Oliver Jeffers, de altfel) teme profunde de gandire.

Afla, din podcastul de mai jos, de ce recomanda Bianca Mereuta cartea „Cum sa prinzi o stea” si de ce apreciaza stilul ilustrativ al lui Oliver Jeffers: 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s