Liderii anului 2020 in sanatate pentru copii

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2021 le aratam recunostinta liderilor care, in 2020, si-au dedicat timpul si energia desfasurand proiecte menite sa ofere conditii mai bune de tratament si ingrijire pentru copiii din Romania.

Liderii anului 2020 in sanatate pentru copii sunt:

Ana Raluca Chisu – Asociatia KinetoBebe 

Ana Raluca Chisu este fondatoarea Asociatiei KinetoBebe, iar de este 10 ani coordoneaza o echipa de specialisti kinetoterapeuti, psihologi, logopezi care a ajutat peste 8000 de copii nascuti prematur sau cu diverse sindroame, cu programe de recuperare neuro-motorie. In 2020, echipa Ralucai Chisu s-a reinventat si a reusit sa isi sustina publicul, parinti si copii in toate formele posibile. Kinetoterapeutii coordonati de Raluca i-au incurajat pe copii sa faca sport acasa (prin proiectul Facem sport acasa), au consiliat parintii gratuit in webinarii sau la KinetoTel si au oferit evaluari gratuite traduse in limbaj mimico-gestual pentru copiii hipoacuzici. De asemenea, au sustinut peste 1.000 ore de terapie gratuita, iar 2.467 familii au primit sprijinul expertiilor kinetoterapeuti si psihologi, pentru recuperarea copiilor prin webinarii gratuite sau acces la grupuri de support.

Alexandru Cucu – Asociatia AMAis 

Alexandru Cucu este programator in cadrul Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala – AMAis. Alexandru s-a nascut nevazator si spune ca s-a adaptat societatii datorita modului in care a fost crescut de parinti. Asociatia AMAIS, fondata in 2015, si-a propus sa creeze contexte de socializare intre persoanele tipice si cele cu dizabilitati prin diverse proiecte si evenimente incluzive. In 2020, Alexandru si echipa Asociatiei AMAis au implementat aplicatia SeeYou, prima aplicatie web din Romania conceputa pentru a conecta persoane cu deficiente de vedere si voluntari dispusi sa le insoteasca in activitati offline, dar si online.

Anca Dumitrescu – Autism Voice 

Anca Dumitrescu este presedintele Asociatiei Autism Voice. In cei 12 ani de la infiintare, Asociatia a ajutat peste 4.500 de copii cu tulburari de spectru autist in drumul spre recuperare si integrare sociala, iar peste 3.200 de parinti si profesori au beneficiat de cursuri pentru suport acasa sau in gradinite si scoli. Mai mult, jumatate din serviciile de specialitate oferite de Autism Voice sunt acordate gratuit copiilor proveniti din familii dezavantajate. In 2020, in contextul pandemiei, Asociatia si-a intensificat eforturile pentru a veni in sprijinul familiilor cu copii cu tuburare de spectru autist, lansand Autism Voice Line, un program de consiliere psihologica online gratuita pentru aceste familii, precum si Pass the Voice, un program national de training online gratuit pentru parinti.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 11 februarie 2021 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului si va fi transmisa in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Cunoaste-i si pe ceilalti lideri ai anului 2020:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s