Lucia in cautarea Luminii fermecate, carte pentru copii scrisa de un copil

Maria Nicolescu este cel mai tanar autor debutant de la editura The Writing Journey. Ea a publicat prima sa carte la varsta de 9 ani, la finalul anului 2020.

Cartea se numeste Lucia in cautarea Luminii fermecate si spune povestea unei fetite pe care o apasa o intrebare: „Cum imi gasesc lumina?”.

In jurul ei, ea gaseste tot felul de lumini, a soarelui, a lunii, a stelelor, a curcubeului si a veiozei din camera ei, dar nu si pe cea care ii trebuie.

Curioasa, o intreaba intai pe mama ei, apoi pe tatal si pe sora ei, insa raspunsurile lor nu o lamuresc, iar Lucia cade pe ganduri inainte de culcare.

In intuneric, toata camera prinde viata si cartile ies de pe rafturi, iar din paginile lor prind viata vampiri, lilieci si vrajitoare fara puteri magice, toti hotarati sa fure ceva de la ea.

Isi apara patinele de cristal cu roti de aur, jurnalele inchise cu lacat in sertare de frica sa nu rada cineva de povestile ei, iar cand nu mai poate sa-si apere averea de copil, cheama in ajutor un iepuras, o pisicuta si sapte pegasi. Cum reuseste Lucia sa scape de vrajitoare si cum isi gaseste lumina?  Cititi in carte.

Maria a inceput sa scrie povestea la varsta de 7 ani, in urma unor episoade de bullying de la gradinita, continuate si la scoala, pentru ca la randul ei isi cauta puterea si confirmarea ca lumina este in inima ei oricand.

Procesul de scriere a ajutat-o pe Maria sa invete sa-si gestioneze emotia puternica, iar mama ei, Ana Nicolescu, blogger la Mamica Urbana si consultant in comunicare, a sprijinit-o si i-a oferit spatiul, timpul si increderea sa spuna tot ce cantarea greu in sufletul ei, sub forma de poveste.

„A scris cartea in urma unor episoade de bullying care au inceput de la gradinița si au continuat si la scoala si au facut-o sa se indoiasca de faptul ca ar fi valoroasa, ea ca om, ca ar avea ceva bun si o perioada a cautat confirmarea in grupul de prieteni, dar tocmai acei prieteni ii spuneau vorbe urate, ii trimiteau video-uri de excludere din grup pe WhatsApp. S-a zbatut mult, a pus frica ei in cartea pe care a inceput sa o scrie la 7 ani si pentru ca emoțiile erau asa de greu de dus, plangea aproape de fiecare data cand scria. Cartea nu este trista, dimpotriva, i-a iesit ceva optimist si powerful, luminos si cu speranța si as zice ca este pentru copiii pana in 6 ani.” povesteste Ana Nicolescu despre aceasta calatorie care a fost o lectie atat pentru Maria, cat si pentru ea.

Maria spera ca aceasta carte sa aduca lumina in sufletele copiilor si multi sa se regaseasca in ea.

Povestea este ilustrata de Adina Costea si poate sa fie comandata online la editura The Writing Journey.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s