Liderii anului 2020 in implicare sociala

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2021 le oferim recunoastere liderilor care au dat dovada in anul 2020 de curaj si initiativa, implicandu-se activ in programe si proiecte sociale cu impact semnificativ asupra calitatii vietii copiilor din Romania.

Iata care sunt liderii anului 2020 in implicare sociala:

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu – Asociatia Daruieste Viata

Din 2012, de cand au fondat Asociatia Daruieste Viata, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu gandesc si implementeaza proiecte care aduc schimbari radicale in sistemul medical din Romania, de la schimbarea legilor nedrepte la modernizarea sectiilor de oncologie pentru adulti si copii si de la constructia Primului Spital National de Copii.

De asemenea, in 2020, Asociatia Daruieste Viata a contribuit la ridicarea de spitale modulare pentru a creste capacitatea de tratare a spitalelor, coplesite de pandemie.

Alaturi de peste 350.000 de donatori persoane fizice si peste 4.000 de companii, Oana si Carmen spun NoiFacemUnSpital si arata ca in Romania se pot construi unitati medicale in mod eficient.

 

Ioana Grindean – Organizatia ReadyNation Romania

Ioana Grindean este directorul executiv al ReadyNation Romania. Organizatia reuneste lideri de business si profesionisti care cred in beneficiile educatiei timpurii si care si-au propus ca, pana in 2025, parintii din Romania sa poata accesa si sa-si permita servicii de educatie timpurie de calitate, pentru a le oferi copiilor lor o educatie adecvata, inca de la nastere.

In 2020, datorita demersurilor realizate de Ready Nation Romania, educatia timpurie de calitate a devenit oficial o prioritate, prin introducerea in Strategia Nationala de Aparare a Tarii. Statul roman a recunoscut importanta fundamentala a educatiei timpurii de calitate in dezvoltarea societatii.

Tot in 2020, datorita eforturilor ReadyNation Romania, Parlamentul Romaniei a adoptat creditul fiscal pentru educatie timpurie și un pachet de stimulente pentru companiile care investesc in educatie, masuri importante pentru creșterea capacitatii și calitatii serviciilor de educatie timpurie din Romania.

 

Melania Medeleanu si Luciana Zaharia – Asociatia ZI de BINE 

Melania Medeleanu si Luciana Zaharia au fondat impreuna Asociatia Zi de Bine.

In 2020, Asociatia Zi de Bine a lansat proiectul cu acelasi nume, prin care a reusit sa creeze notorietate in jurul a 12 cauze sociale – cate una pentru fiecare luna a anului – mobilizand mii de oameni sa se implice pentru a ajuta la implementarea proiectelor, multe din ele in beneficiul copiilor.

Primul proiect a fost infiintarea Casutei Blondie, un centru postoperator pentru copiii lasati singuri in spitale. Alte cauze sustinute de Asociatia Zi de Bine in 2020 au fost caravana Microdus, in cadrul careia peste 500 de copii s-au bucurat de experienta primului dus din viata lor, si EduBuzz, care a reusit transformarea unui autobuz ruginit intr-un centru de zi pentru cateva sute de copii din Augustin, judetul Brasov.

 

Mihaela Nabar – Fundatia World Vision Romania 

Mihaela Nabar este directorul executiv al Fundatiei World Vision Romania. In 2020, fundatia a continuat proiectele „Vreau in clasa a 9-a” si „Paine si Maine” si a reusit sa doneze peste 4.200 de tablete si laptopuri, pentru ca elevii din mediul rural sa-si poata continua educatia.

De asemenea, Mihaela Nabar a fost acolo, pe teren, alaturi de oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor. Impreună cu echipa World Vision, au impartit pachete cu alimente si produse de igiena pentru aproape 8000 de copii si parinti din satele Romaniei.

Mihaela Nabar a trecut apoi rapid in zona relatiilor cu autoritatile, unde a facut strategii si demersuri pentru o educatie echitabila, de calitate, pentru digitalizarea educatiei si functionarea reala a scolii in pandemie, in special pentru copiii din zone defavorizate.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 11 februarie 2021 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului si va fi transmisa in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s