Liderii anului 2020 in educatie pentru copii

Anul 2020 a adus schimbari inclusiv in domeniul educatiei, iar trecerea de la scoala fata in fata la scoala online a reprezentat si reprezinta in continuare o provocare pentru toti cei implicati, dar mai ales pentru copii.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2021 le oferim recunoastere liderilor care au dat dovada in anul 2020 de initiativa, implicandu-se activ in programe si proiecte de educatie menite sa vina in sprijinul copiilor.

Iata care sunt liderii anului 2020 in educatie pentru copii:

Victoria Dumitru – Scoala din Valiza

Victoria Dumitru este manager de proiect in cadrul Scoala din Valiza – un proiect care ofera servicii integrate de educatie digitala, desfasurat de Fundatia World Vision Romania si Fundatia Vodafone.

Victoria Dumitru e implicata inca din 2018 in acest proiect, in cadrul caruia elevii si profesorii din mediul rural au acces la o valiza cu tehnologie care cuprinde tablete pentru elevi, laptop pentru profesori si servicii de internet gratuit.

Victoria Dumitru a extins scoala din Valiza de la 10 scoli care beneficiau de valiza cu tehnologie la 50 de scoli din 17 judete din tara, insemnand in total 18000 de beneficiari.

In plus, profesorii, elevii si parinții beneficiaza in acest proiect de o platforma de e-learning intuitiva si customizabila, dar si de multa sustinere din partea echipei conduse de Victoria Dumitru.

Madalina Ion – EDU BOX

Madalina Ion este fondatoarea gradinitelor Butterfly. In pandemie, ea si echipa ei s-au reinventat si au creat un proiect national de sustinere a copiilor de gradinita, care stau acasa.

Cu o experienta de 15 ani de activitate in educatia copiilor prescolari si cu peste 3000 de copii trecuti prin grija ei, Madalina Ion a intuit repede ce nevoi au copiii si parintii in pandemie. Astfel, a lansat proiectul EDU BOX, care aduce copiilor, acasa, activitati organizate conform programei scolare, gandite in asa fel incat sa-i stimuleze pe cei mici din toate punctele de vedere.

Proiectul EDU BOX raspunde atat nevoilor copiilor, care au dreptul la o educatie adaptata varstei, cat si parintilor, care s-au trezit peste noapte in rolul de profesori.

Proiectul a ajuns si in tara, la copii defavorizati, si se dezvolta la nivel national in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Itsy Bitsy.

Andra Munteanu – NARADA

Andra Munteanu este antreprenor social in educatie, initiator si cofondator NARADA, o companie de antreprenoriat social care isi propune sa sprijine actualizarea sistemului educational romanesc la directiile profesionale si sociale ale secolului 21.

In anul 2020, comunitatea de voluntari din proiectul Narada s-a implicat in reconectarea la educatie a peste 1000 de copii din satele romanesti si a oferit consultanta pentru saltul la educatia online catre 1700 de profesori, prin proiectul Reactie pentru Educatie, desfasurat impreuna cu Ministerul Educatiei.

Ulterior, in ultimele 3 luni ale anului 2020, echipa Narada a reconectat la educatia digitala alti 3000 de copii din sate si scoli vulnerabile din Romania.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 11 februarie 2021 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului si va fi transmisa in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Cunoaste-i si pe ceilalti lideri ai anului 2020:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s