Liderii anului 2020 in educatie pentru profesori

In 2020, trecerea de la scoala fata in fata la scoala online a reprezentat o reala provocare pentru profesori, care s-au vazut nevoiti sa se adapteze rapid la schimbarile din educatie.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2021 le oferim recunoastere liderilor care au dat dovada in anul 2020 de initiativa, implicandu-se activ in programe si proiecte de educatie menite sa vina in sprijinul profesorilor si, implicit, al copiilor.

Iata care sunt liderii anului 2020 in educatie pentru profesori:

Dragos Anastasiu – SuperTeach

Dragos Anastasiu este antreprenor si co-fondator al proiectului SuperTeach, care din 2017 sustine profesorii in procesul educational prin intermediul mentalitatii deschise.

Dragos Anastasiu considera ca educatia are nevoie de mai multa atentie si spune ca nu putem astepta la nesfarsit ca schimbarea sa vina din exterior. De aceea, SuperTeach ajuta la schimbarea sistemului educational din interior, prin intermediul si in randul profesorilor.

Pe parcursul a doar trei ani, peste 500.000 de profesori si parinti au aflat de proiectul SuperTeach, iar peste 25.000 de profesori au participat la conferintele, webinariile si atelierele SuperTeach.

In 2020, SuperTeach a fost unul dintre proiectele cele mai active in sustinerea profesorilor din toata tara, organizand 3 conferinte offline, 10 conferinte online cu peste 11.000 de participanti, 70 de webinarii si ateliere de predare cu Mentalitate Deschisa, 1 curs de formare de formatori SuperTeach si 2 studii de cercetare.

Catalin Dinu – Scoala pe net

Catalin Dinu este project manager al proiectului Scoala pe net. Co-fondator si Presedinte al Centrului de Resurse in Comunicare, Catalin Dinu lucreaza zi de zi pentru o societate civila care sa comunice mai eficient.

In 2020 a avut o idee pe care, alaturi de prietenii din domeniu, a transformat-o, in numai patru zile, in proiectul Scoala pe net – un instrument care a oferit sprijin tehnologic si pedagogic pentru un numar de peste 100.000 de profesori din Romania.

Initiativa sa rapida a facut ca proiectul sa fie recunoscut de Comisia Europeana drept unul dintre cele mai folositoare 10 instrumente educationale in perioada pandemiei, la nivel european.

Andreea Nistor – Asociatia pentru Valori in Educatie

Andreea Nistor este directorul executiv al Asociatiei pentru Valori in Educatie, care si-a propus sa construiasca o harta dinamica a retelei de companii care pot transforma educatia din Romania.

AVE sustine acest demers prin programe precum Academia de Leadership si Management scolar, primul program de dezvoltare si crestere a abilitatilor de leadership si management dedicat directorilor de scoli si gradinite.

Un alt program coordonat de catre Asociatia pentru Valori in Educatie este Edu Networks, o alianta din care fac parte cele unele dintre cele mai relevante ONG-uri din educatia din Romania si care reuneste specialisti in educatie si business care lucreaza impreuna pentru a face ca peste 64.000 de copii sa vina cu drag la scoala.

In 2020, Asociatia pentru Valori in Educatie a reusit sa implice 95 de companii si 250 de mentori pentru a ajuta elevii si profesorii din cele peste 600 de scoli inscrise in programele Asociatiei.

Ajunsa anul acesta la a sasea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 11 februarie 2021 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului si va fi transmisa in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s